100 Mbps internet yavaş çalışıyor

İnternet servis sağlayıcınız hangisi?
Superonline.
Sayfaların açılma hızı tek senin internetine bağlı değil. Sitenin içeriğindeki kodlardan senin sistemindeki bileşenlerine kadar her şeyi ilgilendiriyor. Şu anda hız testinde paketinizin desteklediği internet hızını alıyorsunuz, hız olarak bir sorun gözükmüyor.
Sayfaların açılma hızı bilgisayarınız ile alakalı olabilir. Sisteminiz nedir acaba? Wi-Fi çekmeme sorunu Wi-Fi'nin maksimum verebileceği alanı kapsar. Hız ile bir ilgisi yok.
Ben bu problemi daha onceden yasamiyordum sikinti burda. Biri demis bilgisayarin eski oteki demis wifiye uzaksin kimsenin birsey bildigi yok. Ben memnun oldugum icin sozlesmemi uzattim zaten 25 temmuzda keske uzatmasaydim. Bu olay gecen hafta oldu. Aradik problem var diye. Bakayim bi internet baglantiniz var mi diye soyluyor musteri hizmetleri. Ben yok demedim ki. Var ama felaket yavas hem bilgisayarda hem mobilde. Modemimi resetlediler sorunum cozuldu. 1 hafta gecti ayni problemi yasamaya basladim. Modemi resetleyelim dedim duzelir belki bu sefer duzelmedide. Sorunun neyden kaynaklandigini anlamiyorum ki cozebileyim. 50MBPS anlasmam var pandemi donemi 2 katina mi ne cikardilar 80-90 aliyorum fiber. Ama 10 saniyede sekmeler yukleniyor resimler yuklenmiyor bile. Superonline AKK kaldirildigindan beri bir kalite dusuklugu var.

Son düzenleme:
Superonline.

Ben bu problemi daha onceden yasamiyordum sikinti burda. Biri demis bilgisayarin eski oteki demis wifiye uzaksin kimsenin birsey bildigi yok. Ben memnun oldugum icin sozlesmemi uzattim zaten 25 temmuzda keske uzatmasaydim. Bu olay gecen hafta oldu. Aradik problem var diye. Bakayim bi internet baglantiniz var mi diye soyluyor musteri hizmetleri. Ben yok demedim ki. Var ama felaket yavas hem bilgisayarda hem mobilde. Modemimi resetlediler sorunum cozuldu. 1 hafta gecti ayni problemi yasamaya basladim. Modemi resetleyelim dedim duzelir belki bu sefer duzelmedide. Sorunun neyden kaynaklandigini anlamiyorum ki cozebileyim. 50MBPS anlasmam var pandemi donemi 2 katina mi ne cikardilar 80-90 aliyorum fiber. Ama 10 saniyede sekmeler yukleniyor resimler yuklenmiyor bile. Superonline AKK kaldirildigindan beri bir kalite dusuklugu var.
Kardeşim millete "bilgisiz" diyeceğine konuda belirtsen daha yardımcı olurdun. Kahin değilim senin 1-2 hafta önce internet bağlattığını bileyim. Yardımcı olmaya çalışıyoruz yine atara atar yiyoruz.

Modem arayüzüne girip xDSL istatislikleri bölümünü atar mısınız?

Eki Görüntüle 1153034

Bunun gibi.
Biraz daha aciklayabilirseniz istediginizin resmini atabilirim.
Modem arayüzüne girip xDSL istatislikleri bölümünü atar mısınız?

Eki Görüntüle 1153034

Bunun gibi.
Bunu ortadan yuke aldim. Suan hali eskiden daha iyi durumda.
Kardeşim millete "bilgisiz" diyeceğine konuda belirtsen daha yardımcı olurdun. Kahin değilim senin 1-2 hafta önce internet bağlattığını bileyim. Yardımcı olmaya çalışıyoruz yine atara atar yiyoruz.
O kadar sinirliyim o kadar kinliyim ki. Anlatamam. Eve giren kabloyuda degistirdim, modemide degistirdim, hizda yukseldi. (eski hiz 35 di) Hala problem yasiyorum ve musteri temsilcisi yardim olamiyor. Bu ulkenin hizmet anlayisi beni kanser ediyor.

Dosya Ekleri

• 123.PNG
    123.PNG
    21,6 KB · Görüntüleme: 92
  • 1232323.PNG
    1232323.PNG
    63,1 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:

Bunu ortadan yuke aldim. Suan hali eskiden daha iyi durumda.

O kadar sinirliyim o kadar kinliyim ki. Anlatamam. Eve giren kabloyuda degistirdim, modemide degistirdim, hizda yukseldi. (eski hiz 35 di) Hala problem yasiyorum ve musteri temsilcisi yardim olamiyor. Bu ulkenin hizmet anlayisi beni kanser ediyor.
Tek değilsin, benim durumumda seninle tamamen aynı :) hangi modemi kullanıyorsun şuan?

Son düzenleme:

Bunu ortadan yuke aldim. Şu an hali eskiden daha iyi durumda.

O kadar sinirliyim o kadar kinliyim ki. Anlatamam. Eve giren kabloyuda degistirdim, modemide degistirdim, hizda yukseldi. (eski hiz 35 di) hala problem yasiyorum ve musteri temsilcisi yardim olamiyor. Bu ulkenin hizmet anlayisi beni kanser ediyor.

Hocam sol tarafta 4 adet simge var ve en altta ayarlar varya ona değil de bir üstündekine bakın alt başlığında xDSL veya DSL istatislikeri gibi bir başlık görmeniz lazım. Orada yoksa arayüzü iyice araştırıp bulmaya çalışın bulamazsanız modem marka modelini buraya yazın.

Tek değilsin, benim durumumda seninle tamamen aynı :) hangi modemi kullanıyorsun şuan?
Huawei LG8245X6-20.
Hocam sol tarafta 4 adet simge var ve en altta ayarlar varya ona değil de bir üstündekine bakın alt başlığında xDSL veya DSL istatislikeri gibi bir başlık görmeniz lazım. Orada yoksa arayüzü iyice araştırıp bulmaya çalışın bulamazsanız modem marka modelini buraya yazın.
Cok aradim ama XDSL veya DSL diye kelimeler goremedim.

Dosya Ekleri

• c8045a49-c4ac-4546-94f7-6f2f261cd7e9.jpg
    c8045a49-c4ac-4546-94f7-6f2f261cd7e9.jpg
    66,9 KB · Görüntüleme: 89
  • 1.PNG
    1.PNG
    13,4 KB · Görüntüleme: 73
  • 2.PNG
    2.PNG
    17 KB · Görüntüleme: 78
  • 3.PNG
    3.PNG
    11,2 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
ZTE ZXHN H267A benim modemim, senin anlattığın aynı sorundan müzdaribim. Ben paraya kıyıp sağlam ASUS marka Wi-Fi 6 bir modem almayı düşünüyorum. Superonline her ne kadar kullanıcı adı ve şifreyi vermese de, bu bilgileri bir şekilde bulup yeni modeme terfi edeceğim, en kötü Bridge olarak hallederim diye düşünüyorum. Benim denemediğim bir bu kaldı.

Senin bütçen kısıtlıysa eğer Huawei veya Keenetic marka bir modeme yönelebilirsin.

Dun gordugumda %9 yaziyordu GPU kullanimi. Simdi 25 cikmis.
Simdi aklimdan gecen de buydu benim. Bilmem kac MBPS hiz aliyorum ayri bir rezillik cekiyorum ama ama ama. Ya modem degistirince de aynri rezilligi cekersem korkusu var. Cunku gozumu karartim 1000 tl ye kadar modem alma planim var.
ZTE ZXHN H267A benim modemim, senin anlattığın aynı sorundan müzdaribim. Ben paraya kıyıp sağlam ASUS marka Wi-Fi 6 bir modem almayı düşünüyorum. Superonline her ne kadar kullanıcı adı ve şifreyi vermese de, bu bilgileri bir şekilde bulup yeni modeme terfi edeceğim, en kötü Bridge olarak hallederim diye düşünüyorum. Benim denemediğim bir bu kaldı.

Senin bütçen kısıtlıysa eğer Huawei veya Keenetic marka bir modeme yönelebilirsin.

Dosya Ekleri

• 4.PNG
    4.PNG
    26,7 KB · Görüntüleme: 96
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı