1000-1200 TL Bisiklet Önerisi

TyphooN0

Kilopat
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
25
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese selamlar. Ben 2 hafta önce bisiklet almaya karar verdim. İlk başta 500 TL'lik bir bisiklet yeterlidir dedim fakat araştırdıkça bu özellik olsun şu özellik olsun dedim ve en son olarak 1000-1200 TL'lik bir bisiklet almaya karar verdim. Bütçem aslında 1500 TL fakat 1200 TL'lik bir bisiklet alıp kalanıyla donanım (fener su tutacağı vs...) almaya karar verdim. Aklımda Carraro Force 320 var. Fakat boyum 183 bacak boyum 85 cm uygun olur mu? Veya boy konusunda sıkıntı çıkar mı emin değilim. Bir de ROCKRIDER 520 var hangisi kararsız kaldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten arazide mi dolaşacaksınız? Güzel temiz asfalt olan bir yer ise hibrit bisiklet bakabilirsiniz. İki bisiklet de güzeldir. Kendinize uygun kadro boyu seçmeye özen gösterin ve gidip deneyin, görün öyle alın. Ben ROCKRİDER 340 aldım. Boyum 1.73 bisiklet L beden. 2-3 CM ile kurtarırım dedim fakat inip binerken uyuz oluyorum biraz.
Hafif olanı da tercih edebilirsiniz. CARRARO FORCE 540 modeline de bakabilirsiniz.
ROCKRİDER 340 alırsanız ilk 6 ay bakımını Decathlon ücretsiz yapıyor ve ömür boyu kadro, gidon boğazı gibi garantileri var.

Kask, gözlük ve eldiven gibi ekipmanları sakın ihmal etmeyin. Basit bir sinek çarpması bile büyük kazalara yol açabilir. Bu az tatilinde arazi sürüşüne çıktık ve tekerleklerimiz çamura battı. Çamurun ardından rampa aşağı inişe geçtik. Hemen arkamdaki arkadaşımın tam gözüne benim arkamdan fırlayan 2 çamur, taş parçası fırladı. Gözlüğünde hafif çatlak var. Eğer o gözlük olmasaydı oradaki onun gözü olacaktı.
1-2 KM içindeki 3-4 sinek, arı, kelebek çarpmasını saymıyorum bile. Ufak bir sinek gözlük yokken çarpı, acı ve yaşın dinmesi için baya mola vermek zorunda kaldık.

Bisiklet alırken almanızı önerdiğim bazı şeyler var. Şöyle;

Hafif ve malzemelerinizi alabilecek bir çanta. (Çok büyük olmasın rahatsız eder).
Kalınlığa uygun 2-3 çift iç lastik. (Decathlon 12 TL fiyata satıyor ).
Kadroya bağlanılabilen el pompası.
İç lastik tamir kiti. (1 seti sürekli çantanızda barındırın. Bir cam veya delici bir şeyin üstünden geçtiğiniz zaman 2 lastiğin de patlama riski çok yüksek).
Alyan takım seti. (Set içinde her cins alyan anahtar var ve bu anahtarlar ile bisikletinizin neredeyse her yerini sökebilirsiniz).

Önerdiğim YouTube kanalları; (Bakım, onarım ve bilgilendirici içerik açısından)
Geziniyo Bisiklet Atöylesi ve 2 Teker 1 Adam. (Bir nevi bisiklet camiasının Technopat'ı gibi).
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı