%100 Disk Kullanımı Sorunu

bu komutları nereye yazacağız acaba?

Pardon açıklamamışım üstteki bir komut değil kayıt defteri anahtarı dizini yani bir tür ayar parçasının olduğu konum. başkangıça regedit yazarsanız karşınıza gelecek olan yere üstteki anahtarı yazarsanız hızlıca ulaşabilirsiniz veya youtube a prefetch kapatma vs yazıp izleyerek adım adım uyuglayabilirsiniz

alttaki önerdiğim ise aynı ayarın windows hizmet olarak çalışan kısmı bu yüzden üsttekini yaptıktan sonra başlata services veya hizmetler yazarak bunu da deaktif hale getirmeniz gerekir ki bu adım da prefetch kapatma videolarında bulabilirsiniz. Fakat dediklerimin sorununuza kesin çözüm olup olmayacağını de bilemem.
 
Hocam bu sorun genelde SSD'ye sahip olmayan sistemlerde görülüyor. Kaliteli bir SSD sorununuzu çözecektir.
 
SSD ye geç diyen çok var ama geçmeden yapmanın da 2 yolu var bu da diski birleştirmek disk birleştirme programları var bide şu kod cmd ye cipher /w:c neredeyse kesin bir sonuç alırsın
 
Zamanında sırf sistem 5 dakikada açılıyor diye yeni laptop almıştım 😀 Size tavsiyem kesinlikle SSD alın. Şimdi eski 5 dakikada açılan sisteme de taktım 10 saniyede açılıyor kendine gelme diye bir şey zaten yok sadece açıldıktan sonraki ilk 10 saniye Chrome falan açarsanız 1-2 saniye yerine 3-4 saniyede açılıyor hepsi bu 😀
Taktığım SSD en ucuzlarındandı. SU 650 120GB modelini kargo dahil 135 TL fiyata almıştık. Biliyorum kronik sorunluymuş ama şu ana kadar kullandığım en hızlı SSD disk kendisi.
 
Arkadaşlar HDD kullanıyorum ve Windows en fazla 1 dk 10 saniyede falan açılıyor normalde 30 ile 40 sanıyede açılıyor ve hiç bir arıza çıkarmadan pc akıcı şekilde çalışıyor. Neden bu SDD alın mevzusunu her konuda görüyorum anlamadım.
 
Arkadaşlar HDD kullanıyorum ve Windows en fazla 1 dk 10 saniyede falan açılıyor normalde 30 ile 40 sanıyede açılıyor ve hiç bir arıza çıkarmadan pc akıcı şekilde çalışıyor. Neden bu SDD alın mevzusunu her konuda görüyorum anlamadım.
O sizin şansınız. Belki iyi bir HDD kullanıyorsunuzdur. İ7 işlemcili cihazı sırf bu HDD yüzünden parçalayacaktım o derece sinir etmişti beni. Chrome açamıyordum ya bak geç açılıyo falan değil direk görev yöneticisinde görünüp açılmıyordu. Sırf PC geç açılıyor diye de 2 tane format yedi. 3. ve son format da bilgisayara SSD takmamla oldu. Bir daha en ucuzundan bir bilgisayarda bile ana disk olarak HDD kullanmam.
 
Ben SSD alın diye söylenen önerilere anlam veremiyorum. Çünkü HDD ile gayet hızlı açılan laptoplara şahitlik ettim. Bu sorunun altında başka bir şey yatıyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı