100 milyon dolarla yapılacak şeyler

Vancouver veya Toronto'da büyük bir ev alıp evin büyük kısmını enstrümanlarla ve stüdyo ekipmanlarıyla doldururdum. Kalan paramın bir kısmıyla Tesla'dan elimde tutma amacıyla hisse alırdım, gerisini de tamamen yatırıma ayırırdım.

Ayrıyeten Joe Bonamassa ile '59 Les Paul ve '52 Telecaster pazarlığına oturabilirdim :D
 
Kalan para ile ülke sınırından toprak alıp kendi devletimi kurardım. İşi bilen birkaç kişi dahilinde yönetim, idare, hukuk, yargı, haklar v.s herşeyi baştan yazardım. Devlet 2-3 şehir büyüklüğünde bir kara parçası üzerinde denize kıyısı olan bir yerde konumlandırılacak. İçeride az ve öz yerleşim, bu 3 şehirlik ülkede 1 şehirlik yerleşim nüfusu olacak. Kalan yerler eğlence için veya ağaçlık yeşillik v.s
100 milyon dolara deniz gören 3 şehir değil de 1/3 şehir alsanız ilk ben gelirim ülkenize :)

Bana gelicek olursanız bilişim üzerine şirket açardım. Belki param yeterse anakart, yetmezse bile fan/PSU/kasa gibi parçaların yerli üretimini yapmaya çalışırdım.
 
Yarısını bir köşeye yatırım yapmak için ayırırdım. 20 bin TL'ye güzel bir sistem toplardım. Geri kalanıyla benim gibi KYK mağduru olan öğrencilere karşılıksız burs verirdim.
 
Hazır para çabuk biter. Ne olduğumuzu şaşırırız. Madem elimize geçmiş o parayı katlayacak 2-3 şirket açarım, sürekli gelirim olur. Daha da kazandıktan sonra Dünya üzerinde ne kadar kötü firma varsa alır, EA'nın yaptığı gibi hepsini kapatır, milyarlarca ağaç diker, şirketten kazandığım paranın %40'ını bilimsel araştırmalara bağlardım. Kalan %30'u ise Lösev gibi insanlar için bağış ile çalışan kurumlara, kalan %10'unu aileme ve kalan %20'sini okullara ve muhtaç ailelere bağışlardım. Çıkaracağım bir kural ile öldükten sonra yerime ailemde en çok güvendiğim kişiyi geçirir, gidebildiği kadar devam ettirirdim. Güzel değil mi? :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı