10.000 TL Yayıncılık İçin Sistem Toplama

Kapağı yok derken sadece fan koruyucu kapağı yokmuş, @taylandurdu ya da yazdığım gibi kasa genel olarak başarısız ise onu bilmiyorum araştırmadım sadece kasada istediğim 6-8 adet hddyi rahat rahat yerleştirebileyim
ramler ise cl15 yani cl16 lardan daha iyi, okuduğum ve edindiğim bilgilere göre böyle yazılmış forumda da ama tabi bilmediğim belki başka detaylar vardır o kısımda tıkanıyorum tabi.
m2hdd olarak da yazma okuma hızı en iyisi bu idi(samsung 3200 yazma/3500 okuma, adata xpg sx8200 yazma 2300/ okuma 3500).

Profesyonel kullanıcılar için Samsung SSD ideal. Ancak sizin durumunuzda bütçeyi iyi ayarlamak gerekir. SX8200 Pro ve Samsung 970 arasındaki farkı anlayamazsınız zaten. Eğer 80-100 GB boyutunda dosyalarla oyuncak gibi oynamayacaksanız, bütçenizi boşuna harcamış olursunuz.

Kasa mevzuna gelirsek, her kasa üretim aşamasında airflow ve air-vacuum testleri yapılır. Kapağı olmayan bir kasanın hava sirkülasyonu sorunu vardır. Ayrıca tozlanma açısından çok sıkıntı çekebilirsiniz. RAM mevzusunda CAS Latency (CL) değeri tam olarak bir kriter değildir. RAM'deki Mhz değeri arttıkça CL değeri de yükseliyor. Ancak 3200Mhz ya da 3600 Mhz frekanstaki bir belleğin frekansını düşürerek OC programlarıyla CL12'ye ya da CL13'e çekebilirsiniz.

3. nesil Ryzen için yüksek frekanslı bellekler, 3000 Mhz ve üzeri kullanılırsa doğru optimizasyon sağlanmış olur.
Profesyonel kullanıcılar için Samsung SSD ideal. Ancak sizin durumunuzda bütçeyi iyi ayarlamak gerekir. SX8200 Pro ve Samsung 970 arasındaki farkı anlayamazsınız zaten. Eğer 80-100 GB boyutunda dosyalarla oyuncak gibi oynamayacaksanız, bütçenizi boşuna harcamış olursunuz.

Kasa mevzuna gelirsek, her kasa üretim aşamasında airflow ve air-vacuum testleri yapılır. Kapağı olmayan bir kasanın hava sirkülasyonu sorunu vardır. Ayrıca tozlanma açısından çok sıkıntı çekebilirsiniz. RAM mevzusunda CAS Latency (CL) değeri tam olarak bir kriter değildir. RAM'deki Mhz değeri arttıkça CL değeri de yükseliyor. Ancak 3200Mhz ya da 3600 Mhz frekanstaki bir belleğin frekansını düşürerek OC programlarıyla CL12'ye ya da CL13'e çekebilirsiniz.

3. nesil Ryzen için yüksek frekanslı bellekler, 3000 Mhz ve üzeri kullanılırsa doğru optimizasyon sağlanmış olur.
Bu arada sistemi toplamışsın tabi geç cevap verdim biraz ama yine de hayırlı olsun. Ankaraya uğradığımda bira sözünü hatırlatırım :)

Beklediğinize değer çünkü kartın sıvı soğutmasız modellerini alırsanız o kartta ısınma problemleri yaşayacaksınız ve bu durum performansı da olumsuz etkileyecektir. Merak etmeyin, çok yakın zamanda sıvı soğutmalı modeller de çıkacaktır.

@Silinen üye
Ankaraya uğradığımda bira sözünü hatırlatırım :)

😁😁tabiki de ne zaman istersen; mutlu olurum.
Herkese tekrar merhaba

RX 5700 XT soğutmalı yı beklerken bilgisayarı toplamaya başlayayım dedim, hatta bazı parçaları toptancıdan alma şansımda doğdu. bu arada bazı fikir değişikleri ile parçaları değiştireyim dedim.
RX 5700 XT yi bekleyene kadar nvidia ayayım diye düşünüyorum bütçeyi dengelemek içinde aşağıdaki yapıyı oluşturdum

Anakart: Msi mpg x570 gaming pro carbon ac​
1.879,92 TRY​
İşlemci:amd ryzen 2700x​
2.029,00 TRY​
Ekran Kartı:​
Ram:​
Kasa: cougar panzer s​
654,00 TRY​
Psu: HIGHPOWER HPJ-1200GD-F14C 1200W Astro 13.5cm Fan 80+Gold Modüler Gaming Güç Kaynağı​
782,71 TRY​
XPG
AS40G-512GT-C
512GB S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 2280 Flash SSD​
521,00 TRY​
5.866,63 TRY​

kasa diğeri çok pahalı olacaktı ayrıca bunun fan sayısı daha fazla
psu yu forum da da önermişler bu yüzden ucuza bulmuşken toptancıdan alayım dedim
ssd yi de sizlerin de dediği gibi daha uygun fiyatlı bir alayım dedim

ram i yazmadım msi ın sitesinden bakacağım ona ama su model daha iyi olur derseniz ona bakarım 2700x için farklı bir ram almam gerekecek sanırsam

sorun kısmı ise x570 ler ile ilgili başka bir forum sitesinde (dh) test yapılmış ve çok memnun değil gibiydi yapan kişi. Ayrıca bir videoda da çok da başarılı bulmadığını söylemiş inceleyen,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ancak ben x470 yada b450 yi 600-700 tl ye alana kadar 1900 tl ye x570 alayım dedim çünkü yanında sıvı soğutma da geliyor yani fiyat eşitleniyor neredeyse, sizlerce de mantıklı mı yani 2700x için gerekir mi, bir yazıda oc yapmaz isen yada yayın açmaz isen gerekmez demişler ama yayına cpu yada ekran kartının ne etkisi olacak anlamış değilim

işlemciye gelince 2700x ile 3700x arasında oyun performansı ultra da ikisinde de oynanabiliyor ben yıllardır 8 ile 25 fps de oynadığım için iki işlemci arasındaki 10-20 fps fark beni yormaz diye düşünüyorum.

bunlardan artan parayıda ekran kartına aktarayım dedim. 2080 ti alamam ama 2080 alabiliyorum gibi sadece hangi marka modeli yada modelleri tavsiye edersiniz, birini bulamaz isem diğerine; yada gerek var mı 2080 e.
@babylonIV @taylandurdu @agunGator @Serdar YILMAZ beyler son bir rötuş yaparsanız bugün almaya siparişleri vermeye başlayayım diyorum şimdiden sağolun
Cihazı aldım, tekrardan hepinize çok teşekkürler.
Not: Konu kitlenebilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı