10000 TL Bilgisayar Toplama Tavsiyesi

CanZ

Centipat
Merhaba arkadaşlar elimdeki bilgisayar çok eski olduğundan ve oyun oynamak zulüm haline geldiğinden yeni bir bilgisayar almak istiyorum monitör dahil 10000TL civarı bir bütçe ayırmayı düşünüyorum.

Technopat YouTube kanalında gördüğüm bu bilgisayarın işlemcisini
-AMD Ryzen 7 3800X 3.9 - 4.5GHz AM4 işlemci ile değiştirmeyi düşünüyorum
Bunun yanında anakartı
-MSI X470 GAMING Plus AM4
Anakart ile değiştirmeyi düşündüm anakartı değiştirmek gereksiz masraf mı olur yoksa mantıklı mıdır yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca 144Hz monitör kullanmak istiyorum sisteme uygun tavsiyeniz olursa duymaktan memnuniyet duyarım teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar elimdeki bilgisayar çok eski olduğundan ve oyun oynamak zulüm haline geldiğinden yeni bir bilgisayar almak istiyorum monitör dahil 10000TL civarı bir bütçe ayırmayı düşünüyorum.

Bunun yanında anakartı
Anakart ile değiştirmeyi düşündüm anakartı değiştirmek gereksiz masraf mı olur yoksa mantıklı mıdır yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca 144Hz monitör kullanmak istiyorum sisteme uygun tavsiyeniz olursa duymaktan memnuniyet duyarım teşekkürler şimdiden.
Bence gayet canavar bir sistem toplamış olursun. Anakartı yükseltmek yaklaşık 300 tl fark ediyor. Bence almalısın.

Bunun yanında anakartı
Sistem gayet iyi. Fakat 144hz monitörü 1000tl gibi bir fiyata kaliteli bulmak biraz zor. Anakart yükseltmeyip 144hz monitör alabilirsiniz. C24G1 alırsanız 100tl fark olacak sanırım kendisi 1400tl.

Sistem gayet iyi. Fakat 144hz monitörü 1000tl gibi bir fiyata kaliteli bulmak biraz zor. Anakart yükseltmeyip 144hz monitör alabilirsiniz. C24G1 alırsanız 100tl fark olacak sanırım kendisi 1400tl.
Ama ilk belirttiği anakarta ryzen 3. nesil takılabilir mi?

BIOS update ile takılır. Ayrıca 3600'de zaten 3. nesil işlemci çalıştırıyor yani. Firma BIOS update edip gönderiyor zaten çalıştırmasa nasıl satsınlar?
Nasıl yani? X470 ana karta 3. Nesil ryzeni alırsak bios updateini yapmamız gerekmiyor mu? Ben kendimiz yapmak zorundayız diye biliyorum.

Nasıl yani? X470 ana karta 3. Nesil ryzeni alırsak bios updateini yapmamız gerekmiyor mu? Ben kendimiz yapmak zorundayız diye biliyorum.
Firma yaparak gönderiyor diye biliyorum ben.
Diğer mesaj silinmiştir.
Yalnızca oyun oynayacaksanız 3800X almanıza gerek yok, işlemciyi 3600x e indirip anakartı B450 yapıp ekran kartını 2070e çıkartıp 1080p 144hz keyfini daha iyi yaşarsınız.
Ama 2070 2k kartı.

Bunun yanında anakartı
Ekran kartını RX 5700 XT ile değiştirirseniz daha ucuza daha fazla performans alırsınız. İşlemci yükseltmek render yapmıyorsanız gereksiz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı