10000TL monitör önerisi

Bütçe
10,000
Dostum internette cok araştırmadım ama Fast VA (vertical alignment) teknolojisi, VA panellerin iyileştirilmiş bir versiyonudur ve özellikle derin siyahlar ve yüksek kontrast oranları sunmasıyla bilinir. Bu teknoloji, görsel medya tüketimi için mükemmel olan canlı ve etkileyici renkler ile daha gerçekçi görüntü deneyimleri sağlar.
Tamam dedigim gibi Fast, SS ve Rapid gibi takilar pazarlama taktigidir. Bu tur takilara sahip olmayan VA veya IPS monitorler, bu takiya sahip modellerden daha iyi gecikme suresine de sahip olabilir.

Kisacasi bos ver isimlendirmeyi, inceleme karistirmak daha mantikli.

İşletim sisteminiz nedir? Odyssey G6 kullandım ve görüntü kalitesi oyun deneyimi olarak R25i-30 24G4X gibi modeller asla yaklaşamaz. Eğer sisteminiz iyiyse öneriyorum akıllı TV olarak da kullanılabiliyor. Ben iade ediyorum çünkü sistemim ile tam uyumlu çalışmadı monitör ile mi alakalı bilmiyorum şu anda 24G4X kullanıyorum ve aralarındaki fark çok fazla. G6 büyüklüğü yüzündende biraz çekinmistim ve ayakları büyük ve Curved olarak geliyor çok yer kaplıyordu.
Şuan RTX 2060'lı bir laptopum var fakat bir kaç ay sonra yükselteceğim, o yüzden o sisteme yakışacak bir monitör almak istiyorum. 4070'li veya daha üstü bir masaüstü sistem toplayacağım.

Gamepower ile kötü bir geçmişim var fakat attığınız AOC model güzel görünüyor. Ayrıca başlıkta belirtmemişim fakat 34" bir monitör kullanıyorum ve çok büyük geliyor, o yüzden 27" tercih etmeyi düşünüyorum.

Odyssey G6 baya kafama yattı, Amazon'da 9500'e satılıyor. Fakat Samsung'un kalite kontrol kumarına girmeye değer mi bilemedim.

Son düzenleme:
Şu an RTX 2060'lı bir laptopum var fakat birkaç ay sonra yükselteceğim, o yüzden o sisteme yakışacak bir monitör almak istiyorum. 4070'li veya daha üstü bir masaüstü sistem toplayacağım.

Gamepower ile kötü bir geçmişim var fakat attığınız AOC model güzel görünüyor. Ayrıca başlıkta belirtmemişim fakat 34" bir monitör kullanıyorum ve çok büyük geliyor, o yüzden 27" tercih etmeyi düşünüyorum.

Odyssey G6 bayağı kafama yattı, Amazon'da 9500'e satılıyor. Fakat Samsung'un kalite kontrol kumarına girmeye değer mi bilemedim.

Önermiş olduğum monitörü alabilirsiniz arkadaşım kullanıyor 2K da gayet güzel.

Önermiş olduğum monitörü alabilirsiniz arkadaşım kullanıyor 2K da gayet güzel.
Hocam Odyssey G6'dan vazgeçip, VG27AQL3A'yı sipariş etmek üzereydim ki Dell G2724D'yi buldum. İki modelin de incelemeleri ve karşılaştırmalarına bakıp iyice araştırdıktan sonra da Dell'i satın almaya karar verdim. Önerileriniz için teşekkürler, elime ulaşıp bir süre kullandıktan sonra memnun kalıp kalmadığımı da güncellerim.

@nisemono Odyssey G6'dan vazgecmendeki sebep nedir?
Curved ekranı pek sevmemem ve hem internetten hem de arkadaşlarımdan Samsung monitörlere güvenilmeyeceğini duyduğum için. Yakın zamanda 17,000'e Odyssey G7 alan bir arkadaşım da kronik sorunları olduğunu söyledi. Kalite kontrollerinde sıkıntılı bir marka olarak bilindikleri için kumara girmek istemedim.

Curved ekranı pek sevmemem ve hem internetten hem de arkadaşlarımdan Samsung monitörlere güvenilmeyeceğini duyduğum için. Yakın zamanda 17,000'e Odyssey G7 alan bir arkadaşım da kronik sorunları olduğunu söyledi. Kalite kontrollerinde sıkıntılı bir marka olarak bilindikleri için kumara girmek istemedim.
Her urunde problem yasanabilir, kronik bir problem yok G6'da da G7'de de. Curved seversin sevemezsin orasina bir sey diyemem oznel bir sey.

Her urunde problem yasanabilir, kronik bir problem yok G6'da da G7'de de. Curved seversin sevemezsin orasina bir sey diyemem oznel bir sey.
Uzun süreli curved monitör kullanmadım, Samsung'a güvenebilsem denemeyi de göze alacağım ama monitörleri hakkında o kadar kötü şey duydum ki geri adım atmak zorunda kaldım. G2724D siparişimi iptal edip Amazon gibi kolay iade edilebilen bir siteden G6 almayı deneyebilirim, fakat kutudan sorunsuz çıksa bile duyduklarıma göre bir kaç ay içinde sorun çıkmaya başladığını duydum. Yabancı forumlarda sorduğumda da Samsung'u duydukları anda deneme bile dendi. @Ruindry 'ın dediklerinden sonra gördüğüm her incelemede oldukça övülmesi ile de aklım G6'da kaldı fakat dediğim gibi güvenemediğimden ötürü geri adım attım.

Genel olarak Samsung monitörlerinin kalitesinin kötü olduğu söylenmesi dışında, gördüğümü söylediğim sorunlar özellikle G65B modeli hakkındaydı. İngilizce biraz araştırdığınızda bolca sorun yaşandığını görebilirsiniz. Tam tersine G2724D'i araştırdığımda G6'ya kıyısla neredeyse hiç sorun görmedim. Arkadaşımın aldığı G7'de sorun çıkması beni iyice uzaklaştırdı. Bunlara rağmen G6'yı tavsiye etmenizin spesifik olarak bir sebebi var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı