10000 TL'ye yazılım ve ofis işleri icin MacBook önerisi

Furkkkaannn

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Ofis ici ve disinda şarj problemi yaşamadan mail, Office programları ve diğer günlük işlerim için ikinci el MacBook almak istiyorum. Hayatımda ilk kez kullanacağım. Bunun yanında sanal bir sistemde Linux kurmak ve yazılım öğrenmek istiyorum. Hangi Mac serisi önerirsiniz? Ikinci el bütçem 9-10 bin TL... Benim aklımda MacBook 12 Retina 2015 var uygun mudur?

Eski bir Macbook almak yerine sıfır M1 Mac Mini almayı tercih ederim. 256 GB'lık versiyonu 9.999 TL Apple'ın resmi sitesinde. Anladığım kadarıyla çok ağır işler yapmayacaksınız. 256 GB ve 8 GB RAM yeter. Eğer masaüstü kullanım sizin için sorun olmayacaksa kesinlikle öneririm.

@rofl

Eski bir Macbook almak yerine sıfır M1 Mac Mini almayı tercih ederim. 256 GB'lık versiyonu 9.999 TL Apple'ın resmi sitesinde. Anladığım kadarıyla çok ağır işler yapmayacaksınız. 256 GB ve 8 GB RAM yeter. Eğer masaüstü kullanım sizin için sorun olmayacaksa kesinlikle öneririm.

@rofl
Ben çok seyahat ediyorum bu yüzden yanimda taşıyabileceğim sarji uzun giden bi laptop araştırdım onlarda macbook muş. O yüzden mac mini bana uymaz. Teşekkür ederim )

İkinci el MacBook Air M1 giriş modeline ne dersiniz? Sizin kullanımınıza uygun. Hatta ben Front-End Development ile ilgileniyorum, akıyor cihaz. Yazım işlerinde hiç zorlamaz.

O bütçeyle MacBook önermem APU'lu 5500u laptop ona göre daha avantajlıdır alttaki laptop uzun yıllar işini görür:

Hocam onerin için teşekkürler lakin bende MSI oyuncu bilgisayarı var ben onu taşımaktan biktim. Amacım güç, uzun süre taşısın ya da büyük ekran olsun değil de hafif ince küçük bir şey olsun benim istegimi gidersin mantığında yine de teşekkürler.

İkinci el MacBook Air M1 giriş modeline ne dersiniz? Sizin kullanımınıza uygun. Hatta ben Front-End development ile ilgileniyorum, akıyor cihaz. Yazım işlerinde hiç zorlamaz.

Onerin ve yorumun icin teşekkür ederim. Intel işlemci olmayan MacBook'lar, bu yeni çıkan M1 islemciler sanal bilgisayarda Linux için sıkıntı yaratıyor kurdurmuyor diyorlar doğru mu? Bir de ben 2015-2017 arası MacBook 12 retina düşünüyorum bir MacBook kullanıcı olarak sence bu işime yarar mi? Yorumunu almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
M1 islemciler sanal bilgisayarda linux için sıkıntı yaratıyor kurdurmuyor diyorlar doğru mu?
Hocam ben Parallels ile ARM Linux dağıtımı kurabilmiştim. Windows x64 ve x86 sürümlerini kuramadım, ARM bunları desteklemiyor. Onun seçimi size kalmış, sanal işletim sistemi ARM ise kurulabiliyor.
Bir de ben 2015-2017 arası macbook 12 retina düşünüyorum bi macbook kullanıcı olarak sence bu işime yarar mi?
Eğer M1 işinizi görebilecekse almayın derim.

Son düzenleme:
Hocam ben parallels ile ARM Linux dağıtımı kurabilmiştim. Windows X86 sürümlerini kuramadım, ARM bunları desteklemiyor. Onun seçimi size kalmış, sanal işletim sistemi ARM ise kurulabiliyor.

Eğer M1 işinizi görebilecekse almayın derim.

Çok teşekkürler ))) yavaştan kafamda biseyler oturuyor.

Belirttiğiniz bütçeye göre ikinci el MacBook'lar çok iyi performans vermez. O yüzden sıfır Windows laptop öneririm.

Kendim bu modeli kullanıyorum çok memnunum. Fotoğraf ve video işlemede kullanıyorum sorunsuz. Ekranı da 13.5 inç ve ekran sRGB renk paletinin tamamını kapsıyor. Çok memnunum tavsiye ederim. Ayrıca malzeme ve kasa kalitesi çok üst düzey ve Full metal malzeme :)

Belirttiğiniz bütçeye göre ikinci el MacBook'lar çok iyi performans vermez. O yüzden sıfır Windows laptop öneririm.

Kendim bu modeli kullanıyorum çok memnunum. Fotoğraf ve video işlemede kullanıyorum sorunsuz. Ekranı da 13.5 inç ve ekran sRGB renk paletinin tamamını kapsıyor. Çok memnunum tavsiye ederim. Ayrıca malzeme ve kasa kalitesi çok üst düzey ve Full metal malzeme :)

Hayır o paraya temiz bir M1 Air alabilir hem biraz pazarlıkda yapar. M1 bir MacBook'da çok iyi performans verir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı