10-Bit Renk Derinliği Nasıl Aktif Edilir?

Night Fury

Kilopat
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
1.135
Makaleler
1
Yer
izmir
Monitörüm (sözde) 10-bit renk derinliği destekliyor ancak bunu aktif edemiyorum. Kimisi 10-bit renk için Quadro ekran kartına sahip olmak gerektiğini söylüyor doğrumu? Ekran kartı GTX 1070. Monitör HDMI ile bağlı bunun etkisi olur mu? HDMI 10-bit destekliyor mu?

Ekran Görüntüsü (141).png
 
Sizin sorunuza hem evet, hem de hayır olarak cevaplıyorum.
Evet: Eğer, 10bit renk derinliğini oyun oynamak için aktiv etmek istiyorsanız, evet destekler. Yalnız, Mönütörünüzün desteklemsi lazım.
Hayır: Profesyonel, Dizaynerlik için, Photoshop gibi uygulamar için kullanıyorsanız hayır desteklemez.
Neden?
Oyunlarda, genellikle DriektX APInı kullanılıyor ve sizin kartınız bunu destekliyor.
Photoshop gibi uygulamar daha profesyonel API ler kullandığı için genellikle Quadro serisi gibi sunucu tabanlı kartlar kullanılıyor.
NOT: Bir formda okuduğuma göre, Nvidia kartlarının bir çoğunun 10bit renk derinliğini, desteklediğini (GTX serisi ve üstü sanırsam) ancak, HDMI çıkışında bu devre dışı burakılmış. (ne kadar doğru olup, olmadığı hakda bilgib yok.)
NOT2: HDMI portlarının versiyon farkları var. HDMI1.3 ve üstü versiyonlarda 10bit renk derinliği desteği var.
Siz en iyisi @Cruslan arkadaşın söylediğini deneyin.
 
Monitörüm destekliyor ise kullanmak istediğim için aktif etmek istiyorum, çoğunlukla yüksek çözünürlük ve yüksek renk derinliğinde video'lar indirip monitörü odaya renk katması için kullanıyorum. Studio Driver kurdum halen 8-Bit gözüküyor en fazla. Ekran kartı HDMI 2.0 portu ile bağlı. Elimde deneyebileceğim DP kablosu bulunmuyor. Monitör ise Philips 276E8VJSB/00 Monitör.
3840x2160 60Hz RGB modunda en fazla 8-bit görüntü alabiliyorum. Ancak 30Hz yaptığım zaman 10-Bit hatta 12-Bit modu da aktif oldu. Büyük ihtimalle HDMI'ın aktarım hızı yetmiyor, 60Hz'de 10-Bit almak için sanırım DP kablosu gerekmekte.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı