10. sınıf çok zor

O sırada diferansiyel denklemler dersinden 4 kere kalan bilgisayar mühendisi ben:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek başarısızlık pes etmektir aslan, devam et.

Hocam aynısını uyguluyorum. Çözümü izleyince anliyorum. Bir de yapamadigimiz soruları kesip bir deftere yapıştırmak faydalı olur mu?
Açıkçası 10. sınıfta böyle kesip deftere yapıştırmak falan bana biraz şov gibi geliyor. Yüksek ihtimal lisenin en güzel yılını yaşayacaksın. Sınavlarına çalışsan yeter gibi geliyor bana.

Daha 10.sınıfsın geçen sene bende bazı sayısal konularda biraz zorlanıyordum fakat 11'e geçince ne kadar kolay olduğunu fark ettim. Zaten bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsan iyi bir fizik ve matematik bilgisine ihtiyacın var. Yani çalışırsan yapamayacağın bir şey yok seneye bu konuların ne kadar kolay olduğunu fark edeceksin.

Haklısınız hocam.

O sırada diferansiyel denklemler dersinden 4 kere kalan bilgisayar mühendisi ben:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek başarısızlık pes etmektir aslan, devam et.

Başarana kadar durmayacağım hocam. Teşekkürler motivasyon için.

Bence kafana çok takma. Çok taktığın konular da aslında öyle zor konular değil oturup öğrenme hızına bağlı ortalama 1 saat falan oturup çalışırsan anlarsın. Bende de oluyor öyle kafama takılan konuyu oturuyorum 15 dakikada hallediyorum sonra kafama da takılmıyor.
Haklısınız hocam. Verimli bir çalışmayla ve soru çözümüyle 1 haftada eksiksiz konuyu anlayabilirim bence. Tabi ki süreklilik de önemli değil mi?

Hocam 10. sınıfta en çok polinomlar zorluyor. Diğerleri matematik konuları kolaylaşıyor. Birde Geometri her sene daha da anlamsızlaşıyor.
Geometri yapan ben dahil herkesin şizofren olduğunu düşünüyorum. Bir üçgenden o kadar şeyi çıkartabilmek imkansız normalde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı