%100 Türkçe bölümden İngilizce bölüme geçiş var mı?

Ezio_da_France

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar siyaset bilimi uluslararası ilişkiler 1.sınıf öğrencisiyim %100 Türkçe bölümden %30 İngilizcesine geçiş yapabilir miyim aynı bölümün?

Bilginiz var mı?

GANO ile geçiş yapmayı düşünüyorum sene sonu.

Ama hazırlık sınıfını da okumak istiyorum. Muafiyet sınavını geçemesem dahi.

Çünkü muafiyet sınavını geçebilecek İngilizce seviyem yok şu an.

Hocam muafiyet sınavını geçemesem dahi diye bir şey yok geçemezseniz zaten otomatik mecburen okuyorsunuz.
''Yatay geçiş ile geçersen hazırlığa giremiyorsun çoğu üniversitede. İngilizce'yi kendin halletmen lazım.

Ek madde-1 ile geçiş yaparsan seni hazırlığa almak zorundalar.'' demiş birisi.

Hocam muafiyet sınavını geçemesem dahi diye bir şey yok geçemezseniz zaten otomatik mecburen okuyorsunuz.
"Yatay geçiş ile geçersen hazırlığa giremiyorsun çoğu üniversitede. İngilizce'yi kendin halletmen lazım.

Ek madde-1 ile geçiş yaparsan seni hazırlığa almak zorundalar." demiş birisi.

Hocam ek madde 1 ile geçiş yapma ihtimalim yok puanım yetmiyor istediğim üniversiteye.

Yatay geçiş ile geçsem hazırlık imkanı verseler hazırlıkta daha iyi öğrenirim dier türlü kendim hallettmem gerçekten zor olur.

''Yatay geçiş ile geçersen hazırlığa giremiyorsun çoğu üniversitede. İngilizce'yi kendin halletmen lazım.

Ek madde-1 ile geçiş yaparsan seni hazırlığa almak zorundalar.'' demiş birisi.
Eşlenik sayıp saymamalarına da bağlı bu durum. Üniversitenizin öğrenci işleri ile görüşün, belki hazırlık okumak istiyorum talebinde ısrarcı olursanız müsade edebilirler. Sonuçta hazırlık okuyan öğrenci sayısı üniversitenin kontenjanından daha az oluyor.

Hocam ek madde 1 ile geçiş yapma ihtimalim yok puanım yetmiyor istediğim üniversiteye.

Yatay geçiş ile geçsem hazırlık imkanı verseler hazırlıkta daha iyi öğrenirim dier türlü kendim hallettmem gerçekten zor olur.
2. yıldan devam etmek gibi bir amacınız yoksa hazırlık + tekrardan 1. sınıf yapacaksanız bence bir sorun olacağını sanmam.

En iyi cevabı öğrenci işleri verecektir.

Geçiş yaparsınız hocam. Hazırlığı da okumak istiyorsanız zaten bilerek düşük almanız yeterli. Her üniversite tercihe bırakmıyor çünkü hazırlık meselesini.

Hocam Muğla'yı aradım bir kere önce okulumuzda hazırlık her bölümde zorunlu dediler muafiyet sınavını geçemesen dahi.

Ondan sonra aradığımda aynı kişi mi bilmiyorum ama Türkçe bölümden geçiş yaparsanız hazırlık olmaz dediler hatta Türkçe bölümden İngilizce bölümüne GANO ile geçiş yapamazsınız dediler kendileride mi bilmiyor anlamadım.

Hocam muhtelemen geçeceğiniz bölüm %30 ingilizce olduğu için 1. sınıfta aldığınız ortak Türkçe dersleri sayıp o şekilde geçişinizi yaparlar ve ingilizceleri kendiniz halletmek zorunda kalırsınız hazırlık okuyamazsınız. Benim tahminim bu yönde çünkü yatay geçiş istiyorsunuz ek madde-1 olsa sorun olmazdı. Siz yine de geçmek istediğiniz üniversitenin şartlarına vs bakın öğrenci işleriyle görüşün.

Eşlenik sayıp saymamalarına da bağlı bu durum. Üniversitenizin öğrenci işleri ile görüşün, belki hazırlık okumak istiyorum talebinde ısrarcı olursanız müsaade edebilirler. Sonuçta hazırlık okuyan öğrenci sayısı üniversitenin kontenjanından daha az oluyor.

Hocam hazırlık okutmaları bunların kendi insafiyetlerine bağlı bir durum olacağını düşünmüyorum bence de.

Hocam muhtelemen geçeceğiniz bölüm %30 ingilizce olduğu için 1. sınıfta aldığınız ortak Türkçe dersleri sayıp o şekilde geçişinizi yaparlar ve ingilizceleri kendiniz halletmek zorunda kalırsınız hazırlık okuyamazsınız. Benim tahminim bu yönde çünkü yatay geçiş istiyorsunuz ek madde-1 olsa sorun olmazdı. Siz yine de geçmek istediğiniz üniversitenin şartlarına vs bakın öğrenci işleriyle görüşün.
Hocam şartlara bakacağım da öğrenci işlerinı 2 kere aradım üstte yazdığım gibi kendileri ile çeliştiler

Hocam siz zaten hazırlığı okumak istiyorsunuz. Geçiş başvurusu yapsanız size hazırlık zorunlu derlerse zaten sizin istediğiniz şey oluyor. 2. konuştuğunuz kişi ise geçiş yapamazsınız GANO ile demiş. Zaten böyle bir şey varsa da geçişiniz onaylanmaz ve şuanki üniversitede devam edersiniz. Yani her anlamda da kaybedecek bir şeyiniz olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı