actanonverba
Terapat
Şahsi fikrim, yüzlerce sorun gördüm, 10K'a sistem toplayıp 700-800 lira verdiğim sıvı soğutma patlayacak çatlayacak sızdıracak pompası yanacak ses yapacak bilmem ne bunların riskine girmektense alırım bir tane;@actanonverba Hocam sağ olasın.
Zotac GeForce RTX2070 SUPER AMP önerdiğin 2070'le aynı fiyatta, hatta 2070 Super daha ucuz. Kaliteli model 2070 mi yoksa uygun fiyatlı 2070 Super mi sorusunu akıllara getiriyor. Burda da rakamsal veriler önemli anlaşılan ancak o işlerden pek anlamıyorum. Önerdiğin model 2070, bu Zotac'ın 2070 Super'inden daha mı iyidir?
Bu arada sıvı soğutmaya neden karşısınız? Bu kez sıvı soğutma kullanırım diye düşünüyordum. Dezavantajları varsa havadan şaşmayalım,marka model önerilerini de alabilirim.
@actanonverba @55superx Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkürler. Kullanım amacı ağırlıklı olarak oyun olsa da, yayın ve edit işlerini en azından idare eder seviyede götürebilsin istiyorum. O yüzden ne olur ne olmaz işlemciyi biraz daha sağlam tutacağım. Anakartın da bu duruma etkisi olur derseniz X570'de kalacağım. Yok gereksizse B450 seçeceğim.
Ekran kartı konusunda yabancı forumlarda okuduğum AMD aleyhindeki yorumlar olmasa (BIOS'la ilgili update gerektiği stabil olmadığı yönünde vs.) düşünmeden 5700XT'ye yöneleceğim ama başımızı ağrıtacaksa hiç gerek yok. 660P aklımda var. Çok güzel öneri, biraz araştıracağım.
NZXT H500i çok şık gerçekten, hava akışı konusunda da olumsuz yorumlara rastlamazsam düşünebilirim. V2'yi arattım ama bulamadım. Link verebilir misiniz?
@actanonverba Vaktin olduğunda senden de komple bir sistem görmek isterim
Monitör konusunda bilginiz varsa o konuda da fikirleriniz alabilirim, 1440p 144 hz kesin kriter. Gsync, IPS panel, input lag vs. konusunda ise bilgisiz ve dolayısıyla kararsızım
Aşağıdaki monitör nasıldır mesela? Tecnopat YT kanalında incelemesini izlemiş, beğenmiştim. Bu kadar para vermeye değer mi ondan emin değilim.
PSU'nu FSP Hydro G 750 almanı öneririm. Aynı fiyat High Powerdan uzak dur. İşlemci soğutucu alınmayabilir kendi soğutusu yeterli işlemcinin. Monitöre 16 Hz fazla değer için o kadar fazla para vermeye gerek yok. MSI Optix MAG271CQR 27 bu monıtör işini çok rahat görecektir, 3100 TL fiyatı var hepsiburada'da. Crucial SSD yerine Intel 660P 1 TB alınabilir 700 TL fiyatı var. Corsair Vengeance LPX 3200 MHz belleklerin 600 TL gibi bir fiyatı var RGB'ye gerek duymazsan alabilirsin. Benim tavsiyelerim bu kadar. Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun hangi parçaları alırsanız alın iyi günlerde kullanın. Esen kalınız efendim.