%100 GPU kullanımı sıkıntı çıkarır mı?

cagataymy

Kilopat
Merhaba,

Forza Horizon 4 oyununu satın aldım, ekran kartım NVIDIA GTX 1060 3GB ve oyunda özel ayarlar yaptığım zaman 144 FPS görünce GPU kullanımı %97-99 bandında gidip geliyor. Bu durum kartımda herhangi bir olumsuzluk oluşturur mu ya da doğru olan bu mudur? Oyunun önerdiği ayarlara geçtiğimde ise FPS 70'lerde kalıyor ve GPU kullanımı 69-75 arası gidip geliyor.

İkisinin arasında GPU yüksek kullanımı mı düşük kullanımı mı doğrudur ya da donanımım için en sağlıklısı hangisidir acaba?

Teşekkürler,
Sağlıklı günler.

Merhaba,

Forza Horizon 4 oyununu satın aldım, ekran kartım NVIDIA GTX 1060 3GB ve oyunda özel ayarlar yaptığım zaman 144 FPS görünce GPU kullanımı %97-99 bandında gidip geliyor. Bu durum kartımda herhangi bir olumsuzluk oluşturur mu ya da doğru olan bu mudur? Oyunun önerdiği ayarlara geçtiğimde ise FPS 70'lerde kalıyor ve GPU kullanımı 69-75 arası gidip geliyor.

İkisinin arasında GPU yüksek kullanımı mı düşük kullanımı mı doğrudur ya da donanımım için en sağlıklısı hangisidir acaba?

Teşekkürler,
Sağlıklı günler.

Hocam GPU kullanımının yüksek olması ekran kartınızın tam gücünü kullanabildiğiniz anlamına gelir. Yani ne kadar düşükse o kadar az ekran kartının performasını alabilirsiniz. Sadece sıcaklık değerine dikkat edin.

Olması gereken 95'in üzerinde bir kullanımdır tabii zorlanmıyorsa altına düşebilir kullanım sana hiç sıkıntı çıkarmaz ısınma çıkarabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı