10. sınıf yazında nasıl ders çalışılmalı?

rosepw

Femtopat
Katılım
21 Mayıs 2025
Mesajlar
3
10. sınıfın yazındayım okul kapandığından beri öyle çok çalışmadım. Günde en fazla 3 saat çalışabiliyorum. Etraftan tavsiye falan verenler bu yaz çok yüklenme diyor. Hocalarım 11'in konularına bak diyor. YouTube'deki hocalar da TYT'yi bu yaz bitirmek gerektiğini söylüyorlar. Açıkçası bir sayısal öğrencisi olarak ben sadece matematiğe yüklenmeyi düşünüyorum. Ne yapmam gerek. Bilen tavsiye verecek birileri varsa memnun kalırım.
 
Matematik temelin yoksa onu hallet, varsa geliştir. Paragraf çözmeye de yavaş yavaş başla. Fen konularını her türlü unutacaksın, çok istiyorsan kimya tekrarı yapabilirsin. Ama gerek yok. TYT konuları 11'i okurken unutulacağı için gerek yok. Matematik temelini hallet, istiyorsan da 11 konularına hafif göz gezdir (matematik için). Bu yeterli olur.
 
Çalışılmamalı😃. Bu kadar kasmayın hayatınızı yaşayın. Ha eğer üslü sayıları bile tam bilmeyecek kadar temeliniz yoksa belki onu halledebilirsiniz ama sınav zaten sınav senesinde gayet halledilebilir. İyi bir sonuç için anne karnından çalışmaya başlamaya gerek yok.
 
Hedefin nedir? İlk 2000 gibi bir hedefin varsa TYT'yi bitir, denemelere başla. 11'de de AYT yüklenirsin 11'in yazında da okuldan bağımsız hareket edip neredeyse bütün konuları bitirirsen olur. İlk 30.000-50.000 gibi bir şey istiyorsan biraz daha yatabilirsin.
 
Yani eğer 11. sınıfa geçiyorsan bu yaz ve ilk dönem senin geçirebileceğin son laylaylom yılların, tabii yüksek bir yere gitmek istiyorsan. İkinci dönem gaza basmak gerekecek

Şimdiden abartma, yok şöyle çalışayım yok böyle parçalayayım havalarına girme. Sonradan tüm işler mahvoluyor ve çok çabuk sıkılırsın.

Ha illa ben ders çalışmak istiyorum diyorsan, 11 konularını sağlam tut. Özellikle matematik. Bir de günlük TYT matematik ve Türkçe çalış. Sınav senende çok rahat edersin, yazın sadece fen çalışırsın, belki de AYT'ye bile başlarsın sen düşün.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı