10. sınıfta nasıl ders çalışılmalı?

10.sınıfım ve bugün gerçekleşen matematik sınavı aşırı kolay olmasına rağmen yapamadım. Biyolojiden de düşük aldım. Ne yaparsam yapayım kendime çekidüzen veremiyor, sınavlara günü gününe çalışamıyorum. Yazılımcı olmak istiyorum fakat bunu gerçekleştirebileceğimi düşünmüyorum çünkü doğru dürüst çalışamıyorum. Kendime zaman ayırıp ders çalışmak istiyorum. Nasıl tavsiyeler verebilirsiniz?
Dostum keşke şuan sen olsam. 10.sınıftan bu sene ilk mezun yılıma kadar 3 sene geçmesine rağmen 30 yıl geçmiş gibi yaşlı hissederim kendimi. Sana bir abi tavsiyesi olarak kendine dert edinebileceğin tek şeyin yazılıarından yüksek not almanı söyeleyebilirim. Bu üniversite sınavına yapabileceğin en büyük ve TEK yatırım. Şuanlık fazlasına gerek yok. Fazlası ''over'' güven bana. En fazla TYT matematik soru bankası olur. Ki bence o da fazla. Şuan kendini hırpalarsan asıl çalışman gereken zamanda bu zamanların tadını çıkaramamışım diye üzülürsün.

Dostum keşke şuan sen olsam. 10.sınıftan bu sene ilk mezun yılıma kadar 3 sene geçmesine rağmen 30 yıl geçmiş gibi yaşlı hissederim kendimi. Sana bir abi tavsiyesi olarak kendine dert edinebileceğin tek şeyin yazılıarından yüksek not almanı söyeleyebilirim. Bu üniversite sınavına yapabileceğin en büyük ve TEK yatırım. Şuanlık fazlasına gerek yok. Fazlası ''over'' güven bana. En fazla TYT matematik soru bankası olur. Ki bence o da fazla. Şuan kendini hırpalarsan asıl çalışman gereken zamanda bu zamanların tadını çıkaramamışım diye üzülürsün.
Evet daha şimdiden hafif hafif bunaliyorum ama özellikle dershane etkisi ve küçüklüğümden beri o dersleri iyi olan tip olduğum için yazılılardan yüksek alma amacından biraz daha fazla çalışıyorum. Arkadaşlarım da bu kadar çalışma diyorlar ama gerek LGS puanım(son hafta çalışma değil sene başından beri çalışmıştım) şu an ekstra çalışmamın etkeni. Ne kadar devam edebilirim bilmiyorum ama son denemem beklentimin çok üstünde gelmişti umarım hemen bıkmam.

Dostum keşke şu an sen olsam. 10.sınıftan bu sene ilk mezun yılıma kadar 3 sene geçmesine rağmen 30 yıl geçmiş gibi yaşlı hissederim kendimi. Sana bir abi tavsiyesi olarak kendine dert edinebileceğin tek şeyin yazılıarından yüksek not almanı söyeleyebilirim. Bu üniversite sınavına yapabileceğin en büyük ve tek yatırım. Şu anlık fazlasına gerek yok. Fazlası "over" güven bana. En fazla TYT matematik soru bankası olur. Ki bence o da fazla. Şu an kendini hırpalarsan asıl çalışman gereken zamanda bu zamanların tadını çıkaramamışım diye üzülürsün.

Eksiklerimi nasıl kapatabilirim? Çok eksiğim var. Nasıl gelişebilirim ve nasıl ders çalışabilirim? Ders çalışamıyorum bildiğin. Oyun sosyal medya vs her şey beni esir etti ve bu durumdan sıkıldım artık. Ne kadar keyif alsam da sınavdan düşük alınca moralim dibe iniyor. Uzun zaman sonra sınav için ağladım ve gururuma dokundu.

Eksiklerimi nasıl kapatabilirim? Çok eksiğim var. Nasıl gelişebilirim ve nasıl ders çalışabilirim? Ders çalışamıyorum bildiğin. Oyun sosyal medya vs her şey beni esir etti ve bu durumdan sıkıldım artık. Ne kadar keyif alsam da sınavdan düşük alınca moralim dibe iniyor. Uzun zaman sonra sınav için ağladım ve gururuma dokundu.

Biraz değişik bir tavsiye olacak ama sınav sonucunu duvar kâğıdı yapabilirsin😀 Telefon süresi sınırlandıran uygulamalar(digitox gibi) indirerek süreni sınırla. Sürekli aklında tutmaya çalış bu sınavdaki sonucu çünkü olur geçer dersen yine aynı sonuca gelirsin. Yavaş yavaş, ara vere vere, zorlanmadan çalışmaya başla sonra zamanla yüklen kendine. YouTube ile tüm eksiklerini gidermeye çalış ama konu çalışır çalışmaz hemen sorusunu çöz. Derste işlediğin konuları evde bir 15 20dakika tekrar edip o konudan +20 soru çözsen yeter. Beğendiğin türü anlayıp o türden kitap okuyarak gider dopamin ihtiyacını. Eğer hiç olmuyorsa sil sosyal medyayı. Telefonu eline alınca bakacak bir şey bulamadan bırakmana sebep olsun. Uygulama süre kısıtlayıcı ile kısıtladığın uygulamaların süresini fazla yapma bu arada. Az bir süre ver kendine. Ders çalışmuyorsan bile telefona bakma. Git kendi kendine konuş ama telefondan ihtiyaç giderme. Ders çalışırken telefon epey bir uzağında olsun(başka odada olabilir). Zaman kurmak için akıllı saat ya da bir kronometre kullan.
Fazla uzatmadan yazacaklarım bile bu kadar uzadı🫠

Günü gününe çalışacaksınız. Önce hocanızın istediği yerlere çalışacaksınız okul yazılısı için. Sonra internetten kendiniz çalışacaksınız.

Günü gününe çalışacaksınız. Önce hocanızın istediği yerlere çalışacaksınız okul yazılısı için. Sonra internetten kendiniz çalışacaksınız.

Sizce günlük ne kadar çalışılmalı 10.sınıf için bende bu üstün 10 alacağım matematik performasından sonra başlamayı düşünüyorum.

@Skytraz, o size bağlı. Sadece şunu söyleyeyim: Her ders için günlük tekrarınızı yapmayı unutmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı