1000 TL Bellek, CPU, PSU, Anakart önerisi

lifestyle

Kilopat
Katılım
12 Temmuz 2016
Mesajlar
266
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Şu anki bilgisayar piyasası nedeniyle bilgisayar toplamaktan vazgeçtim. Bilgisayar parasına bisiklet ve PS4 almaya karar verdim. Daha sonra @whitewine adlı kullanıcının açtığı W3680 adlı konuyu gördüm. Oyunlarda aldığı FPS değerlerini görünce 1000 lira civarı, beni 2 sene idare edebilecek bilgisayar toplamaya karar verdim. Kalan para ile de PS4 ve bisiklet almayı düşündüm.
Elimde kasa, HDD ve güç kaynağı bulunmakta. Ancak güç kaynağı eski ve 300W olduğu için yeni bir güç kaynağı almayı düşündüm. Sizden isteğim, 1000 TL ile alınabilecek en iyi bileşenleri önermeniz. İhtiyacım olan parçalar;
  • Bellek
  • İşlemci
  • Anakart
  • Güç Kaynağı

Not: Her türlü siteye, 2. el parçalara ve önerilere açığım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
@whitewine @MWarfare @aybrktrhn @Neurevt
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İleri dönük bir şey istiyorsan en ucuzundan:
  • X4 950
  • B350m
  • 8 GB 3000 MHz Ram
Psu'suz 935 lira ediyor. :kararsız: Ekran kartın var mı anlamadım.

İleri dönük olması çok önemli değil diyorsan xeon x3440 bakabilirsin. Aliexpress'te 57~ tl, 4 çekirdek 8 izlek.

(y)
 
Elindeki bütçe ile saydığın bileşenler alınmaz. Güçsüz ve kalitesiz parçalar almak zorunda kalırsın. Güç Kaynağı olarak ileride GTX 2070-2080 gibi kartlar kullanmayı düşünmüyorsan High Power 500W 80+ Bronze alabilirsin. Daha güçlü kartlar kullanmayı düşünüyorsan SilverStone Strider 500W +80 Plus almanı tavsiye ederim. Çünkü 2X 6+2 PCI Express girişi var. Ryzen 3 2200G + B350 Anakart + NanoKatalog Üzerinden Çift Kanal 8GB DDR4 3000MHz RAM alabilirsin. Saydığım tüm bileşenler bütçeni yaklaşık olarak 500TL aşıyor.
 
Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Amacım 2 sene kullanıp bir daha kullanmamak. 2 sene sonunda çöpe atsam bile olur. Yani ileriye dönük bir sistem istemiyorum. Daha çok eski nesil Xeon işlemcili bir sistem olmasını istiyorum. Yeni nesil olmasına gerek yok 2 sene sonra ise bilgisayar ile alakam olmayacak. Forumda bu bütçelere güzel bilgisayarlar toplayanlar var. Xeon işlemci ile güzel bir bilgisayar toplanır diye düşünmüştüm. Önerebileceğiniz eski Xeon işlemcili bilgisayar var mıdır?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı