10-15.000₺ bütçe sistem toplama için zamanlama tavsiyesi

AMD mi? NVIDIA mı?

• AMD

• NVIDIA

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bütçe
10.000

enessahin

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam,
Yazıyı okuyan herkese iyi günler kolay gelsin,

1 Sorum 1'de danışmak istediğim konu var.

1.sorum: Ekran kartında daha uygun fiyata AMD alıp NVIDIA'a kıyasla artan bütçeyi diğer donanımlara mı yatırmak yoksa NVIDIA al kafan rahat olsun mu? Bildiğim kadarıyla Sapphire marka AMD ekran kartlarında ısınma sorunu vs yaşanmıyor ama yine de fikirlerinizi bekliyorum.

2.danışmak istediğim konu şu; arkadaşlar 10K ₺ ile sistem toplamak istiyorum fakat yılbaşı yaklaşıyor, yılbaşına doğru veya yılbaşında özel indirim olur mu RTX 3000 serisi ve AMD RX 6000 serisi yeni çıktı bu ekran kartlarıyla ütopya gibi sitelerde marka, firma ( donanım arşivi, webtekno gibi) ve yayıncılar tarafından güzel bir kasa gelebilir mi?

Beklentileriniz tahminlerinizi çok merak ediyorum umarım bilgisi olanlar bu konuda yardımcı olabilirler.

Örnek veriyorum belli sitelerin belli saat ve günlerinde özel indirimler oluyor onları takip edebilirsin gibi tavsiyeleri de severek alırım.

Acele etmek istemiyorum alırken yılbaşından yararlanmak istiyorum umarım sorumu tam olarak anlatabilmişimdir.

Bu konuda deneyimi tecrübesi olan varsa benimle paylaşabilir mi?

Bütçe sadece kasa için monitör dahil değil.

Ve arkadaşlar sizden ricam bana ürün önerirken marka model link atmanıza gerek yok şimdilik sadece lütfen örn: RTX 3070 - RAM 16 GB min. 3200mhz tarzında yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
En güzeli hiç bulaşma AMD'ye sürücü sorunu başını ağrıtabilir.

Aradaki fiyat farkı uğraşmana değmez diyorsun?
Peki bu driver sorunu anlaşılan hemen çözülmüyor çözülene kadar da ekran kartına bir zararı oluyor mu ömrünü kısaltmak gibi?
Son olarak ekran kartını Sapphire gibi daha stabil olan firmadan da alsan driver sorunluysa başını ağrıtır diyorsun ?

Aradaki fiyat farkı uğraşmana değmez diyorsun?
Peki bu driver sorunu anlaşılan hemen çözülmüyor çözülene kadar da ekran kartına bir zararı oluyor mu ömrünü kısaltmak gibi?
Son olarak ekran kartını Sapphire gibi daha stabil olan firmadan da alsan driver sorunluysa başını ağrıtır diyorsun?

Driver sorunu oyunlarda hata almana neden olabilir, WattMan hatası alabilirsin. Belki sorunun hiç çözülmeyebilir. Ama NVIDIA'da bunlar olmuyor. Turbox'da alsan Sapphire'de alsan driver sorunu yaşayabilirsin.

Driver sorunu oyunlarda hata almana neden olabilir, WattMan hatası alabilirsin. Belki sorunun hiç çözülmeyebilir. Ama NVIDIA'da bunlar olmuyor. Turbox'da alsan Sapphire'de alsan driver sorunu yaşayabilirsin.

Bu bahsettiğiniz sorunların sebebi Driver sorunları mı yani Yazılımsal ?
Ve sonuçta hangi markayı alırsan al sürücüyü AMD dağıtıyor?

Bu bahsettiğiniz sorunların sebebi Driver sorunları mı yani Yazılımsal?

Bazen donanımsal bazen de yazılımsal olabiliyor.
Bu bahsettiğiniz sorunların sebebi Driver sorunları mı yani Yazılımsal?
Ve sonuçta hangi markayı alırsan al sürücüyü AMD dağıtıyor?

Evet AMD dağıtıyor sürücüyü. Örneğin bütün RX 5500 XT modelleri aynı sürücüyü kullanıyor.

Bazen donanımsal bazen de yazılımsal olabiliyor.
Anladım örnek veriyorum Sapphire aldın donanımsal sorunla karşılaşmadın ama sürücü sorunuyla karşılabilirsin gibi bir durum var.
Bu durum da anlaşılan AMD işlemcide yakaladığı başarıyı ekran kartında halen sağlayabilmiş değil bunun yanı sıra NVIDIA' a 300-500+ daha ver kafan rahat olsun diyorsun?
Ve Bildiğim kadarıyla NVIDIA'nın genelde tasarım programları olsun oyunlar olsu markalar arası anlaşmadan mı kaynaklı bilmiyorum ama daha stabil işliyor?

Ve Bildiğim kadarıyla NVIDIA'nın genelde tasarım programları olsun oyunlar olsu markalar arası anlaşmadan mı kaynaklı bilmiyorum ama daha stabil işliyor?

Bunun hakkında pek bir bilgim yok.

Bu durum da anlaşılan AMD işlemcide yakaladığı başarıyı ekran kartında halen sağlayabilmiş değil bunun yanı sıra NVIDIA'a 300-500+ daha ver kafan rahat olsun diyorsun?

NVIDIA sürücü konusunda ve sorunsuzluk olarak daha iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı