1000 TL APU sistem toplama

Mr.Corleone

Hectopat
Yaklaşık 1000 TL bütçe ile işlemcimi, anakartımı ve gerekirse ekran kartımı (Ryzen GPU'lar için diyorum) değiştirmek istiyorum. Öncelikle oynayacağım oyunların başında LoL geliyor. Uzun zamandır araştırma yapıyorum fakat kafam sürekli karışıyor. Önce R3 2200G kullanmaya karar verdim, sonra R5 2400G fakat yanında seçeceğim ekran kartının Vega 8 ve Vega 11'den daha kötü olduğunu gördüm :) Kafamın karışıklığını gidermek için sizlerden yardım istiyorum. Bu arada muhtemelen RAM'i 8 GB yapmam gerekecek. (Belki de LoL oynayacağım için gerekmez. Fakat şu an kullandığım 4 GB RAM çok eskiden alındığı için frekansı muhtemelen düşüktür, yani öyle hatırlıyorum. Yani 2x4 GB RAM'e de ihtiyacım var. Onu da 2x4 1600 MHz yapsam nasıl olur? Eğer LoL oynamak için bana şuna gerek yok, şunla şunu kullan gibi şeyler söylerseniz çok mutlu olurum. Şu an bu sistemle tek hedefim yüksek veya orta ayarlarda 100 FPS'i geçmek. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Ryzen APU LOL için her türlü yetecektir. Fakat anakart işlemci değişince otomatik olarak DDR4 RAM ihtiyaç olacak. Yani elinizdeki RAM de boşa çıkacak. Önce eski sisteminizi satıp üzerine ekleme yaparak APU sistem toplanabilir elbet.GT 1030 ve daha düşük ekran kartı almak evet saçma olacaktır. Vega 8 ve Vega 11 gerçekten iyi grafik birimleri. LOL’de tatmin edici performans sergileyecektir.

Hocam lol icin apu sistem ueterli olacaktir. Ama apu sistem icin anakartinizi ve dolayisiyla raminizi degismeniz lazim.

R5 2400g sizin icin ideal olur fakat bu apu ve anakart ramlerle birlikte fiyati tahminim 2000 tlye yaklasacaktir.

İntel celeron g3930 170₺ nanokatalog
H110 anakart 236₺ sinerji
4gb 2133mhz ram 203₺ nanokatalog
R7 250 280₺ hepsiburada
500 gb 7200 rpm harddisk 149₺ hepsiburada
350w powerboost kasa 159₺ sinerji
Toplam 1200₺ yapıyor. 1000₺ ye ryzen apu toplayamassın işlemci zaten en az 500₺.

Hocam lol icin apu sistem ueterli olacaktir. Ama apu sistem icin anakartinizi ve dolayisiyla raminizi degismeniz lazim.

R5 2400g sizin icin ideal olur fakat bu apu ve anakart ramlerle birlikte fiyati tahminim 2000 tlye yaklasacaktir.
Hocam peki ryzen r5 2400g ve 2x4gb 3000 Mhz ram ve bu derecede bir anakart ile LoL'de iyi performans alırım da, ileride başka oyunlara heveslenirsem alacağım ekran kartının nasıl bir şey olması lazım?
Bu arada bir sorum daha olacak, örneğin 2x4 gb 3000 Mhz ram alırsam, Anakartımın ram frekans hızının da 3000 Mhz olması gerekli değil mi? Çünkü 2x3000 Mhz'den 6000Mhz yapıyor, öyle bir anakart'ta yok piyasada :)

Hocam peki ryzen r5 2400g ve 2x4gb 3000 Mhz ram ve bu derecede bir anakart ile LoL'de iyi performans alırım da, ileride başka oyunlara heveslenirsem alacağım ekran kartının nasıl bir şey olması lazım?
Bu arada bir sorum daha olacak, örneğin 2x4 gb 3000 Mhz ram alırsam, Anakartımın ram frekans hızının da 3000 Mhz olması gerekli değil mi? Çünkü 2x3000 Mhz'den 6000Mhz yapıyor, öyle bir anakart'ta yok piyasada :)
Dual channel alınca iki katına çıkmıyor. Gene 3000mhz oluyor iki tane ram olduğu için dual channel oluyor buda apu sistem için çok önemli. R5 2400g ile gtx 1070 bile kullanabilirsin overclockla.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı