1000 TL SATA SSD önerisi

870EVO 300TBW garantili, Hikvision ise 320TBW garantili. 1TB olmasından ötürü daha fazla TBW sağlıyor ancak yine de daha fazla sonuçta. Ayrıca standart kullanıcıların Samsung'la hiç işi yok. Kalitesi tartışılmaz o ayrı ancak düşük bütçeye Samsung önereceğim diye 500GB önermek tam bir saçmalık. 3-5 kurulumda dolacak bitecek.

Aslı olmayan sahte garanti?
 
15 yıllık bilgisayarcıya bunu demek garip, onu bunu geçtim gece gündüzünü Technopat için harcayan Caner Uncu hocaya bunu demek hakaret olur :) Ben hata ettim sen etme.
Ben kullandığım, kalitesini bildiğim ürünleri tavsiye ederim. Bu fiyata o ürün, ideal. Sorun yaratacak, pişman edecek ürün tavsiye etmem. Nihai karar alıcınındır.
 
870Evo 300TBW garantili, Hikvision ise 320TBW garantili. 1TB olmasından ötürü daha fazla TBW sağlıyor ancak yine de daha fazla sonuçta. Ayrıca standart kullanıcıların samsungla hiç işi yok. Kalitesi tartışılmaz o ayrı ancak düşük bütçeye samsung önericem diye 500gb önermek tam bir saçmalık. 3-5 kurulumda dolacak bitecek.
O TBW değerleri, çok kolay değiştirilebilir el altından ve hiçbir önemi yok neredeyse. Kalitesiz MAS0901 ve SM2258XT kontrolcülerle geliyor attığın SSD ve DRAM'i yok. NAND üreticisi de belirsiz. Kişisel deneyime göre bileşen önerilmez. BİM'de satılıyordu bir aralar. :D
 
Sadece TBW değerine bakarak SSD önerdiğine göre seninle daha fazla tartışmayacağım dostum. Üzgünüm, bu konuda yeterli bilgin yok. TBW değeri dolduğunda SSD bozuluyor demek değil. O değerin kat kat üstünde veri yazabilirsin. Bu konuda NAND yongaların kaliteli olması gerekiyor. DRAM olması önem kazanıyor. Kontrolcünün iyi olması önem kazanıyor. Bunların hepsi de Samsung'da kat kat iyi. Bilmediğin konuda kağıt üstü değerlere bakarak tartışmaya girmezsen mutlu olurum. @babylon

Sen sadece kullanıp bozulmadığı için kağıt üstünde bilgilerle yorum yapıyorsun. Biz ise donanımlarını karşılaştırıyoruz. Hikvision C100 ile Samsung 870 EVO'yu karşılaştıramazsın kalite anlamında.
 
DRAM olmadığını biliyorum. Birinin kontrolcüsü 3D TLC iken samsung kendi kontrolcüsünü Vnand kullandığını da biliyorum. Ve tüm bu etkenlerin basit düzeyde kullanıcılar için büyük anlamlar ifade etmediğini görecek kadar da uzun kullandım çoğu parçayı. 2007'den beri, iyi kötü tecrübelerimiz birikti. Gerek profesyonel utility ekipmanlarında gerekse gaming ekipmanlarda. Ezcümle, size göre dandik olabilir ama ben kurumda kullandığım, hatta smartboardlarda bile 5-6 yıl kullanılan bir cihazı, kamera ve dvr cihazlarını bildiğim bir markayı dandik olarak değil, parasının karşılığını veriyor olarak adlandırıyor ve çevreme tavsiye ediyorum. 10K bütçeye hikvision al demiyorum. Marka fanboyluğu yapıp tek bildiği 2-3 marka üzerinden risksiz yorum yapanlara da katılmıyorum. Sadece tecrübeme dayalı bilgi paylaşıyorum, hepsi bu.
 
3D TLC bir ''kontrolcü'' değildir... 😪

Tecrübelerine dayalı yorum yapıyorsun anladım fakat SSD'nin bozulmaması onu kaliteli bir ürün yapmıyor, bunu söylemek istiyorum. Donanımsal olarak kalitesiz bir ürün. Burada kimse marka fanboyluğu da yapmadı. Aksine, ben karşıyım her konuya ''Samsung al'' yazanlara. Bu bütçede en iyisi o olduğu için onu önerdik. Örneğin Samsung 980 hiç önerdiğim bir disk değil. Fanboy olsam körü körüne onu da önerirdim, değil mi?

''Bana göre'' dandik değil, donanımına bakıyorum ve kalitesiz. Bu işin sencesi bencesi yok maalesef. Dış görünüşüne bakıp SSD önermiyoruz burada hocam. @babylon Daha fazla uzatmayacağım, yeterince net yazdım. Hikvision ürünleri genel anlamda kaliteli donanımlar değiller. İyi geceler dilerim.
 
Samsung kullandınız mı? Her ikisini denemeden karar verilmez.
Kullandım. 830 ve 840 serisini yurt dışından getirterek kullandık. 860 Evo 970 Evo, 980 Pro. Hepsini kullandım ancak ihtiyaca göre alındı bu ürünler. Giriş-orta bir bilgisayarda GTA V oynamak için 860 Evo ya da daha üstü bir modele ihtiyaç duymadım. Aynı şekilde, 470Mb'lık görselleri, poplin çizimlerini yaparken de gidip TwinMos, Ezcool vb. markaları da kullanmadık. Ya da bir DVR cihazına NAS Toshiba diski takmadık.
 
Merhaba,

Anakart marka ve modeli nedir?

ASUS Prime A520M-K

SanDisk Ultra 3D modeli ₺1.300 civarında geziyor şu anda. O fiyata alınmaz Samsung 870 EVO varken.


Hocam ilk önce bilginizi ve tecrübelerinizi benimlen paylaştığınız için teşekkür ederim. ASUS Prime A520M-K ile uyumlu mu? Almaya karar verdim fakat Amazon'dan alacağım. Satıcı direkt Amazon'un kendisi sahte olma ihtimali var mı? Bunu nasıl anlayabilirim?
 
Son düzenleme:
Hocam ilk önce bilginizi ve tecrübelerinizi benimlen paylaştığınız için teşekkür ederim. Almaya karar verdim fakat Amazon'dan alacağım. Satıcı direkt Amazon'un kendisi sahte olma ihtimali var mı? Bunu nasıl anlayabilirim?
Rica ederim hocam. Amazon'un kendisinin sahte ürün satma ihtimali olmaz. Varsayalım oldu, iade edersiniz. Amazon bu konuda son derece iyi.
 

Geri
Yukarı