100k sıralamayla bilgisayar veya yazılım mühendisliği mi yoksa mezuna kalmak mı mantıklı?

Amo53

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler. Sayısalda 99808 sıralama yaptım. Bilgisayar veya yazılım mühendisliği yazmayı düşünüyorum ama mezun senemde daha iyi yapabilirim belki de, yapsam da bu sektörde üniversiteden çok kendini geliştirmek daha önemli diye biliyorum. Boşa risk mi olur sizce yoksa mantıklı bir karar mı yardımcı olursanız sevinirim.

sıralamanız çok iyi yerinizde olsam farklı bir bölümle değerlendirirdim. bilişim sektörü ölmüş durumda. işsizlik oranları her geçen gün artıyor..

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tutkumda ilgimde var hocam kendimi geliştiriceğimi düşünüyorum teşekkürler
Öncelikle şunda bir anlaşalım. Sınavı kazanmak her sene daha zorlaşmaya başladı. Bu seneki netlere göre gelen sıralamalar, tercih kılavuzunun hala açıklanmaması vs. sinir bozucu olaylar. Rakipler her sene artıyor buna bağlı olarak sizin yarıştığınız derece öğrenci sayısı da artıyor. 100K sıralamadan mezuna bırakıp 30-40k yapamadıkça bir anlamı da yok bence. Size önerim dersleri donanım ağırlıklı olan bir bilgisayar mühendisliği tercih etmeniz. Bilişim sektörü arkadaşın da dediği gibi çok kötü( 12-13 yaşımdan beri hayatımı bilgisayara adamıştım ama 4-5 ay önce elektrik-elektronik mühendisliği yazmaya karar verdim. Ordan hesap edin). Bu yüzden size e-e mühendisliği veya makine mühendisliği önerisinde bulunabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı