Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

Veya artık hiçbir şeyle uğraşmayıp bir tane sağlam sogutucu koyup dengeli modda kullanmak.

Vakumlu fanların zamanla zararlı olduğunu duymuştum. Ne zamandır kullanıyorsunuz?

Merhabalar bende aynı modeli kullanıyorum laptopun altındaki delikler diğer markalara göre çok az alta soğutucu koymanın çok bi etkisi olmuyor.

4 çekirdek aktifken 4.2 GHZ oluyor hocam.

Hadi ya.. Soğutucu almayı düşünüyordum.
Sizce soğutucu işe yarar mı bu kadar delikle? Termal macunu yenileyeyim daha kalitelisini süreyim dedim soğutucu blok vidaları üzerinde etiket var bilmeyen birisi tornavida vursa garantiden olacak kesinlikle soğutucu bloğu garanti bitmeden çıkartmayın.
Dostum bir çözümünü bulursan lütfen buraya da yazar mısın?
Başkan konuyu çok kirletmeyelimde throttlestop indirip tpl kısmında pl1 pl2 var onun ikisinide 40 yap aşşağıda speedshift var onu aç onuda min 40 max 40 ayarla tamam de ana ekranında bd prochot var onu kapat speedshift aç yanındaki değeri 0 yap işlemciyi 4ghze kitlemiş olursun ve max40w çeker ben böyle 92 derece civarı stabillik yakalayabildim sendede işe yararsa paylaşayım konu açarak arkadaşlar yararlansın

Dosya Ekleri

• FD8B9190-4DCE-4A55-BECA-B72533569B73.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Vakumlu fanların zamanla zararlı olduğunu duymuştum. Ne zamandır kullanıyorsunuz?

Hocam bende vakumlu fanlardan birisi epeydir var. Sık sık kullanmıyordum. Sonradan duydum ki tek kullanmak doğru değilmiş. Hakikaten de belirtilerini hissettim. Birkaç kez ekran dondu. 2. fanı yeni aldım. Zarar verme konusu şu olabilir; eğer benim ilk önce yaptığım gibi tek olarak kullanım olursa evet kesinlikle zararlı. Ama çift çıkışta aldığım sonuç bayağı iyi gerçekten. Cihazın kasası ısınıyordu neredeyse adaptör gibi. Ama fanları takınca kasa serin kalıyor. Hafif bir ılıklık var. Benim iki fanda yüksek RPM'li değil. (1700-2000 RPM) Cihazın ana fanlarının çalışma stabilitesini bozacak kadar kuvvetli değiller. Bazı vakumlu fanlar var 5000 RPM mesela zarar veriyor denilenler bunlar olabilir. Benimkiler 2000 olmasına rağmen gayet iyi çekim güçleri var. 5000'lik ne yapar düşünemiyorum. Bakınız ASUS TUF kullanan arkadaşlar eğer zarar verme olayın da bir kesinlik yoksa 2 fan fiyatı 100-120 TL arası bir şey tutuyor. Bir deneyin derim. "Kesin olarak zarar vermediğini öğrenebilirseniz eğer". Yoksa cihazınızın zarar görmesine sebep olmak istemem. Ama ben elim mahkum kaldığı için kullanıyorum. Çünkü bu ısınmanın sebebi dışarı atılamayan, içeride sıkışıp kalan sıcak hava. Zaten iki seçeneğiniz var ya kasada siz delik açacaksınız ya da bunları kullanacaksınız. Ne Turbo Boost'u kapatmanız gerekiyor ne de GHz sabitleme yapmanız. Sabitlemede dahi çok iyi bir netice alınmıyor. Biraz sıcaklık düşüyor ama o hava yine içerida kalıyor. Bakınız şu video da adam kasada delik açıyor. Tehlikeli kesinlikle;
"
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
"
Tabi vakumlu fanlar için şu var pek taşınabilir değil ve her ortamda kullanması zor. Ama ev kullanımlarında vs. iş görür hele ki cihazınızı uzun süre açık tutuyorsanız.
Bir de şu olay var, ASUS'un sitesinde okudum. "Notebook bilgisayarınızın ısısını ölçen üçüncü taraf yazılımlar kullanıyorsanız, bu uygulamaların kasanın dışındaki sıcaklığı ölçmediğini bilmeniz önemlidir. Kasanın sıcaklığı bilgisayarın iç kısmından çok daha düşüktür. Olası donanım sorunlarını tespit etmek için hiçbir zaman üçüncü taraf yazılımlar kullanmayın." Bu yazının web adresini de vereyim. Sayfanın en alt kısmında geçiyor. Ben yaşadığım sorunu ASUSA'a yazdım cihazı teknik servise göndermemi söylediler ama güvenemiyorum daha kötü gelirse diye...

Son düzenleme:

Kasa ısısından herhangi bir zarar gelebilir mi? Benim kasamda yüksek sıcaklıkta ısınıyor. Vakumluları ne zamandır beri kullanıyorsun ve hangi vakumlu fan merak ettim. Atarsan arayanlarda belki alabilir. Bu arada bakıma falan gönderirken ısısından şikayetçi olabilirsin daha kötüsü gelirse arayıp söylersin. Zor ihtimal zaten öyle yaşayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…