10000TL monitör önerisi

Bütçe
10,000

nisemono

Hectopat
En çok Sekiro ve Elden Ring oynuyorum, onun dışında FPS oyunlarını neredeyse hiç, nadiren de MOBA oynuyorum. Bilgisayarda çoğunlukla souls oyunları veya hikayeli oyunlar oynayıp, dizi/film izliyorum. Yani çok düşük Hertz almak yerine görüntünün çok daha kaliteli olmasını tercih ederim. Bunları düşününce de, burada sıklıkla önerilen Lenovo R25i-30 veya Dell G2524 tarzı bir monitör almam mantıksız olur diye düşünündüğümden, fikrinizi almak istedim. Bütçem 7-8, 000TL arası, gerekirse biraz zorlayıp 10, 000'e de çıkabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sisteminiz nedir? Odyssey G6 kullandım ve görüntü kalitesi oyun deneyimi olarak R25i-30 24G4X gibi modeller asla yaklaşamaz. Eğer sisteminiz iyiyse öneriyorum akıllı TV olarak da kullanılabiliyor. Ben iade ediyorum çünkü sistemim ile tam uyumlu çalışmadı monitör ile mi alakalı bilmiyorum şu anda 24G4X kullanıyorum ve aralarındaki fark çok fazla. G6 büyüklüğü yüzündende biraz çekinmistim ve ayakları büyük ve Curved olarak geliyor çok yer kaplıyordu.

İşletim sisteminiz nedir? Odyssey G6 kullandım ve görüntü kalitesi oyun deneyimi olarak R25i-30 24G4X gibi modeller asla yaklaşamaz. Eğer sisteminiz iyiyse öneriyorum akıllı TV olarak da kullanılabiliyor. Ben iade ediyorum çünkü sistemim ile tam uyumlu çalışmadı monitör ile mi alakalı bilmiyorum şu anda 24G4X kullanıyorum ve aralarındaki fark çok fazla. G6 büyüklüğü yüzündende biraz çekinmistim ve ayakları büyük ve Curved olarak geliyor çok yer kaplıyordu.

G6 VA panel o fiyatlara IPS paneller mevcut.

Buna bakabilirsin arkadaşım kullanıyor gayet güzel.

G6 VA panel o fiyatlara IPS paneller mevcut.
Her VA panel aynı mı sence? O monitörde ghosting sıfıra yakın tepki süresi ve akıcı olarak mükemmel seviyede. Görüntü kalitesi olarak İPSlerin çoğundan daha güzel renkler veriyor. Ezbere VA panel alınmaz demeyin.
@BerkayZ87 @88602 aracılığıyla almıştım fiyatının hakkını kesinlikle veriyor.

En çok Sekiro ve Elden Ring oynuyorum, onun dışında FPS oyunlarını neredeyse hiç, nadiren de MOBA oynuyorum. Bilgisayarda çoğunlukla souls oyunları veya hikayeli oyunlar oynayıp, dizi/film izliyorum. Yani çok düşük Hertz almak yerine görüntünün çok daha kaliteli olmasını tercih ederim. Bunları düşününce de, burada sıklıkla önerilen Lenovo R25i-30 veya Dell G2524 tarzı bir monitör almam mantıksız olur diye düşünündüğümden, fikrinizi almak istedim. Bütçem 7-8, 000TL arası, gerekirse biraz zorlayıp 10, 000'e de çıkabilirim.

10bine çıkarsanız GamePower WQ34 34'' 1ms 180Hz Curved 2K UWQHD 3440*1440 Pivot 21:9 Gaming Monitör (Sıfır Ölü Piksel Garantili) - incehesap.com
9bin AOC Q27G2S/EU 27" 1ms 165Hz Adaptive-Sync IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com
6500 Samsung Odyssey G5 LS27CG510EUXUF 27” 1ms 165Hz HDR10 FreeSync QHD VA Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com
Ufak tefek bilgim var yine de diğer arkadaşların ve bilgili birisinden öneri almanı öneririm.

Her VA panel aynı mı sence? O monitörde ghosting sıfıra yakın tepki süresi ve akıcı olarak mükemmel seviyede. Görüntü kalitesi olarak IPS'lerin çoğundan daha güzel renkler veriyor. Ezbere VA panel alınmaz demeyin.
@BerkayZ87 @88602 aracılığıyla almıştım fiyatının hakkını kesinlikle veriyor.

Onlarin ismi Fast VA değil miydi yanlış bilmiyorsam.

Gamwpower monitör alınmaz.
AOC modeli tercih edilebilir.
Altta önermiş olduğunuz Samsung tercih edilmemeli 10K´ya çıkabiliyor daha iyileri alınabilir.

Onlarin ismi Fast VA değil miydi yanlış bilmiyorsam.
"Fast", "SS" ve "Rapid" gibi isimlendirmeler pazarlama taktigidir lakin LS27BG65 yani Odyssey G6, gecikme suresi bakimindan oldukca iyi bir monitor.

Ne demek istedigini anlamadim.

Dostum internette cok araştırmadım ama Fast VA (vertical alignment) teknolojisi, VA panellerin iyileştirilmiş bir versiyonudur ve özellikle derin siyahlar ve yüksek kontrast oranları sunmasıyla bilinir. Bu teknoloji, görsel medya tüketimi için mükemmel olan canlı ve etkileyici renkler ile daha gerçekçi görüntü deneyimleri sağlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı