Rehber 10. nesil kilitli Intel işlemcilerde kilit açmak ve Undervolt yapmak

Bildiğimiz üzere Intel, Laptop tarafında 10. nesil işlemcilerine kilit koyarak Undervolt yapmamıza izin vermiyordu bir kaç istisna hariç. Youtube üzerinden gördüğüm bir videoyu uygulayan ve başarılı sonuç alan bir kaç kişi gördüm, ben de denedim ve Undervolt işlemini kendi cihazıma yapabildim. Bu yöntemi sizinle paylaşmak istiyorum umarım işinize yarar.

1-) Verdiğim linkten dosyaları indirin, insyde-tool.zip.
2-) İndirdiğiniz RAR dosyasını masaüstünde yeni bir klasöre çıkartın.
3-) Resimde gördüğünüz yere tıklayarak dosyanın kayıtlı olduğu adresi kopyalayın.
1.png

4-) Komut istemini ya da CMD'yi ''Yönetici Olarak'' çalıştırın.
5-) Çalıştırdıktan sonra ''cd kopyaladığınız adres'' yazın ve Enter tuşuna basın.
(Örneğin ben cd C:\Users\Acer\Desktop\InsydeH2OUVE_x86_WINx64_200.00.01.00 olarak yazdım)
2.png

3.png

6-) Sonra CMD'ye ''dir'' komudunu yazıp Enter'a basın böylelikle dosyanın içeriğini görebileceksiniz. Enter'a bastıktan sonra karmaşık ve uzun uzun yazılar geldiyse doğru devam ediyorsunuz. :)
4.png

5.png

7-) Sıradaki komut ''H2OUVE-W-CONSOLEx64.exe -gv vars.txt''. Bu komudu yazdıktan sonra indirip, masaüstüne attığımız klasörün içinde ''vars'' adında bir not defteri oluşacak.
6.png

7.png

:cool: Oluşan ''vars'' metin belgesini açın, Ctrl+F ile ''CpuSetup'' yazıp ilgili satıra gidin.
8.png

9-) Öncelikle ''CpuSetup'' yazısının solundaki sayı modelden modele değişebilir, onu aklınızda tutun mesela bende 055. Ondan sonra aşağıdan ''000000D0'' satırını bulun, bulduktan sonra en sağdan 6. ve 5. kısmın 00 00 olmasına dikkat edin, benim attığım linkte zaten 00 00 olarak gelecek ama bazen 01 00 olabilir onu 00 00 yapın ve metin belgesini farklı kaydet ile ''vars-m'' olarak kayıt edin.
9.png

10-) Geldik son adıma, buraya kadar her şey doğru gitti ise komut istemine son komut olan ''H2OUVE-W-CONSOLEx64.exe -sv vars-m.txt'' komudunu yazın ve Enter tuşuna basın, bastıktan sonra aşağıda ki gibi yazılar göreceksiniz.
10.png

11.png

11-) En son yukarıda ki gibi bir sürü ''Set successfully'' ve ''Set Failed'' gibi yazılar gelecek, burada önemli olan aklınızda tuttuğunuz sayıyı bulmak ve yanında ne yazdığına bakmak. Benim sayım 055'di ve yanında Set successfully yazıyordu. Bu da demek ki kilit açma işlemi başarılı bir şekilde olmuştur. Sistemi yeniden başlatın ve ThrottleStop kullanmaya hazırsınız.

Şans eseri bulduğum bu yöntemi yapıp, uygulayan çok kişi var ve onlardan birisi de benim. Bu da rehberin ana konusu: Lenovo Legion 5 and 7 (2020).

İşlem Legion 5, Legion 7, Ideapad Gaming 3, Acer Predator Helios 300, Acer Nitro 5 10. nesil cihazlarda kesin olarak çalışıyor. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım, umarım herhangi bir eksik/hata yoktur. Teşekkürler.

NOT: Ortaya çıkabilecek kötü durumlarda sorumluluk kabul etmiyorum.
 

Dosya Ekleri

  • 4.png
    4.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 678
  • 5.png
    5.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 1.191
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o zaman yaptığım UV ayarları kalsın mı? TS Bench yaptım max 89 gördü.
Bende de ilk başta sizin gibiydi, sonra baktım ki işlemci sürekli turbo frekansta çalışıyor ve bu da Warzone oyununda bana ciddi bir FPS kazandırıyordu öyle bıraktım.
Cihaza format atıp bu işlemi tekrar yaptıktan sonra ise sıcaklıklarda da düşme yaşamıştım.
 
Bende de ilk başta sizin gibiydi, sonra baktım ki işlemci sürekli turbo frekansta çalışıyor ve bu da Warzone oyununda bana ciddi bir FPS kazandırıyordu öyle bıraktım.
Cihaza format atıp bu işlemi tekrar yaptıktan sonra ise sıcaklıklarda da düşme yaşamıştım.
Format atamam hocam AC Odyssey indirirken canım çıktı vallahi. Diske gereksiz yere format atarak veri yazmak ta istemiyorum.
 
Casper Excalibur G900 i7-10750H ve ThrottleStop'la UV yapabildim sorun şu ki yapmama rağmen sıcaklıklar oynamadı bile. Sadece bilgisayar idledayken daha soğuk.

Casper G911 i7 11800h işlecim var bende olmuyor kardeşim. Nasıl kaldırdın kilidi bana da anlatır mısın?

Arkadaşın Casper Excalibur sisteminde çalıştı, teşekkürler. ASUS için farklı bir yol deniyoruz. İşe yararsa rehber şeklinde paylaşabiliriz. Umarım işe yarar.

ASUS laptoplar için işe yarar bir yöntem var. Aşağıdaki dosyayı indirin ve FAT32 şeklinde biçimlendirilmiş, boş bir flasha EFI klasörü dahil şekilde atın. Ardından BIOS üzerinden Secure Boot ve Fast boot seçeneklerini devre dışı bırakın. UEFI olarak boot edin ve şu kodları girin:
Kod:
setup_var CpuSetup 0xDA 0x0
Kod:
setup_var CpuSetup 0x3E 0x0
Sonrasında restart atabilirsiniz. ThrottleStop'ta voltaj kontrolünün açılmış olması gerek. Bu kodlar farklı markalarda farklılık gösterebilir. ASUS ve Dell'de bu şekilde.

Casper Excalibur G911 i7 11800h işlemcim var. Bana da yardımcı olur musunuz? 2800-3000 MHz de çalışmasından bıktım işlemcinin :(
 
@Seluze12 konudaki yöntemi denediniz mi? Denediyseniz ve hata aldıysanız, hatayı paylaşın. Attığım yöntemdeki kodlar Dell ve ASUS için. Casper hakkında fikrim yok. İsterseniz BIOS dump paylaşın, inceleyeyim.

Daha önce tüm yolları denedim maalesef sonuç alamadım. Dediğiniz kodları denemedim nereden deneyeceğimi bilmiyorum. Ben pek anlamıyorum bu işlerden. Discord'umu versem yayın üzerinden anlatabilecek zamanınız varsa yapabiliriz belki.
 

Casper G911 i7 11800h işlecim var bende olmuyor kardeşim. Nasıl kaldırdın kilidi bana da anlatır mısın?

Casper Excalibur G911 i7 11800h işlemcim var. Bana da yardımcı olur musunuz? 2800-3000 MHz de çalışmasından bıktım işlemcinin :(

Maalesef bildiğim kadarıyla UV 11. nesil işlemcilerde zor.
 
@HydrOxide Intel, 11. nesil işlemcilerde tamamen kapattı. Bildiğim kadarıyla sadece MSI laptoplarda gizli menüden XTU interface açılabiliyor. Arkadaşın Excalibur sisteminde BIOS kodlarında birkaç oynama yaptık ve açıldı.
Ancak işe yarayıp yaramadığını kendi test etmeli.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı