Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

İşte bazılarında da öyle oluyor, benim cihazda da 10300H var. Sıcaklık aynı idi fakat sabit 4200 Mhz idi. Buda performansta çok işe yarıyordu fakat sonra sıcaklıkta düzeldi.
Hocam o zaman yaptığım UV ayarları kalsın mı? TS Bench yaptım max 89 gördü.

Hocam o zaman yaptığım UV ayarları kalsın mı? TS Bench yaptım max 89 gördü.
Bende de ilk başta sizin gibiydi, sonra baktım ki işlemci sürekli turbo frekansta çalışıyor ve bu da Warzone oyununda bana ciddi bir FPS kazandırıyordu öyle bıraktım.
Cihaza format atıp bu işlemi tekrar yaptıktan sonra ise sıcaklıklarda da düşme yaşamıştım.

Format atamam hocam AC Odyssey indirirken canım çıktı vallahi. Diske gereksiz yere format atarak veri yazmak ta istemiyorum.

Casper Excalibur G900 i7-10750H ve ThrottleStop'la UV yapabildim sorun şu ki yapmama rağmen sıcaklıklar oynamadı bile. Sadece bilgisayar idledayken daha soğuk.

Casper G911 i7 11800h işlecim var bende olmuyor kardeşim. Nasıl kaldırdın kilidi bana da anlatır mısın?

Casper Excalibur G911 i7 11800h işlemcim var. Bana da yardımcı olur musunuz? 2800-3000 MHz de çalışmasından bıktım işlemcinin

@Seluze12 Konudaki yöntemi denediniz mi? Denediyseniz ve hata aldıysanız, hatayı paylaşın. Attığım yöntemdeki kodlar Dell ve ASUS için. Casper hakkında fikrim yok. İsterseniz BIOS dump paylaşın, inceleyeyim.

Daha önce tüm yolları denedim maalesef sonuç alamadım. Dediğiniz kodları denemedim nereden deneyeceğimi bilmiyorum. Ben pek anlamıyorum bu işlerden. Discord'umu versem yayın üzerinden anlatabilecek zamanınız varsa yapabiliriz belki.

Maalesef bildiğim kadarıyla UV 11. nesil işlemcilerde zor.

@HydrOxide Intel, 11. nesil işlemcilerde tamamen kapattı. Bildiğim kadarıyla sadece MSI laptoplarda gizli menüden XTU interface açılabiliyor. Arkadaşın Excalibur sisteminde BIOS kodlarında birkaç oynama yaptık ve açıldı.
Ancak işe yarayıp yaramadığını kendi test etmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…