1000 TL Oyuncu Kulaklığı Önerisi

Tiamat 7.1 aldım bende geçenlerde ancak Tiamat ve benzeri bir kulaklık alacaksanız kesinlikle ses kartı istiyor. MSI Z170A M7'nin üzerindeki ses kartı sürekli cızırtı vb sorunlar oluşturuyordu, Asus Xonar Rog Phoebus ile sorunu çözdüm bir tek kalibrasyonu kaldı zaten yabancı forumlarda Tiamat'ın potansiyeli Phoebus ile daha verimli alabilindiğinden bahsedilmiş. Kısacası eğer kendi içinde ses kartı bulunmayan bir kulaklık alacaksanız kesinlikle ses kartı ihtiyacı duyuluyor.
Bu cızırtı seslerini bilgisayarınızdaki elektrik devrelerinden dolayı duyarsınız. Yani işlemci ekran kartı gibi parçalar aslında bu cızırtı sesine neden olur. Her bilgisayarda rastlanmayan bir durum olmakla beraber karşılaşıldığında yine anakarta bağlanacak bir ses kartıyla değilde, USB girişine takılabilecek bir ses kartı almak akıl karı olur (aynı cızırtı aldığınız ses kartından da çıkabilir, bilgisayarınıza daha fazla parça eklediğiniz takdirde). Bu yüzden böyle bir durum yaşanırsa Fiio Q1 gibi bir ürün alınabilir, ama böyle bir sorunla yüksek ihitmalle karşılaşılmaz.
 
bence bunu al derrim kendi ses paneli var çünki
 

Dosya Ekleri

  • kulaklık.png
    kulaklık.png
    83,5 KB · Görüntüleme: 184
  • ses paneli.png
    ses paneli.png
    122,9 KB · Görüntüleme: 195
Bilmeyen yorum yapmasın lütfen. Yeni onboardlardaki DAC'lar giriş seviye ses kartlarındaki DAC'lara denk. Oyuncu kulaklıklarının içinden çıkan USB ses kartlardaki DAC'lardan da iyi bu on-board DAC'lar. Yani yeni bir ses kartı almanıza gerek yok eğer iyi bir anakartınız varsa. Tavsiyeme gelince eğer izolasyona ihtiyacınız yoksa Beyerdynamic DT990 32 ohm öneriyorum. Eğer seslerin izole edilmesini istiyorsanız da Audio Technica M70X veya Beyerdynamic DT770 32 ohm alabilirsiniz. Yanına da mikrofon ihtiyacınız varsa Blue Snowball alabilirsiniz.
Ürünlerin hepsini Amazon.com'dan bulabilirsiniz. İyi bir bütçeniz var, kötü oyuncu kulaklıklarıyla boşa harcamayın derim.
Bu arada anakartınız kötüyse Asus Xonar DG 5.1 alabilirsiniz. Ucuzdur ama gahet performanslıdır, eğer anakartınızdaki DAC çipi iyiyse buna da gerek yok bahsettiğim gibi.
Hocam önerdiğiniz Audio Technica M70X ortalama kaç Tl ye gelir ? Vergiler kargo vs dahil.

bence bunu al derrim kendi ses paneli var çünki
Bu galiba gerçek 7.1 di sürücülerin boyutlarıda güzelde bilemiyorum.Pek incelemede bulamadım.
 
Bu cızırtı seslerini bilgisayarınızdaki elektrik devrelerinden dolayı duyarsınız. Yani işlemci ekran kartı gibi parçalar aslında bu cızırtı sesine neden olur. Her bilgisayarda rastlanmayan bir durum olmakla beraber karşılaşıldığında yine anakarta bağlanacak bir ses kartıyla değilde, USB girişine takılabilecek bir ses kartı almak akıl karı olur (aynı cızırtı aldığınız ses kartından da çıkabilir, bilgisayarınıza daha fazla parça eklediğiniz takdirde). Bu yüzden böyle bir durum yaşanırsa Fiio Q1 gibi bir ürün alınabilir, ama böyle bir sorunla yüksek ihitmalle karşılaşılmaz.

evet ama sanırım genel olarak karşılaşılan bir durum sanırım pek çok yabancı forumda da bahsedilmiş mesela bir tanesi komple anakartı değiştirerek sorunu çözmüş bir kısmı kulaklıktan kaynaklandığından bahsetmiş, Mesela Tiamat kullanan bir diğer arkadaşımda bu durumdan sıkıntılı bir süre sonra acaba bende kulaklıktan mı acaba diye düşünürken ses kartı ve Tiamat 7.1 kombinasyonlarını araştırmaya başladım, genel olarak Asus Phoebus 7.1 solo'nun Tiamat'ın potansiyelini ortaya çıkardığından bahsetmiş. Bugün bir kaç saatlik kurcalama sonucu Phroebus ve Tiamat'ın birlikte kullanımına baktığımda kulakla cidden hissedilir bir fark var, yani sayısal rakamların çoğunluğunun ölçümlerle algılanabilecek farklar olduğunu düşünüyorum ama kulaklığı Phroebus'a takıp biraz ayar yaptıktan sonra gerçekten kulaklığın potansiyelini ortaya çıkarabiliyoruz.

İkinci kısım olan harici ses kartı örneklemeniz güzel bende düşündüm ve elektriksel parazitlenmeden uzaklaşmanın en güzel yolu olduğunu da düşündüm ama Tiamat 7.1'e uygun bir USB olarak takılan harici ses kartı bulamadım açıkçası yani en azından 400-500 lira limitinde, genelde 3,5mm jack olarak 2 veya 3 adet çıkış sunmuşlar, tamam 2 adet ekstra RCA ve 1 adet optik da mevcut ama Tiamat'ı nasıl bağlayacağımı çözemedim Tiamat'da 5 adet "1 mic 4 driverlar için" çıkış ve 1 adet usb amfi ses kontrolcüsü mevcut, O yüzden PCI slotlu bir ses kartını gözümü karartıp girdim hehe sonuç olarak sorunlarım çözüldü ama mesela aynı ses kartının üzerinde 1 adet stereo headphone çıkışı bir kaç kullanıcı yorumunda pek hoş olmadığından bahsedilmiş, ben analog 7.1 bağlantısı kurduğum için o konuda bir şey diyemicem. Ben en çok acaba ses kartı gelince bu boşta çalışırken hafif duyulan cızırtı sorun çözülmezse diye düşünüyordum neyse ki çözüldü, çözülmeseydi ağlardım ciddiyim :)

not: kulaklık önersinden, çok ses kartının gerekli olduğunu düşünüyorum
not2: usb bir kulaklık alıyorsanız zaten ses kartı içinde olacaktır.
 
evet ama sanırım genel olarak karşılaşılan bir durum sanırım pek çok yabancı forumda da bahsedilmiş mesela bir tanesi komple anakartı değiştirerek sorunu çözmüş bir kısmı kulaklıktan kaynaklandığından bahsetmiş, Mesela Tiamat kullanan bir diğer arkadaşımda bu durumdan sıkıntılı bir süre sonra acaba bende kulaklıktan mı acaba diye düşünürken ses kartı ve Tiamat 7.1 kombinasyonlarını araştırmaya başladım, genel olarak Asus Phoebus 7.1 solo'nun Tiamat'ın potansiyelini ortaya çıkardığından bahsetmiş, Bugün bir kaç saatlik kurcalama sonucu Phroebus ve Tiamat'ın birlikte kullanımına baktığımda kulakla cidden hissedilir bir fark var, yani sayısal rakamların çoğunluğunun ölçümlerle algılanabilecek farklar olduğunu düşünüyorum ama kulaklığı Phroebus'a takıp biraz ayar yaptıktan sonra gerçekten kulaklığın potansiyelini ortaya çıkarabiliyoruz.

İkinci kısım olan harici ses kartı örneklemeniz güzel bende düşündüm ve elektriksel parazitlenmeden uzaklaşmanın en güzel yolu olduğunu da düşündüm ama Tiamat 7.1'e uygun bir USB olarak takılan harici ses kartı bulamadım açıkçası yani en azından 400-500 lira limitinde, genelde 3,5mm jack olarak 2 veya 3 adet çıkış sunmuşlar, tamam 2 adet ekstra RCA ve 1 adet optik da mevcut ama Tiamat'ı nasıl bağlayacağımı çözemedim Tiamat'da 5 adet "1 mic 4 driverlar için" çıkış ve 1 adet usb amfi ses kontrolcüsü mevcut, O yüzden PCI slotlu bir ses kartını gözümü karartıp girdim hehe sonuç olarak sorunlarım çözüldü ama mesela aynı ses kartının üzerinde 1 adet stereo headphone çıkışı bir kaç kullanıcı yorumunda pek hoş olmadığından bahsedilmiş. Ben en çok acaba ses kartı gelince bu boşta çalışırken hafif duyulan cızırtı sorun çözülmezse diye düşünüyordum neyse ki çözüldü, çözülmeseydi ağlardım ciddiyim :)

not: kulaklık önersinden, çok ses kartının gerekli olduğunu düşünüyorum
not2: usb bir kulaklık alıyorsanız zaten ses kartı içinde olacaktır.
Benim şuan kullandığım Creative SB FURY usb ses kartlı, ben direkt çift jaklı kulaklıklara bakıyorum.
 
Benim şuan kullandığım Creative SB FURY usb ses kartlı, ben direkt çift jaklı kulaklıklara bakıyorum.

Sennheiser G4ME ZERO için çok iyi diyorlar (ismi çok büyük öncelikle), bende Tiamat 7.1 var ama gerçek potansiyelini almak için ses kartı ve biraz ayarlarla uğraşma şart. Bütçe doğrultusunda Sennheiser daha mantıklı ama Analog 7.1 Surround ve Dolby gibi özellikler istiyorsan bunu ancak Tiamat karşılar, malum üzerinde 8 ses sürücüsü var. İkisi de hemen hemen aynı ayarda zaten.
 
Kulaklıklardaki 7.1 sisteminden de biraz bahsetmek istiyorum yapılan tavsiyeler üzerine. İlk olarak hoparlördeki 7.1 sistemine değineceğim. Bütün hoparlörleri farklı bir yere koyup aralarında boşluk bıraktığınız takdirde oyundan gelen sesleri olması gereken yerlerde duyabilirsiniz rahatça.
Ancak kulaklıklarda maalesef bu iş öyle olmuyor. İlk olarak gerçek 7.1'lerin zayıflıklarından söz edeceğim. Sanırım bir kulağa 4 sürücü düşüyor bu modellerde ancak bu sürücüler birbirine çok yakın olduğundan 7.1 hoparlörlerin yanına bile yaklaşamıyor yer bulma konusunda gerçek 7.1 kulaklıklar. Aynı şeyi şöyle düşünün 4 hoparlörü sağa alıp yan yana koyuyorsunuz ve kulağınızı da hoparlörlerin dibine kadar getiriyorsunuz, bu şekilde keskin olarak seslerin yeri hakkında yorum yapmanız pek mümkün olmaz.
Sanal 7.1'lere gelirsek, normal stereo kulaklıklardan tek farkları, yazılım destekleri barındırmaları ki bu yazılımlar çok büyük bir avantaj sağlamıyor oyunlarda. Yalnızca ses ayarlarını kişiselleştirebildiğinizden belki biraz daha rahat ediyorsunuz hepsi bu.
Peki bu kulaklıklar yer bulma konusunda iyi değil dedin, ne kullanmalıyız derseniz de açık kulaklık diyeceğim. İzole olmayan bir kulaklık düşünün. Yanınızdakiler ne dinlediğinizi rahatça duyabiliyor yani. Ama siz de sürücü aynı sesi dışarıya da verdiğinden ses daha büyük bir alandan geliyormuş gibi hissediyorsunuz ki oyunlarda esas performanslı olan sistem budur (Sennheiser G4ME ürünlerinde bu sistem kullanılır). Ayrıca Beyerdynamic DT990, AKG Q701, Audio Technica AD700X gibi kulaklıklarda da aynı sistem bulunur ve hem oyun için hem de müzik için alabileceğiniz en iyi kulaklıklardandırlar (bütçeye bakarsak).
O yüzden başta DT990 32ohm önerdim, yalnız açık olmaları dolayısıyla dışarıda kullanamazsınız bu kulaklıkları. Ve oyun oynadığınız ortam gürültülüyse tercih etmeyiniz. Eğer bu saydığım şeyler sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa, bir açık kulaklık alın.
Bir de Amazon'un fiyat politikasından bahsedeyim. Siparişinizi verirken ürünün fiyatının %40'ı kadar bir bedel sizden ürünü satın alırken gümrük bedeli olarak alınıyor (75€ üstüyse aldığınız ürün). Hiç bir sıkıntı çıkmadan kargo süresinde elinize ulaşıyor. Bundan sonra 60 gün içerisinde size bu alınan, ürünün %40'ı kadar olan ekstra parayı gümrük vergisi kesilmediyse paranın tamamı, gümrük vergisi kesildiyse ama yine de sizden alınan paradan azsa para farkını iade ediyor. Ayrıca 10-30$ arası bir kargo masrafı bulunmakta. Kargo hızına göre değişiklik gösteriyor.
 
Kulaklıklardaki 7.1 sisteminden de biraz bahsetmek istiyorum yapılan tavsiyeler üzerine. İlk olarak hoparlördeki 7.1 sistemine değineceğim. Bütün hoparlörleri farklı bir yere koyup aralarında boşluk bıraktığınız takdirde oyundan gelen sesleri olması gereken yerlerde duyabilirsiniz rahatça.
Ancak kulaklıklarda maalesef bu iş öyle olmuyor. İlk olarak gerçek 7.1'lerin zayıflıklarından söz edeceğim. Sanırım bir kulağa 4 sürücü düşüyor bu modellerde ancak bu sürücüler birbirine çok yakın olduğundan 7.1 hoparlörlerin yanına bile yaklaşamıyor yer bulma konusunda gerçek 7.1 kulaklıklar. Aynı şeyi şöyle düşünün 4 hoparlörü sağa alıp yan yana koyuyorsunuz ve kulağınızı da hoparlörlerin dibine kadar getiriyorsunuz, bu şekilde keskin olarak seslerin yeri hakkında yorum yapmanız pek mümkün olmaz.
Sanal 7.1'lere gelirsek, normal stereo kulaklıklardan tek farkları, yazılım destekleri barındırmaları ki bu yazılımlar çok büyük bir avantaj sağlamıyor oyunlarda. Yalnızca ses ayarlarını kişiselleştirebildiğinizden belki biraz daha rahat ediyorsunuz hepsi bu.
Peki bu kulaklıklar yer bulma konusunda iyi değil dedin, ne kullanmalıyız derseniz de açık kulaklık diyeceğim. İzole olmayan bir kulaklık düşünün. Yanınızdakiler ne dinlediğinizi rahatça duyabiliyor yani. Ama siz de sürücü aynı sesi dışarıya da verdiğinden ses daha büyük bir alandan geliyormuş gibi hissediyorsunuz ki oyunlarda esas performanslı olan sistem budur (Sennheiser G4ME ürünlerinde bu sistem kullanılır). Ayrıca Beyerdynamic DT990, AKG Q701, Audio Technica AD700X gibi kulaklıklarda da aynı sistem bulunur ve hem oyun için hem de müzik için alabileceğiniz en iyi kulaklıklardandırlar (bütçeye bakarsak).
O yüzden başta DT990 32ohm önerdim, yalnız açık olmaları dolayısıyla dışarıda kullanamazsınız bu kulaklıkları. Ve oyun oynadığınız ortam gürültülüyse tercih etmeyiniz. Eğer bu saydığım şeyler sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa, bir açık kulaklık alın.
Bir de Amazon'un fiyat politikasından bahsedeyim. Siparişinizi verirken ürünün fiyatının %40'ı kadar bir bedel sizden ürünü satın alırken gümrük bedeli olarak alınıyor (75€ üstüyse aldığınız ürün). Hiç bir sıkıntı çıkmadan kargo süresinde elinize ulaşıyor. Bundan sonra 60 gün içerisinde size bu alınan, ürünün %40'ı kadar olan ekstra parayı gümrük vergisi kesilmediyse paranın tamamı, gümrük vergisi kesildiyse ama yine de sizden alınan paradan azsa para farkını iade ediyor. Ayrıca 10-30$ arası bir kargo masrafı bulunmakta. Kargo hızına göre değişiklik gösteriyor.
Eyvallah hocam yorumun için GAME ZERO daha mantıklı gözüküyor şuan için.Revolver ile arasında aşırı fark var mıdır acaba ?Değer mi yani.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı