1000 - 20 Mbps vs 100 - 100 Mbps

Bu arada, 1000 Mbps download 50 Mbps upload paketi mi var TurkNet'in VAE ile?

Alıyorum işte ne yapalım :)
Napayım müşteri hizmetlerini arayıp 100 Mbps upload bana fazla bunu 8 yapın mı diyeyim? :)
Video attım, VAE olduğuna dair resim koydum. Lütfen video'yu izleyin, cevaba yüklediğim görsele bakın.
İsterseniz Discord linki vereyim ekran görüntüsü paylaşarak canlı canlı görün :)
Oluyor yani.

Açıkçası yayıncı değilim, olmayı da düşünmedim hiç. Sanırım düşünmeyeceğim de.
Online oyun oynuyorum genelde.
Bir arkadaş online oyunlarda simetrik internetin daha iyi olduğunu belirtmiş.
Bu yüzden kararsızlığım Turknet'e doğru döndü.
Ne kadar doğru bilemiyorum elbette.
Türknetin sitesinden altyapınız var mı test eder misiniz.

Hocam attığınız fotoğraftaki sizin paketin adı lütfen şu testi gerçekleştirip fotoğraf atın.

Direkt vidyo olarakta yükledim, arada kalmış ve görmemiş olabilirsiniz.

Hız Testi Vidyosu (Youtube Kendi Kanalım Üzerinden)

TurkNet'in sitesinden altyapınız var mı test eder misiniz?

Hocam TurkNet'in kendi altyapısı yok.
Bulunduğum yerde olan altyapılar Türk Telekom Fiber ve Superonline Fiber.
Eve taşınmadan önce bunları kontrol ederek taşınmıştım zaten geçen sene :)

Eve kadar fiber var, hatta bina yapılırken ona göre yapılmış. Duvarda direkt fiber ethernet girişi var.

Açıkçası çok nadir(ayda 1-2) geceleri kopmalar olsa da memnunum Turknet'ten.
Bana da 1000 download 100 upload aşırı mantıklı geldi.
300 liraya süper bir teklif.
Turksat müşteri hizmetlerini arama vakti :)

Edit: Aradım, maalesef gpon hizmeti her yere verilmiyor.
Hatta ailemin yaşadığı evde direkt turksat altyapısı var, orada bile gpon yokmuş, 100 mbps'e kadar fiber gözüküyormuş.

Tekrar aynı soruya dönme vakti :)

1000 mbps superonline fiber mi
100 mbps turknet fiber mi
Gpon olmadan nasıl fiber oluyor muş? Bu hile hurdaya inanmayın. 100 mbps’ye kadar olan internette benim gözümde fiber değildir. VDSL altyapıda bu hızları görebiliyor.

GPON olmadan nasıl fiber oluyor muş? Bu hile hurdaya inanmayın. 100 Mbps'ye kadar olan internette benim gözümde fiber değildir. VDSL altyapıda bu hızları görebiliyor.

Yok yok hayır. Daha yeni döşendi fiber altyapı. Yeni dediğim 1-2 sene falan oluyor. Hatta döşenirken Telefon kutusuna giden elektrik kablosunu bile kesmişlerdi. Telefon kutularında elektrik gittiğinde telefon çalışabilmesi için ufak çaplı da olsa jenaratör varmış bunu bile öğrenmiş bulundum.
Velhasıl kelam. GPON'da projeye göre takılıyormuş.
Yani fiber altyapı döşendiğini görmesem gerçekten bunlar yalancı diyeceğim.
Ama gözlerimle gördüm, kaç gün iş makinesi sesi çektik.

Yok yok hayır. Daha yeni döşendi fiber altyapı. Yeni dediğim 1-2 sene falan oluyor. Hatta döşenirken Telefon kutusuna giden elektrik kablosunu bile kesmişlerdi. Telefon kutularında elektrik gittiğinde telefon çalışabilmesi için ufak çaplı da olsa jenaratör varmış bunu bile öğrenmiş bulundum.
Velhasıl kelam. GPON'da projeye göre takılıyormuş.
Yani fiber altyapı döşendiğini görmesem gerçekten bunlar yalancı diyeceğim.
Ama gözlerimle gördüm, kaç gün iş makinesi sesi çektik.
Ona lafım yok hocam. Benim derdim bu İSS firmalarının kampanya tarzlarında. 100 Mbps download 10 Mbps upload ultra fast fiber internet diye kullanıcıları kandırıyorlar. Gpon gelip takmıyorlarsa bir kere VDSL internet o. Gpon takıp bu hızları veriyorsa VDSL’den bir farkı yok zaten. Gpon’un açılımı zaten Gigabit Passive Optical Network. Yani Gpon aletini gelip takıyorsan gigabit internet verebilirsin demektir ve bunuda simetrik yaparsın çünkü fiber buna olanak sağlıyor. Ama bu şark kurnazları milleti böyle dolandırıyorlar. Ultra fast mega fast ışık hızında internet vs. aldığın hızlar 100 Mbps’yi geçmiyor. Ben Turknet kullanıyorum 140 TL ödüyorum helali hoş olsun 920 Mbps download alıyorum 950 Mbps upload alıyorum. Asıl ultra fast mega fast ışık hızında internet budur hemde simetrik yani olması gereken bu hocam.

Ona lafım yok hocam. Benim derdim bu ISS firmalarının kampanya tarzlarında. 100 Mbps download 10 Mbps upload Ultra Fast fiber internet diye kullanıcıları kandırıyorlar. GPON gelip takmıyorlarsa bir kere VDSL internet o. GPON takıp bu hızları veriyorsa VDSL'den bir farkı yok zaten. GPON'un açılımı zaten Gigabit Passive Optical Network. Yani GPON aletini gelip takıyorsan gigabit internet verebilirsin demektir ve bunu da simetrik yaparsın çünkü fiber buna olanak sağlıyor. Ama bu şark kurnazları milleti böyle dolandırıyorlar. Ultra Fast mega Fast ışık hızında internet vs. aldığın hızlar 100 Mbps'yi geçmiyor. Ben TurkNet kullanıyorum 140 TL ödüyorum helali hoş olsun 920 Mbps download alıyorum 950 Mbps upload alıyorum. Asıl Ultra Fast mega Fast ışık hızında internet budur hem de simetrik yani olması gereken bu hocam.

Keşke buralarda da olsa ama Anadolu yakasında sadece Kadıköy'de vardı en son. Pendik'teyim ben. Bu arada söylediklerinde sonuna kadar haklısın. Bende TurkNet kullanıyorum ama altyapı Türk Telekom fiber. Superonline fiber geçeceğim upload 20 Mbit. 1000 download verip 20 upload vermek. Saçmalığın daniskası.

GPON gelip takmıyorlarsa bir kere VDSL internet o.
Fiber binanın altında son buluyor olabilir. CAT6 kablo ile dairelere ulaştırılabiliyor. MDU cihazı konuyor bina altına. Yanlış bilgi.

Zaten teoride fiber internet diye bir şey olmaması gerekiyor. Zira internet er ya da geç fibere bağlanıyor zaten. VDSL dediğiniz, GPON dediğiniz modülasyon.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı