Çözüldü 10 günlük iPhone 15 İade edilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Arkadaşlar bugün itibariyle gönderdiğim iPhone 15 Pro kabul edildi. 13. günde falan gönderdim üzerinde kırılmaz cam ve kamera korumasıyla birlikte. Hepsiburada üzerinden satın almıştım yaklaşık 10 gün falan kullandım dolu dolu. Satıcı da hepsiburada’ydı. 14 gün yasal hakkımız var çizik vs olmadığı sürece kabul ediliyor şansınızı deneyin.
İade hakkı sadece ambalajı veya paketi açılmamış ürünler için geçerli. Açtıktan sonra iade almamaları gayet doğal ve satıcının hakkı.

Siz önceden başkasının alıp açtığı ve kullandığı telefona sıfır parası verip alıp kullanır mıydınız ?

Koruma paketi açılmış ve kullanılmış herhangi bir teknoloji ürün tekrardan satışa konulamayacağından keyfi iade edilemez. O durumlar eskidendi. Şu an elinde bir problem yaşamalısın ki o zaman iade hakkını 14 gün içerisinde koşulsuz şekilde yaparsın.

Satışa engel olacak şekilde açılmış ve kullanılmış olan ürün eğer bir arızası yok ise iade edilemez. Firma müşteri memnuniyeti kapsamında iade alırsa o başka. Kanunen hakkınız yok.

Hepsiburada, Trendyol, N11, vatan, MediaMarkt vb. gibi yerlerden aldıysan biraz iade kabul ettirmen zor. Ama 14 gün koşulsuz iade hakkın var diye biliyorum. SIM kart takıldığı için biraz sorun olabilir bir ara o kural vardı diye hatırlıyorum. Apple Store'den aldıysan koşulsuz alırlar. Şansını dene, denemekten zarar gelmez :)

Ben en kolay iadeyi MediaMarkt N11 ve Amazon gibi yerlere verebildim digerleri zor gibi.

İade hakkınız var. Yok diyenler de açıp 6502 sayılı kanunu okusun!

İade almak konusunda Amazon hariç hepsi sıkıntı çıkarıyor genellikle.

Bunu Sinerji'ye anlatman lazim reis adamlar Sinerji'yi Türkiye'den ayri bir ulke gibi sayip ben oyle bir kanun bilmiyorum diyor bana maillerinde :D

Kanunen böyle bir hakkınız mevcut değil, firmaların insiyatifi doğrultusunda (müşteri memnuniyeti kapsamında) durum değişebilir. Cayma hakkı ürünü 14 gün içinde istediğim şekilde kullanıp iade ederim hakkı değildir. Yanlış yorumlanıyor.
Farklı bir açıdan , bir ayakkabı aldınız ayağınıza uyuyor, sağlam, sorunsuz. 10 gün kullandınız ayağınızdan çıkarmadınız. Sonra vazgeçtiniz (!)
Kanunen hiçbir farkı yok. İade edilemez.
Hele ki cep telefonuna bir sim kartının takılması kanunen farklı sonuçlar doğurabileceği için iade edilememektedir.
Tek koşul var; ürünün ayıplı olma durumu.

Kanunen böyle bir hakkınız mevcut değil, firmaların insiyatifi doğrultusunda (müşteri memnuniyeti kapsamında) durum değişebilir. Cayma hakkı ürünü 14 gün içinde istediğim şekilde kullanıp iade ederim hakkı değildir. Yanlış yorumlanıyor.
Farklı bir açıdan, bir ayakkabı aldınız ayağınıza uyuyor, sağlam, sorunsuz. 10 gün kullandınız ayağınızdan çıkarmadınız. Sonra vazgeçtiniz (!)
Hele ki cep telefonuna bir SIM kartının takılması kanunen farklı sonuçlar doğurabileceği için iade edilememektedir.

Peki kanun olarak neden hiçbir gerekce gostermeksizin iade edebilirsiniz diyor.

Farklı bir açıdan, bir ayakkabı aldınız ayağınıza uyuyor, sağlam, sorunsuz. 10 gün kullandınız ayağınızdan çıkarmadınız. Sonra vazgeçtiniz (!)
Hele ki cep telefonuna bir SIM kartının takılması kanunen farklı sonuçlar doğurabileceği için iade edilememektedir.

Hocam bu bir din degil ki yanlış yorumlansin orada direkt yazmis 14 gun icerisinde sartsiz kosulsuz gerekcesiz 14 gun icerisinde sebep gostermeksizin iade edebilirsiniz daha nasıl aciklasin adamlar kocaman yazmislar kanunlara.

Hocam bu bir din degil ki yanlış yorumlansin orada direkt yazmis 14 gun icerisinde sartsiz kosulsuz gerekcesiz 14 gun icerisinde sebep gostermeksizin iade edebilirsiniz daha nasıl aciklasin adamlar kocaman yazmislar kanunlara.
Tüketici mesafeli sözleşmede on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart üstlenmeksizin cayma hakkına sahiptir. Bu süre eğer “mal” satın alınacak ise malın tesliminden itibaren; “hizmet” satın alınacak ise hizmet sözleşmesinin kurulduğu andan itibaren başlar.

Tüketici mesafeli sözleşmede on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart üstlenmeksizin cayma hakkına sahiptir. Bu süre eğer “mal” satın alınacak ise malın tesliminden itibaren; “hizmet” satın alınacak ise hizmet sözleşmesinin kurulduğu andan itibaren başlar.
Ürünü aldınız 13. gün halen kullanmadınız orjinal kutusunda açılmamış kullanılmamış, terlik, ayakkabı, elektrik süpürgesi, cep telefonu, tv vs vs ...
Cayma hakkınız mevcuttur. Cayma hakkı, kullanım hakkı değildir.

İlgili kanun için ileri okuma linki: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20237&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Madde 15 1/i

Son düzenleme:
Ürünü aldınız 13. gün halen kullanmadınız orijinal kutusunda açılmamış kullanılmamış, terlik, ayakkabı, elektrik süpürgesi, cep telefonu, TV vs...

İlgili kanun için ileri okuma linki: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20237&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
madde 15 1/i

Tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmeler. Bunlar galiba sadece terlik bulamadim ama hijyene uymuyor olabilir evet.

Ürünü aldınız 13. gün halen kullanmadınız orijinal kutusunda açılmamış kullanılmamış, terlik, ayakkabı, elektrik süpürgesi, cep telefonu, TV vs...

madde 15 1/i

Olsun ben monitor aldim rengini begenmedim iade ederim aga ya da kulaklık aldim kafama oturmadi fazla dar geldi iadeyi basarim.

7 farkli kulaklık denedim hicbiri kafama olmuyor hepsi iade en son care şu anki kulakligimdan 2 tane aldim uretimden kalkmis diye korkudan :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı