Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

vakumlu fanın zararı olacağını düşünmüyorum laptopun fanları 5600rpmde çalışıyor turboda ama asus tuflara tam uymuyor sanırım arkadaş hp laptopunda sorunsuz kullanıyor 6aydır ben tufda denedim yerine tam oturtunca ekran tam olarak açılmıyor açılıncada vakum fan tam oturmuyor böyle bir durum var delik açmaya gelincede ben 0 cihazımın altını delmem çoğu kişide bu şekilde düşünecektir.
Ve asusla görüşmüştüm önceden eğer cihaz kapanmıyorsa kasma yapmıyorsa 90 lı derecelerin kabul edilebilir olduğunu söylediler.Garantiyede gönderseniz yapacakları şey macun yenileyip toz temizlemek ki 3 senelik cihazlar değil bunlar.Elden çok birşey gelmiyor 2 sene birşey olursa yapacaklar.

Hocam öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kasa space tuşuna kadar ısınıyor neredeyse. Turbo da değil performansta kullanırken. Zaten bunu söyleyince servise çağırdılar. Vakumlu fanları atayım.
İkisi farklı ama bence aynı model olsa daha iyi olacaktı. İdare ediyor diye yeni aldığımı iade etmedim. Coolcold olan daha iyi hem isterseniz ayarını kısabiliyorsunuz. Cihazın fan çıkışlarına daha iyi oturuyor.

Hocam tam uymuyor haklısınız. Cihazın ekranını 90 derecelik açıda, dik olarak kullanmak durumunda kalıyorsunuz. İşinizi zorlaştırıyor. Böyle kullanırsanız fanlar oturuyor bendekiler. Ancak sizin bahsettiğiniz model de hiç oturmuyor olabilir.

Mesela benim laptopta 1 sağ 1 sol 2 de arkada fan çıkışı var.

Konu için teşekkürler. 10300H için PL1 ve PL2 değerleriniz nedir acaba? Acer nitro kullanıyorum ancak BIOS güncellemeleri sonrasında bu değerlerin değişip sıcaklıkların o yüzden arttığını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…