Genelde cuma günü yapılan bu törenler, hafta sonuna denk geliyorsa da Atatürk'ün bizim için yeterince görevini yaptığına inanıyorum. Bugün özgürce nefes alıyorsak, bayrağımız göklerdeyse, onun sayesindedir. Bunu anlatmaya gerek yok, hepimiz biliyoruz. 8'de kalkmaya üşenmek ise saygısızca bir davranış olur.
Şu an eğitim-öğretim hayatımı bitirmiş olsam da her sene ilçemin meydanındaki törene bile gidiyorum.
Bu konuyla ilişkin şuraya saygı duyması amacıyla yaşanmış bir hikaye bırakıyorum;
29 Ekim 1938 senesi, Atatürk'ü görmek isteyen kuleli askeri lisesi öğrencileri, tören dönüşü dolmabahçe sarayı'nın önünden geçerken İstiklâl Marşı söylemeye başladılar. Atatürk'ü selamlayarak sevgi gösterisinde bulundular. Mustafa Kemal paşa'nın silah arkadaşı kılıç Ali, askerlere eliyle "gidin" işareti yaptı, ancak askerler bunu selam olarak algılayıp coşkuyla devam ettiler.
Bunun üzerine Atatürk, camın önüne gelmek istedi ve manevi kızı Gökçen'e heyecanla, "bak Gökçen, gençlerimin sesi, duydun mu beni istiyorlar?" dedi. Gökçen, "evet paşam, bir vapur dolusu genç askeri lise öğrencileri cumhuriyet bayramı törenlerinden dönüyor olmalılar," yanıtını verdi. Atatürk, "çocuklarım, benim çocuklarım..." diyerek gözlerinden yaşlar süzüldü.