100 Mbps tarifede düşük hız sorunu

PaladinRudjack

Kilopat
Daha fazla  
İnternetim hızım 100 mbps ve upload hızım yaklaşık 4 değerlerindeydi. İndirme yaparken de bu hızları görebiliyordum. Lakin bu AKN tarifesi mevzusu başladığından beri yaklaşık geçen haftadan beri yani, indirme yaparken bu hızları göremiyorum. Speedtest'de çok rahat görebiliyorum. Sonuçlar şu şekilde;

Steam : 6,7 MB, çok nadir 7.

Torrent: 2.5 - 4.5 arasında gidip geliyor daha önce 8 - 9 değerlerini görüyordum. Seed ve Leech olayını biliyorum. En az 10-15 farklı yüksek Seederlı torrent denedim.
Origin: Çok enteresan bir biçimde Origin çatır çutur kullanıyor hala 10-11 değerlerini görüyorum. Burada bir sıkıntı yok.

Upload hızım da düştü. Arayıp sorduğumda değerlerinizde bir sıkıntı görülmüyor. İç tesisatı kontrol edin dediler. Margin değerlerinden anlamıyorum lakin buraya ekledim. Yardımcı olabilecek, sorunun kaynağını söyleyebilecek birileri var mı acaba?

Teşekkürler.

Opera Anlık Görüntü_2019-01-02_140702_hiztesti.turktelekom.com.tr.png Opera Anlık Görüntü_2019-01-02_141454_192.168.1.1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
AKN kalktıktan sonra insanlar torrent gibi site ve uygulamalardan fütursuzca indirmeler yapmaya başladı. Bu AKN kalktıktan (!) sonra böyle bir yavaşlama oldu. Ben bu sebepten olabileceğini düşünüyorum.

İnternetim hızım 100 mbps ve upload hızım yaklaşık 4 değerlerindeydi. İndirme yaparken de bu hızları görebiliyordum. Lakin bu AKN tarifesi mevzusu başladığından beri yaklaşık geçen haftadan beri yani, indirme yaparken bu hızları göremiyorum. Speedtest'de çok rahat görebiliyorum. Sonuçlar şu şekilde;

Steam : 6,7 MB, çok nadir 7.

Torrent: 2.5 - 4.5 arasında gidip geliyor daha önce 8 - 9 değerlerini görüyordum. Seed ve Leech olayını biliyorum. En az 10-15 farklı yüksek Seederlı torrent denedim.
Origin: Çok enteresan bir biçimde Origin çatır çutur kullanıyor hala 10-11 değerlerini görüyorum. Burada bir sıkıntı yok.

Upload hızım da düştü. Arayıp sorduğumda değerlerinizde bir sıkıntı görülmüyor. İç tesisatı kontrol edin dediler. Margin değerlerinden anlamıyorum lakin buraya ekledim. Yardımcı olabilecek, sorunun kaynağını söyleyebilecek birileri var mı acaba?

Teşekkürler.

Eki Görüntüle 356625Eki Görüntüle 356626
Steam için band genişliği kısmında limit koydunuz mu ?

İndirimlerden dolayı sıkıntı olabilir. Steam genelde hıza müdahale etmez ama, indirimler başlayınca sorun çıkabiliyor.

Ondan önce hızda herhangi bir sorun var mıydı?

Hayır dediğim gibi bu AKK tarifesi olayı açıklandıktan sonra böyle oldu. Yaklaşık 10-15 gündür bu durumda. Upload'da 4'den 0.70'lere düştü.

Download için söylemek gerekirse; Herhangi bir site sizin hızında download desteği verip diğer sitelerde aynı hızı alamıyorsanız bağlantınızdan çok download yaptığınız tarafla ilgili diye düşünüyorum; ama upload için sorun var. ISS ile görüşün derim

Download için söylemek gerekirse; Herhangi bir site sizin hızında download desteği verip diğer sitelerde aynı hızı alamıyorsanız bağlantınızdan çok download yaptığınız tarafla ilgili diye düşünüyorum; ama upload için sorun var. ISS ile görüşün derim

Teşekkür ederim.

Kendi tarafında sıkıntı olmadığından emin olman gerekiyor. Bir ara ben de servis sağlayıcısına yüklendim, meğer kullandığım eski router'dan ve arızalı kablodan kaynaklanıyormuş sorun.

Yani 5 aylık falan, kendi verdikleri modem. Hızda problem olsa hız testinde de bu durumu yaşarım sanırım. Youtube tarzı sitelerde 4K videoları takılmadan izleyebiliyorum. İndirmede sıkıntı var.Şöyle bir şey keşfettim. Biraz önce bir torrent için aynı kabloyu eski laptopuma takıp oradan başlattım. 6.0 mb leri kadar gördü. Kapattım, aynı torrenti masaüstü şuanki bilgisiyarımda indirmeyi denedim. 4'ü geçmiyor hız. Aynı kablo. Acaba Windows'un bağlantıyı sınırlama gibi bir durumu mu var? Bir süredir de kullanıyorum, ufak bir format yararlı gelir mi acaba?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı