1000-2000 TL Sistem Yükseltme Tavsiyesi

forearm

Centipat
Şöyle bir sistemim ve 1000-2000TL bütçem var. Bu bilgisayar adam olur mu? Bir tek LOL oynuyorum, en azından +60 FPS alıp yayın açabilirsem çok iyi olur.

Diğer sorum da 2. El ürün alırken dikkat etmem gerekenler nedir bütçe piyasaya göre az olduğu için 2. Ele yönelebilirim örneğin MSI GTX 1050 Ti satan biri var 20 ay vatan garantili 750TL ama test falan var mı sıkıntısı varsa gösterecek?

Son olarak hangi işletim sistemini kurayım? Bunun hakkında da pek bir bilgim yok ama sanırım Windows 10 Home işime yarar. Yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

Screenshot_2~2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu al 1050 Ti yerine. SSD takviyesi iyi olur ePttAVM - Crucial BX500 240GB 3DNAND SSD Disk CT240BX500SSD1 540 - 500 MB/s, 2.5", Sata 3 SSD olarak bunu öneriyorum. Birde 2.el 8 GB DDR 3 RAM aldığın zaman yeterli olucaktır tahminimce LOL yayınları için.
@Caner Uncu hocamın önerdiği sistem daha iyi değil mi? 1650 RX 590 kadar iyi değil. Ayrıca işlemcinin darboğaz ihtimali var.

@Caner Uncu hocamın önerdiği sistem daha iyi değil mi? 1650 RX 590 kadar iyi değil. Ayrıca işlemcinin darboğaz ihtimali var.
Daha iyide hocam satmak istemezse yapabileceği yükseltmeyi göstermek istemiştim. Bende olsam @Caner Uncu'nun dediği yöntemi yapardım ancak satmak istemezse dediğim yükseltmeyi yapabilir. GTX 1650'yi önermemin sebebi sadece LOL oynayan birisi olduğu için RX kartların çoğunun sorunlu olduğu için onların sorunlarıyla uğraşmaması için RX 570-580 önermedim. Mantıklı Olan @Caner Uncu'nun dediği yöntemdir ancak dediğim gibi satmak istemezse dediğim ürünleri alabilir. Darboğaz konusunda ise işlemcinin GTX 1650'yi besleyebileceğini tahmin etmiştim.

RX kartlar neden sorunlu?
Hocam gördüğüm kadarıyla RX 570,580 kartlarının çoğunda sorunlar mevcut.(Coil whine,Wattman,sıcaklık değerlerinin yükseliği vs.) her kartta olucak diye bir şey yok doğal olarak. Ama bana sorarsanız 10 karttan 7'si böyle maalesef forum'da görüyorum AMD kartlarla ilgili her gün konu açılıyor. Bende kendi tecrübemden dayanarak GTX 1650 önerdim.

Ohoo, Coil Whine GTX serisinde de var. Coil Whine GPU ile alakalı değil. Elektrik dalgalanması ile alakalıdır. RTX 2080Ti'da da çıkabilir Coil Whine. Sıcaklık değerleri Sapphire ve MSI Armor serisinde mevcut. Çoğu zaman otomatik fan kontrolü açık olmuyor. Wattman yeni gelecek güncellemelerle mutlaka düzeltilir. Zaten 3 hata saydınız 2'si GPU'dan kaynaklı değil, biri yazılımsal. Başka? Bence 10 karttan 7'si çok uçuk bir değer. Millet güçlü ama ucuz GPU almak istedikleri için ve Sapphire'ye yöneldikleri için oluyor bunlar. Herkes Gaming Z, ROG alsın bakalım konu açılıyor mu? ;)

Ohoo, Coil Whine GTX serisinde de var. Coil Whine GPU ile alakalı değil. Elektrik dalgalanması ile alakalıdır. RTX 2080Ti'da da çıkabilir Coil Whine. Sıcaklık değerleri Sapphire ve MSI Armor serisinde mevcut. Çoğu zaman otomatik fan kontrolü açık olmuyor. Wattman yeni gelecek güncellemelerle mutlaka düzeltilir. Zaten 3 hata saydınız 2'si GPU'dan kaynaklı değil, biri yazılımsal. Başka? Bence 10 karttan 7'si çok uçuk bir değer. Millet güçlü ama ucuz GPU almak istedikleri için ve Sapphire'ye yöneldikleri için oluyor bunlar. Herkes Gaming Z, ROG alsın bakalım konu açılıyor mu? ;)
Hocam öyle bir konuşuyorsunuz ki sanırsınız Nvidia Fanıyım... Kendim'de RX 570 satın almıştım.(Sapphire Pulse modelini ) Aşırı ısınma,düşük FPS ve coil whine hatası yüzünden serviste kendileri. İsterse RX serisi kartta alabilir benim düşüncelerim bunlar. Coil whine GTX serisinde'de mevcut ancak ben kendi kullandığım olsun arkadaşlarımın olsun Nvidia kartlarında bir sıkıntı yaşadığını görmedim. Ben 7'si derim başkası 5'der başkası 3'der başka biri de 0'der herkes için farklı. Ben kendi düşüncem olarak Gaming Z Veya ROG serisi alsanızda sonuç olarak bu kartların hepsi RX 570-580 oldukları için onlarında sorunlu olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı