10 GB veriyi nerede saklamak gerekir?

Makaleler
49
3 tane 64 GB USB bellek var bende. Hepsine aynı veriyi kopyalasam nasıl olur? İnternetim çok hızlı değil. Bulut biraz geride kalıyor gibi.

3 tane USB bellekte saklamak mantıklı bir şey mi? Güvenlik açısından garantiye oynamak istiyorum. Üçü de aynı anda bozulacak şart yok diye düşünüyorum. Düşünceniz nedir?

3 tane 64 GB USB bellek var bende. Hepsine aynı veriyi kopyalasam nasıl olur? İnternetim çok hızlı değil. Bulut biraz geride kalıyor gibi.

3 tane USB bellekte saklamak mantıklı bir şey mi? Güvenlik açısından garantiye oynamak istiyorum. Üçü de aynı anda bozulacak şart yok diye düşünüyorum. Düşünceniz nedir?

Flash bellek kaybolunca başkasının eline geçecek. Güvenilir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:

Flash bellek güvenilmez git 2ci el HDD al onun içinde sakla en iyisi bir de o dosyalara şifre koymayı unutma.

@ChinitoGR kesin cevap vermek imkansız ama yine de sağlıklı olur mu diye sordum. Bozulma ihtimalini göz önüne almak istedim.

Benim dediğim yol iyi mi gerçekten? Garanti olmasa da güvenilir bir yöntem mi?
Flash bellekler sadece evde duracaksa guvenilir. Fakat seyehat ederken yaninizda goturecekseniz riskli. Drive daha iyi olur her acidan.

3 taneye birden yazmaya gerek var mı? Windows 10-11 olmayan PC de kalmadığına göre usb leri bitlocker benzeri bir araçla sadece kendi bileceğiniz bir şifreyle şifreleyip saklayabilirsiniz, bulan da okuyamaz ancak illa kullanırım derse de format atar içini görmeden usb ye çöker

@ChinitoGR kesin cevap vermek imkansız ama yine de sağlıklı olur mu diye sordum. Bozulma ihtimalini göz önüne almak istedim.

Benim dediğim yol iyi mi gerçekten? Garanti olmasa da güvenilir bir yöntem mi?

BitLocker'dan flashı şifrelemenizi tavsiye ederim. Kolay kolay düşüp parçalanmadığı sürece bozulacağını zannetmiyorum. Burada USB flashın kalitesi ve markasıda önemli tabii ki de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı