100 bin TL'ye sistem toplama önerisi

Bütçe
100000
Bak canım, attığın testte işlemciler aynı. Senin sistemle kıyaslıyorum ben. Teknik bilgi sende yok. Anakart hakkında bildiğin bir test var mı? Bu anakartın VRM sıcaklıkları ne durumda. Kronik sorunu var mı? Sallayıp geçiyorsun sonra bana teknik bilgi yok diyorsun. Ben attığım her parçanın test edildiğini bildiğim için koyuyorum. İşkembeden sallamıyorum. Fiyat garantisi veremediğim, performansının bile sızıntılardan ibaret olduğunu bildiğim bir kart hakkında yorum yapmıyorum. Konuda uzun ömürlü sistem istemiş. Ben de kısmak yerine paylaştığı sistemi iyileştirdim bu kadar. Bana cevap olarak ucuzlatır mısın deseydi onu da yapardım. Polemik arıyorsan başka kapıya.

Komiksin. Bu kadar söylüyorum. Cehaletinle iyi günler dilerim. Hafta sonları 3-5 saat oynayacak adama X870 önermeye devam. 😂

Arkadaslar her ikinize de fikir ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bildirim düşmediği için dönemedim. Şöyle ki benim durumumda en azindan 5 yil sonra çıkan oyunları mevcut alacağım ekran karti ile high seviyede veya iyi seviyede oynayabilmek istiyorum 2K monitör ile. 10 yıl biraz abartı oldu belki, dedigim gibi çok oyun oynayamayacağım.

Bunun dışında iki sistem de çok iyi, ekran karti olarak 4070 s ile rx 7900 xt arasinda kalmıştım zaten, nvidia ocak ayında yeni ekran kartlarını duyuracak ama muhtemelen 5080 bile 60bin i bulur. Bu yüzden Kasım ayındaki indirimi bekliyorum.
Almışken iyi bir sistem de alınabilir, bunla beraber oyun çok oynamayacağım için para boşuna da gidebilir. Benim durumum biraz paradoks bu gerçek 😄.

Soru şu şimdi: sistemi olabildiğince uygun fiyata getirmek için ocak ayını mı bekleyeyim böylece eski ekran kartlari ucuzlar veya kasim ayi indirimlerinde 4070 super veya 7900 xt sistem alıp devam mı edeyim?

Arkadaşlar her ikinize de fikir ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bildirim düşmediği için dönemedim. Şöyle ki benim durumumda en azindan 5 yil sonra çıkan oyunları mevcut alacağım ekran karti ile high seviyede veya iyi seviyede oynayabilmek istiyorum 2K monitör ile. 10 yıl biraz abartı oldu belki, dedigim gibi çok oyun oynayamayacağım.

Bunun dışında iki sistem de çok iyi, ekran karti olarak 4070 s ile RX 7900 XT arasinda kalmıştım zaten, NVIDIA ocak ayında yeni ekran kartlarını duyuracak ama muhtemelen 5080 bile 60bin i bulur. Bu yüzden kasım ayındaki indirimi bekliyorum.
Almışken iyi bir sistem de alınabilir, bununla beraber oyun çok oynamayacağım için para boşuna da gidebilir. Benim durumum biraz paradoks bu gerçek 😄.

Soru şu şimdi: Sistemi olabildiğince uygun fiyata getirmek için ocak ayını mı bekleyeyim böylece eski ekran kartlari ucuzlar veya kasım ayi indirimlerinde 4070 Super veya 7900 XT sistem alıp devam mı edeyim?

4070s ve 7900XTX 50 bin TL civarına alırsın ben 4080 s sistem attım ilk başta.

4070s 25k şu an, XT de 30k XTX bilmiyorum. 4080 su an cok pahali, ayrica 5000 serisi cikacak yakinda o yuzden onu beklemek daha iyi olur 80 alinacaksa.

100k sisteme para verme. Yenisi çıkacak zaten. İlk çıktığı zaman en düşük fiyatında olur sonra zamlanıyor. 4060 Ti bile DLSS 3 ile 3080 performansı veriyor. 5000 serisi hem kas gücü hem de başka iyileştirmeler içerecektir. 50k ya sistem toplayacaksan attığımı alabilirsin.

100k sisteme para verme. Yenisi çıkacak zaten. İlk çıktığı zaman en düşük fiyatında olur sonra zamlanıyor. 4060 Ti bile DLSS 3 ile 3080 performansı veriyor. 5000 serisi hem kas gücü hem de başka iyileştirmeler içerecektir. 50k ya sistem toplayacaksan attığımı alabilirsin.

Evet haklisin hocam bu kadar para vermeye gerek yok, çok oynayamayacağım zaten. Dediğin sistemi veya benzerini alirim arastiracağim benzer fiyatlara hazir sistemler var. Bunun dışında sence bu sistem beni ne kadar götürür 2K Ultra ayarlarda? Bir de 4070 Super icin 4K monitör alınır mı? Fiyatlari biraz cazip geldi

Evet haklisin hocam bu kadar para vermeye gerek yok, çok oynayamayacağım zaten. Dediğin sistemi veya benzerini alirim arastiracağim benzer fiyatlara hazir sistemler var. Bunun dışında sence bu sistem beni ne kadar götürür 2K Ultra ayarlarda? Bir de 4070 Super icin 4K monitör alınır mı? Fiyatlari biraz cazip geldi.

4K çözünürlüğü 4090 bile 5 yıl kaldırmaz. 2K Ultra için 4070 Super 3-4 yıl götürür. Ultra ayarlar aşırı yük bindiriyor 4080 Super alsanız bile bu sürenin üstüne 1 yıl daha eklersiniz. Değmez iki katı masrafa. GTA 6 2027 de PC'ye gelse 4080 Super bile 4K oynatmaz. 5000 serisi zaten çıktı çıkacak GTA 6 zamanında 6000 serisi çıkmış olacak. RTX 6060, RTX 4080 Super performansı verir. 3060 mesela 1080 Ti performansına yakın sonuçlar veriyor. 2 nesil fark var arada. Ayarları kısmazsanız 4090 bile altından kalkamaz. Black Myth: Wukong ile tüm kartlar eskimeye başladı bile. Servet bile dökseniz 5 yıl Ultra ayarlarda her oyunu 4K oynatacak kart yok. 2K birkaç yıl götürür.

IMG_2056.png

4090 bile DLSS yokken yamulurken 4K'yı aklınızdan bile geçirmeyin. Her 2 yılda bir upgrade yapmıyorsanız tabii. RT işin içine girmemiş bile. ☠️
4070 Super 26 FPS
4080 Super 36 FPS.

4K çözünürlüğü 4090 bile 5 yıl kaldırmaz. 2K Ultra için 4070 Super 3-4 yıl götürür. Ultra ayarlar aşırı yük bindiriyor 4080 Super alsanız bile bu sürenin üstüne 1 yıl daha eklersiniz. Değmez iki katı masrafa. GTA 6 2027 de PC'ye gelse 4080 Super bile 4K oynatmaz. 5000 serisi zaten çıktı çıkacak GTA 6 zamanında 6000 serisi çıkmış olacak. RTX 6060, RTX 4080 Super performansı verir. 3060 mesela 1080 Ti performansına yakın sonuçlar veriyor. 2 nesil fark var arada. Ayarları kısmazsanız 4090 bile altından kalkamaz. Black Myth: Wukong ile tüm kartlar eskimeye başladı bile. Servet bile dökseniz 5 yıl Ultra ayarlarda her oyunu 4K oynatacak kart yok. 2K birkaç yıl götürür.

Eki Görüntüle 2330066

4090 bile DLSS yokken yamulurken 4K'yı aklınızdan bile geçirmeyin. Her 2 yılda bir upgrade yapmıyorsanız tabii. RT işin içine girmemiş bile. ☠️
4070 Super 26 FPS.
4080 Super 36 FPS.

Tamam o zaman bu açıklamadan sonra ikna oldum 4K almayacağıma :D. Bir de bu modeli buldum 4070'in arada 10k fark var super ile. Sence deger mi 10k üstüne koymaya: https://www.akakce.com/ekran-karti/...gd-256-bit-gddr6x-16-gb-fiyati,521004477.html arada 5 10 FPS oynuyordur muhtemelen.

Tamam o zaman bu açıklamadan sonra ikna oldum 4K almayacağıma :D. Bir de bu modeli buldum 4070'in arada 10k fark var super ile. Sence deger mi 10k üstüne koymaya: https://www.akakce.com/ekran-karti/...gd-256-bit-gddr6x-16-gb-fiyati,521004477.html arada 5 10 FPS oynuyordur muhtemelen.

Evet yaklaşık 10 FPS oynuyor. 1000 TL başına 1 FPS. Sizce değer mi? 4000 serisinde en F/P kart şu an 4070 Super. Alıp geçin. Veya 5000 serisini bekleyebilirsiniz. Tabii paranızı altın vs yaparak koruyun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı