10 Kasım'da yok yazılınır mı?

@675078, müdürünüz hangi yönetmelikten bahsediyor acaba? Ortaöğretim kurumları yönetmeliğine bakıyorum ve bu çıkıyor.

İş dosyası tutma

MADDE 124
- (1) İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere; öğretim programlarına uygun olarak yapacakları temrin, iş, proje, deney ve hizmetlerle ilgili resimleri, projeleri ve değerlendirme çizelgelerini kapsayan mesleki eğitimle ilgili bir iş dosyası tutturulur. (Ek cümle:RG-26/3/2017-30019) Mesleki eğitim merkezi öğrencileri (Değişik ibare:RG-1/9/2018-30522) 11 inci sınıftan itibaren iş dosyası tutar.

(2) Dosyadaki her resim, proje veya çalışmaya ait değerlendirme çizelgesi ve varsa diğer doküman, usta öğretici veya eğitici personelle koordinatör öğretmen ve öğrenci tarafından imzalanır.

(3) (Değişik:RG-26/3/2017-30019) İşletmeler yönünden gizlilik taşıyan işlerde resim, proje ve benzeri doküman, iş dosyasına konulmaz. Bu resim ve projeler; beceri, kalfalık veya ustalık sınavı komisyonunca değerlendirilmek üzere işletme tarafından saklanır.

(4) İş dosyası, öğrencinin ikinci dönem mesleki eğitim puanlarıyla birlikte okul müdürlüğüne gönderilir.

Stajla alakalı madde çıkıyor. CTRL + F Madde 124 yazın, çıkan bu. Madde F yazınca da bir şey bulamadım.

@675078, müdürünüz hangi yönetmelikten bahsediyor acaba? Ortaöğretim kurumları yönetmeliğine bakıyorum ve bu çıkıyor.

Stajla alakalı madde çıkıyor. CTRL + F madde 124 yazın, çıkan bu. Madde F yazınca da bir şey bulamadım.

Ben WhatsApp grubuna atılan mesajı buraya yazdım direk. Bence öğrencileri kandırmak için böyle bir şey uydurmuş.

Ben böyle bir şey buldum;
Okul yönetimi tarafından, törene katılmayan öğrenciye gönderilen dilekçede, öğrencinin yoklama listesinde törene katılmadığının tespit edildiği bildirilirken, “Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği disiplin bölümünün 164. Maddesi 1 f ve 24 bendi gereği kınama cezası gerektiren davranış işlenmiş bulunmaktadır. Kınama cezası alan öğrenci, yönetmelik gereği takdir ve teşekkür belgesi alamamaktadır. Törene neden katılmadığınızı belgeleri ile birlikte açıklayınız?” ifadeleri yer aldı.

Ben böyle bir şey buldum;
Okul yönetimi tarafından, törene katılmayan öğrenciye gönderilen dilekçede, öğrencinin yoklama listesinde törene katılmadığının tespit edildiği bildirilirken, “Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği disiplin bölümünün 164. Maddesi 1 f ve 24 bendi gereği kınama cezası gerektiren davranış işlenmiş bulunmaktadır. Kınama cezası alan öğrenci, yönetmelik gereği takdir ve teşekkür belgesi alamamaktadır. Törene neden katılmadığınızı belgeleri ile birlikte açıklayınız?” ifadeleri yer aldı.
M.E.B Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği'nin 164. maddesinin 1f maddesi tam olarak şöyle:
"f) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Okula geldiği hâlde özürsüz eğitim ve öğretim faaliyetlerine, törenlere, sosyal etkinliklere ve okul pansiyonlarında etüde katılmamak, geç katılmak veya bunlardan erken ayrılmak"
Kalınlaştırdığım yere dikkat edersen bunun sadece okula geldiğin durumlarda geçerli olduğunu anlayabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı