100 bin ile Bilgisayar Mühendisliği okunabilir mi?

Yldr37

Kilopat
Selamlar. Ben sene başında rasyonel sayı ne olduğunu bilmezken şu an fena bir net yapmıyorum, sınava kadar son sürat çalışıp 100k gibi bir sıralama yapacağımı düşünüyorum. 100k sıralama ile nerelere girebilirim? Bilgisayar mühendisiliği istiyorum zaten seviyorum, bir de MTOK katkısı var. Aklımda Marmara Üniversitesi teknoloji fakültesi var 100k ile girme ihtimalim var.

Bazı yerlerde hocalarının mühendislik okumadığı ve meslek lisesi çakması olduğu gibi laflar var. Bu benim aklımı bayağı karıştırdı. Sizce ne yapmalıyım? Marmara olmazsa Sakarya var aklımda.

Marmara teknoloji fakültesinde okuyup işsiz kalma ihtimalim var mı? Benim yüzümden değil eğitim seviyesinin düşük olma ihtimalinden dolayı. Yurt dışına çıkabilme gibi bir ihtimal var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Erasmus programı olan bir üniversite ile okul zamanı da çıkabilirsin (düşük puanlı ünilerde bunu yapmak daha kolay kimse Erasmus ile ilgilenmiyor) bölümün doğası gereği de üniversite fark etmiyor kendini geliştirmen yeterli iş bulman için. Yazılım için okumana bile gerek yok çünkü.

Son düzenleme:
Bazı yerlerde hocalarının mühendislik okumadığı ve meslek lisesi çakması olduğu gibi laflar var.

Evet, yıllarca aybı dersi verir ama güncel olmaz. Ünivesite kalitesi gerçekten çok önemli. Ancak şu da var, kendini sağlam yetiştirirsen güzel olabilir. Ama öyle iyi yapanlar istisna. Herkes, kötü yerden çıkan da çok iyi diyorlar. Ama istisna. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Yurt dışına çıkabilme gibi bir ihtimal var mı acaba?

Kendini kanıtlarsan TÜBİTAK vb. devlet bursları oluyor yurt dışında doktora yapmak için. Lisansta oluyor mu bilmiyorum. Fakat doktora yapacaksan kendini ispatlaman lazım.

Yazılım için okumana bile gerek yok çünkü.
Gerek var. Hocalar boşuna akademisyen olmuyor. Okumadan olacaksa üniversite olmamalı senin demene göre. ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi yerleri düşün bir de. Gir bak hocaların özgeçmişlerine. Onlardan daha mı iyi bileceksin?

Selamlar. Ben sene başında rasyonel sayı ne olduğunu bilmezken şu an fena bir net yapmıyorum, sınava kadar son sürat çalışıp 100k gibi bir sıralama yapacağımı düşünüyorum. 100k sıralama ile nerelere girebilirim? Bilgisayar mühendisiliği istiyorum zaten seviyorum, bir de MTOK katkısı var. Aklımda Marmara Üniversitesi teknoloji fakültesi var 100k ile girme ihtimalim var.

Bazı yerlerde hocalarının mühendislik okumadığı ve meslek lisesi çakması olduğu gibi laflar var. Bu benim aklımı bayağı karıştırdı. Sizce ne yapmalıyım? Marmara olmazsa Sakarya var aklımda.

Marmara teknoloji fakültesinde okuyup işsiz kalma ihtimalim var mı? Benim yüzümden değil eğitim seviyesinin düşük olma ihtimalinden dolayı. Yurt dışına çıkabilme gibi bir ihtimal var mı acaba?
Bilgisayar mühendisliği geçen senelerde çok fazla öğrenci aldı, bu sebepten sıralamaları çok yukarı çekti. Ben olsam Bilgisayar mühendisliği okuyup tonlarca mezunla yarışmaya çalışmazdım, farklı mühendislik dallarına yönelirdim.

Gerek var. Hocalar boşuna akademisyen olmuyor. Okumadan olacaksa üniversite olmamalı senin demene göre. ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi yerleri düşün bir de. Gir bak hocaların özgeçmişlerine. Onlardan daha mı iyi bileceksin?
Açıkçası bende yukarıdaki arkadaşla aynı fikirdeyim, yazılım için okula ihtiyaç yok internette tonlarca kaynak var. Bilgisayar mühendisliği okuyan bir sürü arkadaşım var, bilgisayar mühendisliği Türkiye'de sadece yazılımla uğraşıyor olarak biliniyor fakat öyle değil. Gördükleri derslerde yazılım kısmı %50 falan.

Bilgisayar mühendisliği geçen senelerde çok fazla öğrenci aldı, bu sebepten sıralamaları çok yukarı çekti. Ben olsam Bilgisayar mühendisliği okuyup tonlarca mezunla yarışmaya çalışmazdım, farklı mühendislik dallarına yönelirdim.
Hocam sıralaması çok yukarı çıktı derken ne demek istedin? Anlamadım. Belli başlı yerler var sadece sanırım.

Hocam sıralaması çok yukarı çıktı derken ne demek istedin? Anlamadım. Belli başlı yerler var sadece sanırım.
Ben yerleşmeden birkaç sene önce 150K civarında olan bölüm 70-80k aralığına çekmişti mesela. Sanırsam 2021 YKS'si falandı. Hatta YKS23 Düzce Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü de 40-50k civarı çekmişti sanırsam. Bazı zamanlarda bazı bölümler çok popülerleşiyor, böyle olunca da oraya yığılma oluyor haliyle sıralamalar üste çekiliyor.
1743517508619.png

Son düzenleme:
Evet, yıllarca aybı dersi verir ama güncel olmaz. Ünivesite kalitesi gerçekten çok önemli. Ancak şu da var, kendini sağlam yetiştirirsen güzel olabilir. Ama öyle iyi yapanlar istisna. Herkes, kötü yerden çıkan da çok iyi diyorlar. Ama istisna. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Kendini kanıtlarsan TÜBİTAK vb. devlet bursları oluyor yurt dışında doktora yapmak için. Lisansta oluyor mu bilmiyorum. Fakat doktora yapacaksan kendini ispatlaman lazım.

Şimdi sonuç olarak ne yapmalıyım? Eğitimcileri kötü olduğuna kanaat getirdik. Sakarya ünisine gitsem orada Marmara'dan farklı değildir. 100k sıralama yapacağım büyük ihtimal bilgisayar mühendisliği haricinde bölümlerede açığım.

1 saat ceza yediğim için dönemedim kusura bakmayın.

Yardımcı olacak yok mu?

Bilgisayar mühendisi mezunu arkadaşlarım yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yerinde olsam okumam. Piyasa Bilgisayar Mühendisi işsiz kaynıyor hemde çok kaliteli üniversitelerden. Ayrıca Bilgisayar Mühendisliğini bırakıp başka bölümlere geçen bir sürü kişi tanıyorum. Bilgisayar Mühendisliği 2000'li yıllardaki gibi popüler bir meslek değil artık. Saygınlık desen yok. Polis gibi erken emeklilik vs. sosyal haklar yok. Bunları göze almanız gerek..

Tavsiyem Yapay Zeka okuyun. Gelecek Yapay Zeka'da.

Piyasa bilgisayar Mühendisi işsiz kaynıyor hem de çok kaliteli üniversitelerden.

Çıkan yine de kaliteli üniversiteden çıkıyor. Zaten kaliteli dediğimiz çıksa çıksa 2-3 tane üniversite vardır. ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi var. Başka yok. Onlar bile iş bulamaz iken 100 binden gelen bir kişi nasıl iş bulacak şaşıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı