- Makaleler
- 4
Daha fazla
- Meslek
- Milli Eğitim Bakanlığı Erasmus Proje Koordinatörü
Kapağı yok derken sadece fan koruyucu kapağı yokmuş, @taylandurdu ya da yazdığım gibi kasa genel olarak başarısız ise onu bilmiyorum araştırmadım sadece kasada istediğim 6-8 adet hddyi rahat rahat yerleştirebileyim
ramler ise cl15 yani cl16 lardan daha iyi, okuduğum ve edindiğim bilgilere göre böyle yazılmış forumda da ama tabi bilmediğim belki başka detaylar vardır o kısımda tıkanıyorum tabi.
m2hdd olarak da yazma okuma hızı en iyisi bu idi(samsung 3200 yazma/3500 okuma, adata xpg sx8200 yazma 2300/ okuma 3500).
Profesyonel kullanıcılar için Samsung SSD ideal. Ancak sizin durumunuzda bütçeyi iyi ayarlamak gerekir. SX8200 Pro ve Samsung 970 arasındaki farkı anlayamazsınız zaten. Eğer 80-100 GB boyutunda dosyalarla oyuncak gibi oynamayacaksanız, bütçenizi boşuna harcamış olursunuz.
Kasa mevzuna gelirsek, her kasa üretim aşamasında airflow ve air-vacuum testleri yapılır. Kapağı olmayan bir kasanın hava sirkülasyonu sorunu vardır. Ayrıca tozlanma açısından çok sıkıntı çekebilirsiniz. RAM mevzusunda CAS Latency (CL) değeri tam olarak bir kriter değildir. RAM'deki Mhz değeri arttıkça CL değeri de yükseliyor. Ancak 3200Mhz ya da 3600 Mhz frekanstaki bir belleğin frekansını düşürerek OC programlarıyla CL12'ye ya da CL13'e çekebilirsiniz.
3. nesil Ryzen için yüksek frekanslı bellekler, 3000 Mhz ve üzeri kullanılırsa doğru optimizasyon sağlanmış olur.
Bu arada sistemi toplamışsın tabi geç cevap verdim biraz ama yine de hayırlı olsun. Ankaraya uğradığımda bira sözünü hatırlatırımProfesyonel kullanıcılar için Samsung SSD ideal. Ancak sizin durumunuzda bütçeyi iyi ayarlamak gerekir. SX8200 Pro ve Samsung 970 arasındaki farkı anlayamazsınız zaten. Eğer 80-100 GB boyutunda dosyalarla oyuncak gibi oynamayacaksanız, bütçenizi boşuna harcamış olursunuz.
Kasa mevzuna gelirsek, her kasa üretim aşamasında airflow ve air-vacuum testleri yapılır. Kapağı olmayan bir kasanın hava sirkülasyonu sorunu vardır. Ayrıca tozlanma açısından çok sıkıntı çekebilirsiniz. RAM mevzusunda CAS Latency (CL) değeri tam olarak bir kriter değildir. RAM'deki Mhz değeri arttıkça CL değeri de yükseliyor. Ancak 3200Mhz ya da 3600 Mhz frekanstaki bir belleğin frekansını düşürerek OC programlarıyla CL12'ye ya da CL13'e çekebilirsiniz.
3. nesil Ryzen için yüksek frekanslı bellekler, 3000 Mhz ve üzeri kullanılırsa doğru optimizasyon sağlanmış olur.