10.sınıfta hangi bölüm seçilir?

greengrape

Yoctopat
Daha fazla  
10. Sınıfa gidiyorum, İngilizcem B1 seviyesinde. Dil bölümü seçmek istiyorum ama diğer derslerim de iyi. Dil seçersem şimdiye kadar ki çalışmalarıma yazık ederim gibi geliyor. Eşit ağırlık ve dil arasında kaldım. Meslek olarak ne istediğime karar veremedim. Çok az zamanımız kaldı, çok kararsızım.

Son düzenleyen: Moderatör:
10. sınıfa gidiyorum, İngilizcem B1 seviyesinde. Dil bölümü seçmek istiyorum ama diğer derslerim de iyi. Dil seçersem şimdiye kadar ki çalışmalarıma yazık ederim gibi geliyor. Eşit ağırlık ve dil arasında kaldım. Meslek olarak ne istediğime karar veremedim. Çok az zamanımız kaldı, çok kararsızım.

Bence diğer derslerin iyiyse eşit ağırlık seçebilirsin. İngilizce öğrenmek için dile gitmene gerek yok. Onu yazın kursa giderek de öğrenirsin. Hem EA sınavına hem de dil sınavına girersin sonrada.

10. Sınıfa gidiyorum, İngilizcem B1 seviyesinde. Dil bölümü seçmek istiyorum ama diğer derslerim de iyi. Dil seçersem şimdiye kadar ki çalışmalarıma yazık ederim gibi geliyor. Eşit ağırlık ve dil arasında kaldım. Meslek olarak ne istediğime karar veremedim. Çok az zamanımız kaldı, çok kararsızım.
Dile gidip yurt dışına çıkacağım falan diye hayallere kapılacaksan asla dile gitme derim.

İlk olarak ne meslek yapmak istediğini kararlaştır. Hedefine daha rahat erişirsin. Dil seçersen liseyi çok rahat okursun benim zamanımda öyleydi. Okul birinciliğine kadar yolu var. İleride yabancı dil ile ilgili bir şey yapmak istiyorsan dile yönel. Dilin yanında TYT'de matematik de yaparsan dilde çok iyi bir sıralama yapabilirsin.

Rekaston,
“Bence diğer derslerin iyiyse eşit ağırlık seçebilirsin. İngilizce öğrenmek için dile gitmene gerek yok. Onu yazın kursa giderek de öğrenirsin. Hem EA sınavına hem de dil sınavına girersin sonrada.”

Çoğu arkadaşım dil seçecek ve sınıf ortamının çok güzel olacağını söylüyor herkes. O da beni biraz etkiliyor doğrusu. Bu arada ingilizcem B2, az önce yanlış yazmışım onu fark ettim. İngilizce öğretmenim de dil seçersen çok kolay mezun olursun dedi. Kolay olacağı için dil seçmek cazip geliyor.

Rekaston,
“Bence diğer derslerin iyiyse eşit ağırlık seçebilirsin. İngilizce öğrenmek için dile gitmene gerek yok. Onu yazın kursa giderek de öğrenirsin. Hem EA sınavına hem de dil sınavına girersin sonrada.”

Çoğu arkadaşım dil seçecek ve sınıf ortamının çok güzel olacağını söylüyor herkes. O da beni biraz etkiliyor doğrusu. Bu arada ingilizcem B2, az önce yanlış yazmışım onu fark ettim. İngilizce öğretmenim de dil seçersen çok kolay mezun olursun dedi. Kolay olacağı için dil seçmek cazip geliyor.
Dil seçmeni önermiyorum, fakat meslek olarak ingilizce öğretmeni falan olacaksan seç.

Rekaston,
“Bence diğer derslerin iyiyse eşit ağırlık seçebilirsin. İngilizce öğrenmek için dile gitmene gerek yok. Onu yazın kursa giderek de öğrenirsin. Hem EA sınavına hem de dil sınavına girersin sonra da.”

Çoğu arkadaşım dil seçecek ve sınıf ortamının çok güzel olacağını söylüyor herkes. O da beni biraz etkiliyor doğrusu. Bu arada İngilizcem b2, az önce yanlış yazmışım onu fark ettim. İngilizce öğretmenim de dil seçersen çok kolay mezun olursun dedi. Kolay olacağı için dil seçmek cazip geliyor.

Yani dediğin gibi dil seçersen lise bence çok rahat olur senin için fakat hangi mesleği yapmak istediğinde önemli EA daha avantajlı meslek açısından ama dil i seviyorsan dil seç. Kimsenin de tavsiyelerini çok dinleme ne yapmak istiyorsan onu yap.

İlk olarak ne meslek yapmak istediğini kararlaştır. Hedefine daha rahat erişirsin. Dil seçersen liseyi çok rahat okursun benim zamanımda öyleydi. Okul birinciliğine kadar yolu var. İleride yabancı dil ile ilgili bir şey yapmak istiyorsan dile yönel. Dilin yanında TYT'de matematik de yaparsan dilde çok iyi bir sıralama yapabilirsin.

Sizce dil seçsem, dil okurken kendi kendime eşit ağırlık derslerine çalışıp AYT'ye girebilir miyim? İkisine aynı anda çalışmak zor olur mu?

Sizce dil seçsem, dil okurken kendi kendime eşit ağırlık derslerine çalışıp AYT'ye girebilir miyim? İkisine aynı anda çalışmak zor olur mu?
Bence ilk olarak hangi bölümü seçeceğinize karar verir. Yani puanınıza göre bir bölüm seçmeyin. İstediğiniz bölüme göre çalışın. İkisini aynı anda götürmek size bağlı. EA isteyen bir bölüme gitmek istiyorsanız lisede EA seçmeniz daha iyi olur. Dil isteyen bir bölüm için dil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı