1000 Mbps internetin hızı kullandıkça düşüyor

gökhan1333

Hectopat
Turkcell Superonline 1000 Mbps internet kullanıcısıyım. İnternetim hız testlerinde ilk teste ortalama 950 Mbps hız alıyor. Uploadım 20 küsur bir problem yok. Ama ikinci teste hızım ortalama 150 Mbps hızlara düşmekte. Kısaca interneti kullandıkça hızında düşüş yaşanmaktadır. Ve bu sorun kurulum yapıldığı zamandan beri mevcut kurulumdaki teknik arkadaşlar talep oluşturup düzeltileceğini söylediler. Ama hiçbir şeyin düzeldiği falan yok. Şaka gibi gelecek ama IDM ile sözde 1000 Mbps internet kullanıyorum hızım indirme yaparken 3 Mbps'e kadar düşüyor.
Müşteri hizmetleri kendileri test yapınca benim ilk teste aldığım hızı alıyor. O yüzden talep açamıyorlarmış. Bende şikayet var üzerinden yazı yazdım arkadaşlar ben ne yapacağım?

Dosya Ekleri

• 123.png
    123.png
    136,9 KB · Görüntüleme: 296
  • 1234.png
    1234.png
    50,5 KB · Görüntüleme: 351
Son düzenleyen: Moderatör:
Turkcell Superonline 1000 Mbps internet kullanıcısıyım. İnternetim hız testlerinde ilk teste ortalama 950 Mbps hız alıyor. Uploadım 20 küsur bir problem yok. Ama ikinci teste hızım ortalama 150 Mbps hızlara düşmekte. Kısaca interneti kullandıkça hızında düşüş yaşanmaktadır. Ve bu sorun kurulum yapıldığı zamandan beri mevcut kurulumdaki teknik arkadaşlar talep oluşturup düzeltileceğini söylediler. Ama hiçbir şeyin düzeldiği falan yok. Şaka gibi gelecek ama IDM ile sözde 1000 Mbps internet kullanıyorum hızım indirme yaparken 3 Mbps'e kadar düşüyor.
Müşteri hizmetleri kendileri test yapınca benim ilk teste aldığım hızı alıyor. O yüzden talep açamıyorlarmış. Bende şikayet var üzerinden yazı yazdım arkadaşlar ben ne yapacağım?

Hangi bağlantı ile bu hızı alıyorsunuz?
Kablolu kablosuz?

Sanırım Süperonline'nin 299 TL 1000Mbit aboneliğini aldınız. FTTH bağlantı da olsa 1000 Mbit bağlantıda stabiliteyi sağlamak için çok dikkatli test yapmaları lazımdı. Sanırım hiç test yapmamış kurulum ekibi. Müşteri hizmetlerine ekip göndermelerini söyleyin. Bu arada ben de 200\20 tarifesi kullanıyorum. Gayet stabil. Ama 1000 Mbit için 20 upload hiç olmamış.

Hangi bağlantı ile bu hızı alıyorsunuz?
Kablolu kablosuz?
Kusura bakmayın yukarıya sinirden yazınca internet hakkında çok az bilgi vermişim.
baştan anlatayım. bana gelen kurulum ekibi apartmanın ortak fiber bölümünden kabloyu ayırdı sadece bana tahsis etti. sonra hız testi yaptığında(bütün hız testleri kablolu olarak yapılmıştır)
ilk başta 960 larda gördü bir problem yok testi bir daha yaptığında hızı 150 mbps e kadar düştü. sonra müdürünü aradı kurulum ekibi müdür fiber kablo tesisatını baştan yapmalarını söyledi. benim evimdeki fiber kabloyu iptal ettiler 0 fiber kablo döşediler yeniden hız testi yaptılar sonuç değişmedi. hala aynı kurulum ekibinden arkadaş . şu ana kadar 1000 mbps alıp sorunu çözülmeyen olmadı diyerekten sözleşmeyi imzalamamı sonradan bizzat kendisi arayarak talep oluşturacağını söyledi. ve ben sözleşmeyi imzaladım kurulum ekibindeki adam bizzat kendisi aradı. ama müşteri hizmetleri kendi teknik ekibindeki adama dahi uzaktan test yaptığında 950 lilerin altına düşmediğini değerlerin normal olduğunu söylüyor. ve talep açılmayacağını açılsa bile uzaktan sorun olmadığı için kapanacağını dile getiriyorlar. kendilerinin kurulum ekibindeki adamlar hızın bu denli olmaması gerektiğini söylüyor müşteri hizmetleri her şeyin yolunda olduğunu dile getiriyor. olay tam delirmelik anlayacağınız.
Sanırım Süperonline'nin 299 TL 1000Mbit aboneliği aldınız. FTTH bağlantı da olsa 1000 Mbit bağlantıda stabiliteyi sağlamak için çok dikkatli test yapmaları lazımdı. Sanırım hiç test yapmamış kurulum ekibi. Müşteri hizmetlerine ekip göndermelerini söyleyin. Bu arada ben de 200\20 tarifesi kullanıyorum. Gayet stabil. Ama 1000 Mbit için 20 upload hiç olmamış.
kurulum yapılırken 3 farklı ekip geldi. biri binaya kadar fiber kablodan sorumlu ekip diğeri binadan eve fiber kablodan sorumlu ekip.

Kusura bakmayın yukarıya sinirden yazınca internet hakkında çok az bilgi vermişim.
baştan anlatayım. bana gelen kurulum ekibi apartmanın ortak fiber bölümünden kabloyu ayırdı sadece bana tahsis etti. sonra hız testi yaptığında(bütün hız testleri kablolu olarak yapılmıştır)
ilk başta 960 larda gördü bir problem yok testi bir daha yaptığında hızı 150 mbps e kadar düştü. sonra müdürünü aradı kurulum ekibi müdür fiber kablo tesisatını baştan yapmalarını söyledi. benim evimdeki fiber kabloyu iptal ettiler 0 fiber kablo döşediler yeniden hız testi yaptılar sonuç değişmedi. hala aynı kurulum ekibinden arkadaş . şu ana kadar 1000 mbps alıp sorunu çözülmeyen olmadı diyerekten sözleşmeyi imzalamamı sonradan bizzat kendisi arayarak talep oluşturacağını söyledi. ve ben sözleşmeyi imzaladım kurulum ekibindeki adam bizzat kendisi aradı. ama müşteri hizmetleri kendi teknik ekibindeki adama dahi uzaktan test yaptığında 950 lilerin altına düşmediğini değerlerin normal olduğunu söylüyor. ve talep açılmayacağını açılsa bile uzaktan sorun olmadığı için kapanacağını dile getiriyorlar. kendilerinin kurulum ekibindeki adamlar hızın bu denli olmaması gerektiğini söylüyor müşteri hizmetleri her şeyin yolunda olduğunu dile getiriyor. olay tam delirmelik anlayacağınız.

kurulum yapılırken 3 farklı ekip geldi. biri binaya kadar fiber kablodan sorumlu ekip diğeri binadan eve fiber kablodan sorumlu ekip.
Allah yardımcınız olsun. 1 gün bekleyin, olmaz ise tekrar destek isteyin.

Baştan anlatayım. Bana gelen kurulum ekibi apartmanın ortak fiber bölümünden kabloyu ayırdı sadece bana tahsis etti. Sonra hız testi yaptığında(bütün hız testleri kablolu olarak yapılmıştır)
İlk başta 960'larda gördü bir problem yok testi bir daha yaptığında hızı 150 Mbps'e kadar düştü. Sonra müdürünü aradı kurulum ekibi müdür fiber kablo tesisatını baştan yapmalarını söyledi. Benim evimdeki fiber kabloyu iptal ettiler 0 fiber kablo döşediler yeniden hız testi yaptılar sonuç değişmedi. Hala aynı kurulum ekibinden arkadaş. Şu ana kadar 1000 Mbps alıp sorunu çözülmeyen olmadı diyerekten sözleşmeyi imzalamamı sonradan bizzat kendisi arayarak talep oluşturacağını söyledi. Ve ben sözleşmeyi imzaladım kurulum ekibindeki adam bizzat kendisi aradı. Ama müşteri hizmetleri kendi teknik ekibindeki adama dahi uzaktan test yaptığında 950 lilerin altına düşmediğini değerlerin normal olduğunu söylüyor. Ve talep açılmayacağını açılsa bile uzaktan sorun olmadığı için kapanacağını dile getiriyorlar. Kendilerinin kurulum ekibindeki adamlar hızın bu denli olmaması gerektiğini söylüyor müşteri hizmetleri her şeyin yolunda olduğunu dile getiriyor. Olay tam delirmelik anlayacağınız.

Kurulum yapılırken 3 farklı ekip geldi. Biri binaya kadar fiber kablodan sorumlu ekip diğeri binadan eve fiber kablodan sorumlu ekip.

Hocam sisteminiz eve kadar fiber kablo geliyor evde GPON ile sonlanarak öodeme CAT 6 kablo ile giriyor ise gbon ile modem arasındaki CAT 6 kablo ile modem ile bilgisayar arasındaki CAT 6 kabloları kontrol edin.

Bu kablolar CAT5 ya da CAT5e ise sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

Hocam sisteminiz eve kadar fiber kablo geliyor evde GPON ile sonlanarak öodeme CAT 6 kablo ile giriyor ise gbon ile modem arasındaki CAT 6 kablo ile modem ile bilgisayar arasındaki CAT 6 kabloları kontrol edin.

evet şuan kabloya baktım cat 5e olarak görülüyor. yarın gidip cat6 kablo alacağım.
birde internet de araştırdığımda cat 5e teoride 1000mbps e kadar destekliyor yazıyor. pratikte pek geçerli değil sanırım.

Bendeki Huawei modemde ONT modemin içinde, ayrı bir ONT cihaz yok. Arkadaşınki de böyle olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı