10.000 TL'ye 32 inch 2K Monitör Önerisi

Bütçe
10.000 TL
Makaleler
1
Yer
Malatya
Monitör
31.5/32 inch 2K
3-4 tane opsiyon arasında kaldım. Gigabyte modeli, Lenovo'yla bir bağlantısı var sanırım tam olarak ne olduğunu anlamadım, 27 inch olan modelinde ölü piksel sorunu yaşayan birkaç arkadaş okudum ondan dolayı biraz kuşkulandım. ViewSonic'le ilgili olumlu yorumlar okudum, prestijli bir marka zaten ondan yakın olduğum bir opsiyon. 3. opsiyon Monster açıkçası en uzak olduğum opsiyon ghosting çok belirgin gibi yorumlar okudum. MSI modeli de çok fikrim yok önerilerinizi bekliyorum bakiyem 10.000'i geçmese güzel olur. 11.000'e esneyebilir opsiyonları değerlendirmeye açığım. Linkleri aşağı bırakıyorum rahat bakabilin diye.

3-4 tane opsiyon arasında kaldım. Gigabyte modeli, Lenovo'yla bir bağlantısı var sanırım tam olarak ne olduğunu anlamadım, 27 inch olan modelinde ölü piksel sorunu yaşayan birkaç arkadaş okudum ondan dolayı biraz kuşkulandım. ViewSonic'le ilgili olumlu yorumlar okudum, prestijli bir marka zaten ondan yakın olduğum bir opsiyon. 3. opsiyon Monster açıkçası en uzak olduğum opsiyon ghosting çok belirgin gibi yorumlar okudum. MSI modeli de çok fikrim yok önerilerinizi bekliyorum bakiyem 10.000'i geçmese güzel olur. 11.000'e esneyebilir opsiyonları değerlendirmeye açığım. Linkleri aşağı bırakıyorum rahat bakabilin diye.

Kullandığınız PC'de RX 5600XT var 2K monitörü nasıl kullanacaksınız? Başka 2K'lık bir sisteminiz varsa tamam ama anlamadım hocam.

Allahını seviyorsan VA panel alma, attıklarının hepsi VA yanılmıyorsam, IPS altı bir şey alınmaz alacaksan da TNnin gecikme süresi avantajı var ama kalan bütün konularda kötü. VA panelde renkler kötüdür ve hareket bulanıklılığı yüksektir.

Attigin modellerden sadece GS32QC alinabilir. Digerleri kotu.

Butce arttirirsan Odyssey G6 oneririm.

Kullandığınız PC'de RX 5600XT var 2K monitörü nasıl kullanacaksınız? Başka 2K'lık bir sisteminiz varsa tamam ama anlamadım hocam.
Yeni sistem topladım hocam sakin olun. :D 4060Ti'la kullanmayı planlıyorum.
Allahını seviyorsan VA panel alma, attıklarının hepsi VA yanılmıyorsam, IPS altı bir şey alınmaz alacaksan da TNnin gecikme süresi avantajı var ama kalan bütün konularda kötü. VA panelde renkler kötüdür ve hareket bulanıklılığı yüksektir.
Hocam çok umrumda değil panel açıkçası. Renkleri zaten neredeyse ölüleştirebildiğim kadar yok ediyorum. Ghosting mevzusu da yapacak bir şey yok, IPS 2K monitör çok ayrı kapılara çıkıyor sonuç olarak. Hayatım boyunca rekabetçi oyun sevdalısı olmasam da TN panel en rahat panel geldi. Oyun falan mannnyak oynama gibi hedefler de yok. Ondan VA işimi görecektir diye düşünüyorum.
Attigin modellerden sadece GS32QC alinabilir. Digerleri kotu.

Butce arttirirsan Odyssey G6 oneririm.
O kadar arttırmam bütçe 12.500 gereksiz fazla. Diğerlerinin kötü olma sebebi nedir merak ettim. GS32QC'yi not aldım teşekkürler.
Fena durmuyor GS32QC'yle arasındaki tek fark panel farkı mıdır? Alınabilir gibi geldi şu an not aldım.

Hocam şimdi baktım belirtmeyi unutmuşum çok az flat model olduğundan, kesinlikle curved bir monitör düşünüyorum.
Curved VA alametidir, IPS curved bulmak zor. VA alırsan pişman olacağını düşünüyorum, bir sürü VA gördüm, kaliteliden dandiğe ve hiçbiri güzel değildi, arkadaşın attığı MSI IPS monitör baya baya güzel ve havada kapılır.

Curved VA alametidir, IPS curved bulmak zor. VA alırsan pişman olacağını düşünüyorum, bir sürü VA gördüm, kaliteliden dandiğe ve hiçbiri güzel değildi, arkadaşın attığı MSI IPS monitör baya baya güzel ve havada kapılır.
Hocam monitör %90 endeks grafiğine bakmak için kullanılacak inanın bana renklermiş, ghostingmiş hiç umrunuzda olmuyor. Onun haricinde haftada 1-2 kez storyline oyun oynanır o kadar. Şu ana kadar VA, TN ve IPS monitör kullandım. En az gözümü yoran ve iş süremi en uzun tuttuğum blue light filterlı TN'ydi. Parlak renk baş ağrısı yapıyor. Ghosting mevzusuna gelirsek rahatsız olursam iade ederim çok güç görmüyorum bu durumu. Curved olması kesin lazım flat ekranda köşelere bakarken göz kaydırmak 1 saatlikse problem olmuyor ancak 3-4 saatte çok yorucu oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı