Senin elinde faydalanabileceğin ücretsiz öğretmenler varken neden bundan yararlanmayasın ?Online öğrenemez miyim hiç mi yolu yok hocam.
Pdf varmıdır?
Senin elinde faydalanabileceğin ücretsiz öğretmenler varken neden bundan yararlanmayasın ?Online öğrenemez miyim hiç mi yolu yok hocam.
Pdf varmıdır?
Senin elinde faydalanabileceğin ücretsiz öğretmenler varken neden bundan yararlanmayasın?
Selam sorum başlıktaki gibi şu an 10. sınıfım ve matematiğim 0 diyebilirim ve yazılım mühendisi olmak istiyorum bunun içinde matematik öğrenmek (sadece matematik değil iyi çok iyi bir mühendis olmak için ne gerekiyorsa öğrenmek istiyorum zamanım çok ingilizcem orta seviye diyebilirim 0 değil kendimi geliştirmek istiyorum) istiyorum şu an 15 yaşındayım sıfırdan matematik öğrenmek için bir kaynak tavsiye verebilir misiniz?
@bitwise
Ben fen lisesini bitireli 20 sene oluyor: ) o yuzden kaynak tavsiyesi konusunda maalesef eski kaldim bence 10. sinif birisi icin.
Verebilecegim yegane tavsiye ezberlememek, soru sormak ve konuyu anlamak olabilir. Bos bos soru bankasindan onlarca soru cozecegine 2 tane negatif sayinin carpiminin neden daima pozitif sonuç urettigi uzerine dusunmen ya da hilbert oteli gibi dusunce deneylerine kafa yorman matematiksel olarak daha anlamli. Sayi teorisi, fonskiyonlar vs saglam bilirsen her seyi ogrenirsin.
Zaten CS matematigi de agirlikli olarak discrete matematik (kesikli matematik diye geciyor turkcesi) konularindan olusuyor, insanlara matematik dediginde kafalarinda canlanan turevler integrallerden farkli olarak.
Simdi ben matematik öğreneyim mi yoksa yazılım dili öğrenmeye devam mi edeyim kafam çok karışık yoksa matematik ile yazılımı aynı anda mı?
Pek heyecan verici olmadiginin farkindayim ama senin icin en mantiklisi derslerine calisip ulasabilecegin en iyi universiteye gitmek olacaktir. Universite egitimi sonrasinda ve sirasinda simdi ogrenecegin yazilim bilgisinin cok daha fazlasini korkunc hizli ogrenebilirsin, o yuzden simdi zaman kaybi bana gore.
Yine de hevesini diri tutmak icin arada sirada calisabilirsin. Ingilizcen yeterli degilse oturup da Türkçe Ruby ogrenecegine İngilizce ogrenmen cok daha mantikli.
TR'de yaşamıyorum ve Türk değilim ana dilim. Türkçe değil ve Türkçe Ruby öğrenmiyorum sadece Türkçeyi bir Türk gibi çok iyi biliyorumve şimdi yazılım öğrenmek istiyorum (Android App development) ama çok zor gibi Android development ama asıl amacım Mobile bana şu an ne tavsiye edersiniz hocam Kotlin'in dokümantasyonunu okuyup bitirmek üzereyim ne yapmalıyım sonra.(unevirsetede okuyacagim.)
O halde Android uygulama gelistirmeye baslayabilirsin inceden. Sonrasinda hybrid uygulamalar gelistirmek icin JS + rn de ogrenebilirsin ya da dart + Flutter.
Kotlin standard lib. Bilmen guzel bir şey ama Android icin onun SDK'sini da ogrenmelisin ama bunu uygulama gelistirmeye paralel de goturebilirsin.
Dart ogrenmeyi denemistim ama sonra yine Kotlin'e geri döndüm native olduğu için şimdi Kotlin kendi dokümantasyonunu yani Basic types | Kotlin bu sitedeki her şeyi tamamen okuyup bitirdikten sonra direk Android'e geçiş yapabilir miyim ve onun için ücretsiz kaynak var mıdır ben araştırdım Android'in ve Google kursları varmış ama yeterli midir bilemiyorum ingilizcemide geliştiriyorum dokümantasyon okuyarak video izleyerek bilmedigim her şeyi not alarak dokümantasyon okurken ama matematik te sıfırım işte. (İngilizce geliştirmeye daha fazla mı ağırlık versem?)
Bence video izleme tamamen zaman kaybi.
Burada UI -> Develop UI for Android | Android Developers
Burada bir suru ornek kod -> Samples | Android Developers
Burada Full API ref -> Android API reference | Android Developers
Bunlar varken, guncel bir sekilde Google tarafindan yazilmisken Hüseyin Zoptrik'ten kurs alip 8-10 saatte bir şey ogrenecegini ummak cok saçma bana gore.
Bence video izleme tamamen zaman kaybi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.