10 Aralık 2020 bir balonun patlayışı (Cyberpunk 2077)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya sabır... Meselenin aslını araştırmadan "oyunun optimizasyonu kötü" diye konuşanlar yine doluşmuş konuya...

Arkadaşlar, Tom's Hardware'nin yaptığı testler oyunun incelenmek için gönderilen kopyalarında yapıldı. Bu kopyalarda DRM var, Denuvo kullanıldığı söyleniyor. Denuvo, iyi optimize edilmediğinde işlemciyi sömürüp bitiren bir şey.

Oyunun orijinal sürümünde ne Denuvo ne DRM olacak, bu yüzden oyunun ilgili koruma için iyi optimize edilmediğini söyleyebiliriz. Zaten DRM kullanmak CDPR'nin politikasına aykırı.

Test sonuçlarının sahte olduğunu söyleyemeyiz ama tam doğru olduğunu da söyleyemeyiz. Nedeni, az önce dediğim Denuvo'dan doları. Gerçek test sonuçları, ekran kartı üreticilerinin optimize sürücüler çıkarması ve oyunun çıktığı gün çıkacak olan "day one patch"inden sonra netleşecek.

Ve son olarak, Tom's Hardware'nin yaptığı ilgili testler şu anda sayfalarında yok.

Ayrıca "Vay efendim RTX 3090 1080p'de, medium ayarlarda iyi sonuç vermiyor" gibi saçma sapan bir söylenti de var. RTX 3090 gibi muazzam güçlü bir kartın kendine düşük gelen 1080p çözünürlüğünde darboğaz yapmaması gibi bir imkân yok.

Gerçi ne desem boş çünkü bildiğini okuyan bildiğini okumaya devam edecek.

Bir de bir eleştirim var: Sanki bu oyun her şeyleriymiş gibi aşırı yüksek beklentiler içerisine giren de var. Aşırı yüksek beklentiler içerisine girerseniz sadece hayal kırıklığına uğrarsınız. Sadece Cyberunk için demiyorum bunu, bütün oyunlar için diyorum. Oyunu ben de istiyorum, beklentilerim var ama aşırı derecede bir beklentim yok. Sonuçta bu bir oyun.

Beklentiler evet, iyidir ama aşırıya kaçmak kötüdür. Bu, sizi her daim hayal kırıklığına uğratır.

Şaheser olamayacağı kesinleşmiş oyun. Ayrıca oyun çıktıktan sonra aynı konular yine ve yine açılacak. Durduramazsın.
Açılmasın diye açmıştım konuyu fakat insanlar o kadar katlanamaz olmuş ki bu oyunun eleştirilmesine dayanamadılar yorum atmak için 16 saat.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı