10. sınıf için tavsiyeler

LaloGrimes

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime Rx 9060 XT 16 Gb/Ryzen 5 7500f/Asus Prime B650 M/R / Lexar 32 Gb Ddr 5 Ram/Kioxia Exceria 1 Tb Ssd
10. sınıftayım ve seneye sınav telaşı başlamadan gelişmek istiyorum. Spora hafiften başladım ama ayrıca dövüşte de ustalaşmak istiyorum. Bunların dışında kültür ve dil de öğrenmek istiyorum. Tavsiyelerinizi iple çekiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
10. sınıftayım ve seneye sınav telaşı başlamadan gelişmek istiyorum. Spora hafiften başladım ama ayrıca dövüşte de ustalaşmak istiyorum. Bunların dışında kültür ve dil de öğrenmek istiyorum. Tavsiyelerinizi iple çekiyorum.
9. sınıf konularını iyi kavradıysanız 10. sınıfta kendinizi fazla strese sokmayın. (sınavlar olduğunda) Ama gene de ders çalışmayı da ihmal etmeyin. Dövüşte ustalaşmak için illa bir yere başvurmak gerekmiyor, evde de yapabilirsiniz yani. Evde de yapabilirsiniz dediğim mesela internetten gördüğünüz dövüş tekniklerini bir kaç kez izleyerek boş bir odada kendiniz de alıştırma olarak yapabilirsiniz. Spor da aynı şekilde. İlla spora yazılmak ve ayda 4000TL bayılmak gerekmiyor. Eğer evde aletler yoksa gene de yapabileceğin hareketler var.

Dil öğrenme konusunda gelirsek kısa sürede zaten öğrenilmez bunu sizde biliyorsunuz. Hangi dil öğrenmenize bağlı bir durum bu. Dil öğrenmek istiyorsanız ilk önce kitabını almanızda fayda var. Ben ilk İngilizce kitabını aldım ve şuan akıcı şekilde konuşabiliyorum. Almanca dil öğrenmek istiyordum onunda kitabını aldım ve yarısındayım. Çokta iyi diyemem fakat orta-iyi derecesindeyim. Dediğim gibi 9. sınıf döneminiz iyi geçtiyse ve dersleri iyi kavradıysanız 10. sınıfı o kadarda kafa takmayın.

Spor konusunda protein de önemli. Protein de aynı illa para vermeye gerek yok. Yemeklerde de protein bulunmakta. Özellikle yumurta, et veya başka türlü proteinli yemekler. Yulafta alabilirsiniz tarif yapıp yemeniz de iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı