10.sınıf öğrencisi nasıl çalışmalı?

barbarkiyu

Yoctopat
Daha fazla  
2 sene önce LGS'ye hiç çalışmadan şehrimin en iyi 2. fen lisesini kazanmıştım. Çok mutlu olmuştum artık kafam rahat hiç çalışmama gerek olmaz diye düşünüyordum. Ama 2 senedir anladım ki asıl iş fen lisesini kazandıktan sonra başlıyormuş. Ders çalışmayı hiç sevmeyen birisiyim. Motivasyon kaynağım yok. 9.sınıf tamamen boş geçti. Hiçbir derse çalışmadım. Aklımda 9. sınıfa dair hiçbir bilgi yok. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz?

2 sene önce LGS'ye hiç çalışmadan şehrimin en iyi 2. fen lisesini kazanmıştım. Çok mutlu olmuştum artık kafam rahat hiç çalışmama gerek olmaz diye düşünüyordum. Ama 2 senedir anladım ki asıl iş fen lisesini kazandıktan sonra başlıyormuş. Ders çalışmayı hiç sevmeyen birisiyim. Motivasyon kaynağım yok. 9.sınıf tamamen boş geçti. Hiçbir derse çalışmadım. Aklımda 9. sınıfa dair hiçbir bilgi yok. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz?

Açıklarını kapat günlük olarak belirli derslerden düzenli şekilde soru çöz arttırarak soru sayılarını öyle öyle sana yeterli olur 10. sınıf olarak şu an.

Her şey motivasyon değildir. Bu spor, iş, okul her şeyde geçerlidir bana kalırsa. Motivasyon geçici, disiplin kalıcıdır. Kendinizi disipline etmezseniz olmaz. Yine de kendinize bir motivasyon kaynağı bulabilirsiniz. İleride yapmak istediğiniz işİ, ileride istediğiniz hayatı düşünün.

10. Sınıfta Fen ve Matematik haricinde geçen seneden hiç bir şey bilmeden tüm dersleri halledersiniz.

Matematik için Bilgi Sarmal TAM föyleri var, onu alabilirsiniz.

Soru bankası için Orijinal öneririm.

Fen için Miray yay. - Kimya SB alabilirsiniz.

Levent Özdede ya da Meschemy Kimya'dan dinleyin. Geçen seneden gereken bilgileri size zaten anlatıyor.

Fizik için Bilgi Sarmal SB öneririm. Konu anlatımı içinse sevdiğiniz hocayı dinleyin.

10. sınıfta fen ve matematik haricinde geçen seneden hiçbir şey bilmeden tüm dersleri halledersiniz.

Matematik için Bilgi Sarmal tam föyleri var, onu alabilirsiniz.

Soru bankası için orijinal öneririm.

Fen için miray yay. - kimya sb alabilirsiniz.

Levent özdede ya da meschemy Kimya'dan dinleyin. Geçen seneden gereken bilgileri size zaten anlatıyor.

Fizik için Bilgi Sarmal sb öneririm. Konu anlatımı içinse sevdiğiniz hocayı dinleyin.

Konu anlatımlarını izlemeyi deniyorum ama odak sorunu yaşıyorum odağım kayıyor sıkılıp oyuna falan giriyorum sonra soru çözmeyi deneyince de yapamıyorum matematikte soru bankası olarak 1 soru bankam var kondisyon yayınlarıydı sanırım, bir de tik diye bir kitap var onda hafta hafta ayrılmış konular var. Fizikte de kondisyon yayınları var kimya da miray yayınları biyoloji de biyotik yayınları var.

Açıklarını kapat günlük olarak belirli derslerden düzenli şekilde soru çöz arttırarak soru sayılarını öyle öyle sana yeterli olur 10. sınıf olarak şu an.

Sözel derslerden soru çözme konusunda sorun yaşamıyorum çok bilgi gerektirmeyen sorular dışında mantık kurarak yapabiliyorum ama sayısal derslerde fizik dışında yapamıyorum fiziğide en sevdiğim ders olduğu için yapabiliyorum sanırım.

Her şey motivasyon değildir. Bu spor, iş, okul her şeyde geçerlidir bana kalırsa. Motivasyon geçici, disiplin kalıcıdır. Kendinizi disipline etmezseniz olmaz. Yine de kendinize bir motivasyon kaynağı bulabilirsiniz. İleride yapmak istediğiniz işi, ileride istediğiniz hayatı düşünün.

Kendimi tam açıklayamamışım aslında motivasyon kaynağım var dediğiniz gibi yapmak istediğim iş motivasyon kaynağım ama ders çalışmayı sevmediğim için kafamı toplayıp oturamıyorum oturduğum zamanda odağımı kaybedip fark etmeden oyuna falan giriyorum.

Odak sorununuz varsa kendinizi zorla o masaya oturtun. İlk 10-15 dk odaklanmak için kendinizi zorlayın ve hiçbir şekilde başka bir videoya girmeyin.

Sonradan zaten kendi kendine çalışma disiplini kazanılacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı