Çözüldü 10 günlük iPhone 15 İade edilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Arkadaşlar bugün itibariyle gönderdiğim iPhone 15 Pro kabul edildi. 13. günde falan gönderdim üzerinde kırılmaz cam ve kamera korumasıyla birlikte. Hepsiburada üzerinden satın almıştım yaklaşık 10 gün falan kullandım dolu dolu. Satıcı da hepsiburada’ydı. 14 gün yasal hakkımız var çizik vs olmadığı sürece kabul ediliyor şansınızı deneyin.
Tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmeler. Bunlar galiba sadece terlik bulamadim ama hijyene uymuyor olabilir evet.

Olsun ben monitor aldim rengini begenmedim iade ederim aga ya da kulaklık aldim kafama oturmadi fazla dar geldi iadeyi basarim.

7 farkli kulaklık denedim hicbiri kafama olmuyor hepsi iade en son care şu anki kulakligimdan 2 tane aldim uretimden kalkmis diye korkudan :D
İşte cayma hakkı tam o nedenle verilmiş tüketiciye, kanunun doğuş nedenine bakmak gerek konuyu oradan yorumlamak gerek (her ne kadar din olmasa da :))
Fiziksel bir dükkandan, mağazadan satın aldığınız bir ürünü kapıdan çıktığınız an (ayıplı mal hariç) ürünü iade edemez, cayma hakkından bahsedemezsiniz. Kanun koyucu, düşünmüş bir ihtiyaç oluşmuş uzaktan satılan mal ve hizmetlerde 14 gün içinde "vazgeçme" hakkı vermiş çünkü, pembe renkli t-shirt siparişindeki pembe istenilen tonda olmayabilir (mağazada görerek alıyorsunuz), alınan ayakkabı numarası aynı olsada kalıbı tutmayabilir (mağazada deneyip alabiliyorsun) vs vs.
Özetle, alınan t-shirtü al giy kullan beğenmezsen iade et, keza ayakkabı da gibi bir hakkın karşılığı değildir "cayma hakkı".

Ben en kolay iadeyi MediaMarkt N11 ve Amazon gibi yerlere verebildim digerleri zor gibi.

Bunu Sinerji'ye anlatman lazim reis adamlar Sinerji'yi Türkiye'den ayri bir ulke gibi sayip ben oyle bir kanun bilmiyorum diyor bana maillerinde :D
Bu firmanın durumuna davranış biçimine göre değişir. Ben N11 e hiç bir zaman iade veremedim mesela. Ayakkabı aldım çakma çıktı hiç giymedim iade edemedim. Amazona iade vermek gerçekten basit ama.

İade hakkınız var. Yok diyenler de açıp 6502 sayılı kanunu okusun!

İade almak konusunda Amazon hariç hepsi sıkıntı çıkarıyor genellikle.
Kanunu bence sen aç oku.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 48. maddesi kapsamında tüketicilere mesafeli satışlarda 14 günlük cayma hakkı tanınmıştır. Ancak, aynı kanunun 15. maddesinde cayma hakkının istisnaları belirtilmiştir. Özellikle, "ambalajı açılmış elektronik ürünler" başta olmak üzere, belirli ürünlerin cayma hakkı istisnaları arasında yer aldığı açıkça ifade edilmiştir.

Bu doğrultuda:

• Cep telefonları gibi elektronik cihazlar, kişisel kullanıma özgü cihazlar olarak kabul edilir. Ürün ambalajının açılması, cihazın kullanılması ya da aktivasyonun gerçekleştirilmesi, bu cihazların hijyen ve güvenlik kriterlerine uygun şekilde tekrar satılabilirliğini ortadan kaldırabilir.
  • Madde 15/1-h ve Madde 15/1-ı'da yer alan hükümler, tüketicinin ambalajı açılmış, kullanıma başlanmış elektronik cihazlarda cayma hakkını kullanamayacağını ortaya koymaktadır. Cep telefonları, kişisel veri depolama, aktivasyon ve kayıt gerektiren cihazlar olduğu için tekrar satılabilirliği etkilenmekte ve ambalajının açılmış olması, kanunen cayma hakkını devre dışı bırakmaktadır.
Bu nedenle, satın alınan cep telefonunun ambalajı açılmışsa ve cihaz kullanılıyorsa, tüketici Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili istisnalarına göre cayma hakkını kullanamayacaktır.

Arkadaşlar bugün itibariyle gönderdiğim iPhone 15 Pro kabul edildi. 13. günde falan gönderdim üzerinde kırılmaz cam ve kamera korumasıyla birlikte. Hepsiburada üzerinden satın almıştım yaklaşık 10 gün falan kullandım dolu dolu. Satıcı da hepsiburada’ydı. 14 gün yasal hakkımız var çizik vs olmadığı sürece kabul ediliyor şansınızı deneyin.

Çözüm
Arkadaşlar bugün itibarıyla gönderdiğim iPhone 15 Pro kabul edildi. 13. günde falan gönderdim üzerinde kırılmaz cam ve kamera korumasıyla birlikte. Hepsiburada üzerinden satın almıştım yaklaşık 10 gün falan kullandım dolu dolu. Satıcı da Hepsiburada'ydı. 14 gün yasal hakkımız var çizik vs olmadığı sürece kabul ediliyor şansınızı deneyin.

Şanslısınız. Sizin adınıza olumlu sonuçlanmasına sevindim.

Kanunu bence sen aç oku.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 48. maddesi kapsamında tüketicilere mesafeli satışlarda 14 günlük cayma hakkı tanınmıştır. Ancak, aynı kanunun 15. maddesinde cayma hakkının istisnaları belirtilmiştir. Özellikle, "ambalajı açılmış elektronik ürünler" başta olmak üzere, belirli ürünlerin cayma hakkı istisnaları arasında yer aldığı açıkça ifade edilmiştir.

Bu doğrultuda:

• Cep telefonları gibi elektronik cihazlar, kişisel kullanıma özgü cihazlar olarak kabul edilir. Ürün ambalajının açılması, cihazın kullanılması ya da aktivasyonun gerçekleştirilmesi, bu cihazların hijyen ve güvenlik kriterlerine uygun şekilde tekrar satılabilirliğini ortadan kaldırabilir.
  • Madde 15/1-h ve Madde 15/1-ı'da yer alan hükümler, tüketicinin ambalajı açılmış, kullanıma başlanmış elektronik cihazlarda cayma hakkını kullanamayacağını ortaya koymaktadır. Cep telefonları, kişisel veri depolama, aktivasyon ve kayıt gerektiren cihazlar olduğu için tekrar satılabilirliği etkilenmekte ve ambalajının açılmış olması, kanunen cayma hakkını devre dışı bırakmaktadır.
Bu nedenle, satın alınan cep telefonunun ambalajı açılmışsa ve cihaz kullanılıyorsa, tüketici Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili istisnalarına göre cayma hakkını kullanamayacaktır.
HB sizden daha iyi okumuş sanırım.😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı