100 Mbps internet indirmeler yavaş

bernardosilva

Hectopat
Daha fazla  
İndirmeler nadiren saniyede 10 MB seviyesine çıkıyor ama hız testleri her zaman 90-100 Mbps aralığında çıkıyor. Genek olarak saniyede 3 MB ile limitli gibi indirme yapıyor. Chrome, Steam fark etmeksizin böyle. Sebebi ne olabilir?

8mbps = 1mb/s
Ve indirdiğiniz yerin upload hızı da önemli. IDM gibi bunu hızlandıran birkaç 3.parti uygulamalar var deneyebilirsiniz.

8mbps = 1mb/s
Ve indirdiğiniz yerin upload hızı da önemli. IDM gibi bunu hızlandıran birkaç 3.parti uygulamalar var deneyebilirsiniz.
IDM de 3 civarında takılıyor. Bazen 10 11 Mb civarlarına çıksa da çok kısa sürüyor.

Ethernet kablosu ile bağlısınız değil mi?
Kablosuz bağlantı ama speedtest her test ettiğimde 90-100 civarı verirken indirmeler her zaman 3 MB ile limitli gibi davranıyor.

Ben ethernet kablosuyla bağlı olmasına ve hız testinde 112 Mbps hız görmeme rağmen (FTTH Fiber), genel olarak IDM ile yaptığım Download'lar 8-9 MB/s'ten öteye geçemiyor. Normalde 14 MB/s indirmesi lazım çünkü hızım 112 Mbps. Bu sorunu ise sadece bilgisayarda yaşıyorum. Ethernet kablom CAT5E yani 1000 Mbps'e kadar hız desteği var teknik olarak ama nedense tam hızda indiremiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı