1000 MBPS internetten 100 Mbps hız almak

Randower

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Üniversite öğrencisi
Profil Kapağı
1524136703
Arkadaşlar selamlar, 1000MBPS Turkcell Superonline paket kullanıyorum. Kablom CAT6. arasıra 1000MBPS veriyor arasıra 100Mbps veriyor. Kabloyu sök tak yapıyorum bazen ilkinde düzeliyor bazen 10. da düzeliyor. Neden böyle yapıyor nasıl çözeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar, 1000MBPS Turkcell Superonline paket kullanıyorum. Kablom CAT6. arasıra 1000MBPS veriyor arasıra 100Mbps veriyor. Kabloyu sök tak yapıyorum bazen ilkinde düzeliyor bazen 10. da düzeliyor. Neden böyle yapıyor nasıl çözeceğim?
Kabloda sıkıntı olmadığına emin misin ?

Kullandığınız kablo kaç metredir. Bende 5 metre CAT6 yazan hazır kablo vardı. Kontrol cihazı doğru gösteriyordu. 8 telde doğru gösteriyordu. Fakat ben 4 metre yaptım ve 1000 Mbps olarak çalıştı. 1 metreden ne olur demeyin. Kablo Mhz değeri bir sebep ile düşebiliyor demek ki. 10 Gigabit kablolarda test ettiğim oldu. Başka marka kablo ile 10 metrede 10 Gbps hızdan modu 1 Gbps ye düşürürken Alman malı kaliteli kablo 20 metrede gösterebiliyordu.

Kabloda sıkıntı olmadığına emin misin?

Vallahi var mı yok mu bilmiyorum ama tak çıkar yaptıktan sonra sabit olarak 1000MBPS'yi verebilmesinden dolayı sistemsel bir problem olabileceğini düşündürdü.

Kullandığınız kablo kaç metredir. Bende 5 metre CAT6 yazan hazır kablo vardı. Kontrol cihazı doğru gösteriyordu. 8 telde doğru gösteriyordu. Fakat ben 4 metre yaptım ve 1000 Mbps olarak çalıştı. 1 metreden ne olur demeyin. Kablo Mhz değeri bir sebep ile düşebiliyor demek ki. 10 Gigabit kablolarda test ettiğim oldu. Başka marka kablo ile 10 metrede 10 Gbps hızdan modu 1 Gbps ye düşürürken Alman malı kaliteli kablo 20 metrede gösterebiliyordu.
10 Metre lakin şöyle ki tak çıkar yaptıktan sonra sabit 1000mbps verebilmesinden dolayı kabloda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum diyebilirim.

Son düzenleme:
Vallahi var mı yok mu bilmiyorum ama tak çıkar yaptıktan sonra sabit olarak 1000MBPS'yi verebilmesinden dolayı sistemsel bir problem olabileceğini düşündürdü.

10 metre lakin şöyle ki tak çıkar yaptıktan sonra sabit 1000MBPS verebilmesinden dolayı kabloda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum diyebilirim.

Aygıt yöneticisi>ağ bağdaştırıcıları>ethernet>gelişmiş>speed duplex ayarını 1 Gbps tam ikili yapıp deneyin.

O ayarı yaptıktan sonra problem çözüldü sanırım bu sefer hiç 100mpbs görmedim. Yarın tekrar deneyeceğim düzelmiş mi diye ama şu anlık bir sıkıntı yok teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı