10. sınıfta üniversite sınavı için ne yapılabilir?

Satisfying

Decapat
Katılım
4 Haziran 2019
Mesajlar
86
Çözümler
1
Yer
Ankara
Ben şu an 10. sınıfım ve artık üniversite sınavına çalışmaya başlamak istiyorum. Sınava yaklaşık 900 gün yani 2.5 yıl kalmışken, ne kadar erken başlasam o kadar iyidir diye düşünüyorum.
9. Sınıf ortalamam 64.22 gibi bir şeydi. Şu an 10. sınıfın ilk döneminde ki ortalamam da 86-88 arası bir şey gelecek. 9. Sınıfta derslere çok çalışmazdım bu yüzden çok az şey biliyorum. OBP'mde sanırım 9. sınıfın ortalamasından dolayı düşecek.

Şimdi ben ne yapayım? 9. Sınıfın derslerine mi çalışayım yoksa TYT için konu anlatımlı kitaplar falan var onlara mı çalışayım. Bir andan da programlamayla ilgileniyorum 1.5 yıldır. Sanırım ona da biraz ara vereceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük tekrarını yapıp 10. sınıfı düzgün şekilde bitirsen yeter. Yazın 9-10. sınıf tekrarı yaparsın. 11. sınıfta 11. sınıfı düzgünce öğrenirsin. Sonraki yaz 9-10-11 tekrarı yaparsın. 12. sınıfta da her şeyi halletmiş olursun.
 
Selamlar,

Tavsiyem; 9. sınıf ve 10. sınıf konularını iyi bilerek 11. sınıfa geçmen. Hedefin ne bilmiyorum fakat 11. sınıfa geçerken geçmiş konulara hakim olman işini oldukça rahatlatacaktır. İlerde göreceğin konulara bir an önce başlayıp soğumanı tavsiye etmem. Okulla paralel devam etmen senin için iyi olacaktır.
 
10. sınıfın derslerini iyice anla. Arta kalan vaktin olursa 9. sınıfı tekrar edebilirsin. Yazın da çalışmak için bolca zamanın olacak zaten.

Kendini de fazla kasma, sonra 11 veya 12. sınıfa gelince bıkarsın.
 
Ben şimdiden ufak ufak paragraf soruları çözmek istiyorum aslında. Her gün 1 test çözsem hızlanırım. Onun dışında test çözme alışkanlığım yok bunu edinmem gerek sanırım. Sayısal seçeceğim ve hedef: Bilgisayar Mühendisliği + Derece.
 
Günlük tekrarını yapıp 10. sınıfı düzgün şekilde bitirsen yeter. Yazın 9-10. sınıf tekrarı yaparsın. 11. sınıfta 11. sınıfı düzgünce öğrenirsin. Sonraki yaz 9-10-11 tekrarı yaparsın. 12. sınıfta da her şeyi halletmiş olursun.

Bende 10.sınıfım yazın 9 ve 10 tekrar yapıp internetten 9.sınıf ve 10.sınıf test kitaplarından mı çözeyim yoksa tekrarı yaptıktan sonra TYT kitaplarımı alıp çözeyim.
 
TYT zaten kabaca 9 ve 10. sınıf oluyor. Söyledikleriniz arasında pek fark yok. TYT çalış derken otur test çöz demek istemedim. Otur, konusunu öğren. Öğrenince test çözüp pekiştir demek istedim.

Bu işi bildiğinizi ve işin ehli olduğunuzu anladığım için sordum konusunu öğrendikten sonra test çözeceğiz işte o test 9. 10.sınıf kitaplarından mı olmalı yoksa TYT kitaplarımı ayrıca siz kaçıncı sınıfsınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı