10000TL sistem toplama

Arkadaşlar beni affedin 3600X'in yanına seçmem gereken anakartı kast ettim ne olmalı diye kusura bakmayın.
Bütçene uygunsa bu anakartın güzel olduğunu düşünüyorum diğer arkadaşların da yazmasını bekle ama bence.

Arkadaşlar beni affedin 3600X'in yanına seçmem gereken anakartı kast ettim ne olmalı diye kusura bakmayın.

Ben X570 çip setine yönelik bir tercih yapacağım, hem daha yüksek RAM hızlarında yararlanabilirsin hem gelecek nesil CPU, GPU'lara uyum sağlayabilsin diye. (En az 3 - 4 yıl olarak umut ediyorum). Çoğunluk genelde B450 tercih ediyor gibi gözüküyor, içlerinden hangisi 3000 serisi çalıştırıyor, daha iyidir bilemiyorum.

Fikir vermesi için benim topladığım sisteme bakabilirsin, aşağı yukarı aynı amaçların peşindeyiz diye düşünüyorum.

Edit: Yazım hataları

Ben X570 çipsetine yönelik bir tercih yapıcam, hem daha yüksek RAM hızlarında yararlanabilsin hem gelecek nesil CPU, GPUlara uyum sağlayabilsin diye. (En az 3 - 4 yıl olarak umut ediyorum). Çoğunluk genelde B450 tercih ediyor gibi gözüküyor, içlerinden hangisi 3000 serisi çalıştırıyor, daha iyidir bilemiyorum.

Fikir vermesi için benim topladığım sisteme bakabilirsin, aşağı yukarı aynı amaçların peşindeyiz diye düşünüyorum.

AMD büyük ihtimalle bu sene çip setini değiştirecekmiş yanlış biliyor da olabilirim ama yine de bir araştırmanızı tavsiye ederim
Ekran Alıntısı.PNG

Ben sizin yerinizde olsam böyle bir sistemi tercih ederdim.(R5 3600 ve işemci soğutucusu seçmemin neden şuan itopyada bulunmuyor fakat başka bir siteden alıp montajını kendiniz yapabilirsin. )

Son düzenleme:
AMD büyük ihtimalle bu sene çip setini değiştirecekmiş yanlış biliyor da olabilirim ama yine de bir araştırmanızı tavsiye ederim
Eki Görüntüle 533973

Ben sizin yerinizde olsam böyle bir sistemi tercih ederdim.(R5 3600 ve işemci soğutucusu seçmemin neden şuan itopyada bulunmuyor fakat başka bir siteden alıp montajını kendiniz yapabilirsin. )

Hocam kasaya bu kadar para veriliyorda, bu olması gereken bir şey mi, yoksa tercih mi?

Hocam kasaya bu kadar para veriliyorda, bu olması gereken bir şey mi, yoksa tercih mi?

Böyle işlerde olmasa gereken bir şey diye söz etmek biraz yanlış olur sanırım bu benim tercihim herkes kendi tercihini uygulamakta serbest burada sadece fikir alışverişi yapıyoruz :)

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim anladığım kadarıyla anakart ve işlemci seçimimin yanlış olduğuna kanaat verdiniz peki AMD Ryzen 5 3600 yaptık diyelim işlemciyi yanına ne şeçmeliyim.
Benim yaptığım şekilde öneriyorum sistemi hem anakart hem işlemci gayet güzel ikili.

@Sylveon arkadaşın hazırladığı kasa güzele benziyor Galax markası güzeldir güzel soğutur sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum ama kart büyük olduğu için belki ekran kartı destek çıtası gerekebilir emin değilim
Asrock marka anakartlar hakkında hiçbir fikrim yok açıkçası.
Bir de kasaya bakmanız lazım hava akımı nasıl sizi tatmin edecek mi bunlar sizi tatmin ediyorsa bu sistemi alabilirsin ya da hazır sistemlerde benzer bir sistem 8100 tl civarına teknobiyotik de satılıyor

Böyle işlerde olmasa gereken bir şey diye söz etmek biraz yanlış olur sanırım bu benim tercihim herkes kendi tercihini uygulamakta serbest burada sadece fikir alışverişi yapıyoruz :)

Kesinlikle katılıyorum hocam, o anlamda değilde performansa etkisi olan bir faktör müdür anlamında sormuştum.

@Sylveon arkadaşın hazırladığı kasa güzele benziyor Galax markası güzeldir güzel soğutur sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum ama kart büyük olduğu için belki ekran kartı destek çıtası gerekebilir emin değilim
Asrock marka anakartlar hakkında hiçbir fikrim yok açıkçası.
Bir de kasaya bakmanız lazım hava akımı nasıl sizi tatmin edecek mi bunlar sizi tatmin ediyorsa bu sistemi alabilirsin ya da hazır sistemlerde benzer bir sistem 8100 tl civarına teknobiyotik de satılıyor

Teknobiyotiğe güvenir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı