Öncelikle bende 11 kullanıyorum ve cihazımı 20 Kasım'da aldım yani sadece senden 10 gün sonra, pil yüzdem şu an 99 durumunda. Kafana takılan her soruyu ücretsiz şekilde telefondaki destek uygulamasına girip sorunu seçip beni ara seçeneğine basarsan en geç 2 dakika içerisinde seni arayıp destek sağlıyor Apple, ben birkaç sefer pil ile ilgili aradım görüştüm aklıma takılan soruların hepsini sordum. Endişe edecek bir durum yok pil sağlığı açısından normal bir durum bu 500 şarj döngüsü dolmadan pil %80 seviyesinin altına inerse garantiye giriyor cihaz zaten, dikkat etmen gereken sadece 2 husus var 1. olarak iyileştirilmiş pil şarjı açık olsun 2. olarak şarjda telefonunu kullanma bunun haricinde şunu yap bunu yap denilen şeyleri umursama ben o soruların hepsini aradığımda sordum Apple destek hattındaki teknisyenlere örnek verecek olursak 20-80 arasında pilini tutmana gerek yok veya gece şarjda bırakma telefonu gibi şeylere takılmana gerek yok telefon gece telefonu yaklaşık olarak saat kaçta şarja taktığını ve çektiğini öğreniyor ona göre sen gece yatarken takarsan sabah örneğin 6 da kalkıyorsan saat 5'e kadar telefonu %80 şarj edecek hızda yavaş yavaş şarj ediyor, son bir saat kala ise telefonu %100 seviyesine getiriyor yani telefonu gece şarja takıp yattığında 1.5 saat içerisinde 100 olup sabaha kadar o şekilde kalmıyor. Bunun gibi bir sürü kulaktan dolma bilgi var ve ben hepsini bizzat sordum çünkü telefonu aldıktan 1.5 ay sonra pil 99'a düşmüştü bende ve sorun mu var, ben mi yanlış kullanıyorum diye endişe etmiştim o yüzden her şeyi sordum. Dediğim iki maddeye dikkat et onun haricinde kafana göre kullan telefonunu, iyi forumlar.