1000-2000 arası 27" 144 Hz Monitör tavsiyesi

Bir monitör satın almadan önce gidip mağazadan incelemenizi tavsiye ederim. 27" ısrarınızı anlayabiliyorum ancak Full HD çözünürlükte 27" bana göre vasat. Ekrandaki pikselleri tek tek sayabilirsiniz. Ancak televizyon kadar (en az 1.5 - 2 metre) uzaktan baktığınızda belli olmaz.

Öncelikle mağazada bunu bir deneyimleyin sonrasında halen ısrarcıysanız öyle alın.
 
Bir monitör satın almadan önce gidip mağazadan incelemenizi tavsiye ederim. 27" ısrarınızı anlayabiliyorum ancak Full HD çözünürlükte 27" benim için vasat. Ekrandaki pikselleri tek tek sayabilirsiniz. Ancak televizyon kadar (en az 1.5 - 2 metre) uzaktan baktığınızda belli olmaz.

Öncelikle mağazada bunu bir deneyimleyin sonrasında halen ısrarcıysanız öyle alın.
casper almıştım 27 inç 2k idi, gayet memnundum, sonra sinirlenip kırdım 1300 tl ye almıştım, ama kavisli alacağım 2k monitör öneriniz var mı 27 inç kavisli?
 
Yandan bakmadığınız sürece kavisli olmasının pek bir esprisi yok. Karşıdan bakıldığında zaten düzmüş gibi geliyor. Ben de şu an için kavisli bir monitör kullanıyorum. Eğer ki aradığınız tüm özellikleri bulduğunuz ve sadece kavisli olmayan bir monitörle karşılaşırsanız düşünmeden alın derim.

Şöyle ki günümüzde 27" 2K ve 144 Hz özelliklerini bir arada bu bütçeyle bulmak zor, belki de imkansız. Şahsen ben bulamadım. Ayrıca film/dizi izleyeceğinizi belirtmişsiniz, anladığım kadarıyla gidip TN panel de almayacaksınız. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda bu bütçeye öneri yapmak çok zor.
 
Yorumların çoğu yanlış bilgilendirme neden kimse ceza almıyor anlamadım. Ben ne zamandır kavisli kullanıyorum tam karşıdan, bu yüzden düz ekran kullanamaz oldum. Kavisli kullanırken klavyeye ve fareye daha hakim hissediyor insan. Ekrandaki her şeye daha hakim olarak domine edebiliyorsunuz.
 
@FallenAngels1246 Yanlış bilgilendirme mi? Hissiyatın performanstan farkı göreceli oluşu ve belli kesinliği olmamasıdır. Ben kendi deneyimlerimi paylaştım. En azından 1800R kavisli bir ekranın düzden hiçbir farkı olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Çok büyük gereklilik midir diye soracak olursan sağladığı derinlik sayesinde belirli ölçüde hakimiyeti artırıyor evet, ancak olmazsa olmaz değildir.
 
1080P'de 27" biraz büyük kaçıyor. Ekrandaki pikseller daha görünür oluyor.
Tavsiyem: AOC 24G2U

Ayrıca GT415 ekran kartı ile 144Hz'i nasıl besleyeceksiniz? 144FPS ve üzeri almanız gerekir ki 144HZ monitörün bir anlamı olsun.
Siz önce sisteminizi güncelleyin derim.
Aynen 22” bile yeter. Benim önerim bu GamePower 24'' GPR24C1MS144 Curved 1ms 144Hz Gaming Monitör (Samsung VA Panel) - incehesap.com
casper almıştım 27 inç 2k idi, gayet memnundum, sonra sinirlenip kırdım 1300 tl ye almıştım, ama kavisli alacağım 2k monitör öneriniz var mı 27 inç kavisli?
Sinirlenip kırdın mı😅
 
Ne marka alırsanız alırsanız alın lakin hangi paneli kullandığı belli olmayan Çin'de fason üretim yaptıran Gamepower, Everest, James Donkey veya Rampage almayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı