Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

APTI, Rocket League, CS:GO, GTA V ve HOI 4'te test ettim. Modu arttırınca sıcaklıklar fırlıyor. Benim aldığım değerler bu; UV, Turbo Boost kapatma yapmadım.
@Olyshower NVIDIA GPU'ların 80'i geçtiğini bilmiyordum.
Nadiren geçiyor hocam genelde 77 derecede oluyor.

Son düzenleme:
APTI, Rocket League, CS:GO, GTA V ve HOI 4'te test ettim. Modu arttırınca sıcaklıklar fırlıyor. Benim aldığım değerler bu; UV, Turbo Boost kapatma yapmadım.

Nadiren geçiyor hocam genelde 77 derecede oluyor.
Manuel ayarlar ile maksimum fanda nasıl hocam?

Manuel ayarlar ile maksimum fanda nasıl hocam?

Manuel ayarlama yapılamıyor veya ben bulamadım. Turbo moda alınca aksine sıcaklıklar arttı. İşlemci 91 derecelerden 97-98 olurken GPU ise 86 dereceyi gördü. (A Plague Tale Innocence oyununda.) Performans modunda ise sıcaklıklar Turbo mod ile hemen hemen aynı. Güç Tasarrufu+Sessiz ile sıcaklıklar 2-3 derece düştü ama FPS'te düşüş gözlemledim. Sıcaklıklar ve performans açısından bu modelde Sessiz+Dengeli en iyisi, kulak tırmalamıyor ek olarak. Bu arada CPU sıcaklığı hatalı .

Sebebi 10. nesil intel işlemcilerde güvenlik açığı tespit edilmesi. O açıktan ötürü BIOS güncellemesi geldi ve hiç bir şeyi değiştiremiyoruz.

O kadar gıcık bir özelliği var ki. Turbo moda alıyorsun sıcaklık artıyor aynı zamanda işlemci frekansı da artıyor. Böyle saçma bir özellik görmedim. Yani güç aynı kalsın fan hızı artsın diye bir özellik yok! Monster'da bile dengeliden Turbo moduna aldığında sıcaklıklar düşüyor eminim ki Asus'a göre daha serindir.

10300H var değil mi sende? CPU artık son sınırlarda dolaşıyor GPU ise çok yüksek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hatam ile ilgili video ektedir:
Bu videoya bir kişi yorum atmıştı ve yanlışlıkla sildim, yorumu atan kişi bu forumdaysa tekrardan atabilir mi?

Son düzenleme:

Ben yazmıştım .

ASUS'da demek ki bu yöntem işe yaramıyor fakat o ilk makalede ki linke tıklayıp bakarsan yapanlar olmuş demek ki BIOS versiyonundan ve modeline göre değişebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…